ایران پلاست: چالش و همدلی میان تشکل ها و نهاد های صنعت پلاستیک
خبرنگار بسپار می نویسد، در ششمین روز از آخرین ماه سال جاری، جلسه ی هم اندیشی نمایشگاه ایران پلاست سال آینده برای برگزاری هرچه بیشتر با حضور نمایندگان تشکلها، اتحادیه ها و تعاونی سراسری صنعت پلاستیک به میزبانی اتحادیه صنف مصنوعات پلاستیک تهران برگزار گردید.
علیرضا لواسانی، دبیر اتحادیه تهران در ابتدا ضمن خیر مقدم به میهمانان با اشاره به موضوع جلسه گفت:
از بزرگان و ریش سفیدان صنعت پلاستیک امروز دعوت کرده ایم تا با همفکری و نظرسنجی برای نمایشگاه ایرانپلاست سال 93 به یک نظر جمعی برسیم. طبق نامه ی ارسالی از دفتر مدیر برگزاری نمایشگاه ایران پلاست، آقای زنوزی، نامه ای ارسال شده و در آن فرصت داده اند که تا تاریخ 15 اسفند سال جاری پیشنهادات لازم را برای برگزاری و همچنین تعداد اعضای شرکت کننده و فضای مورد نیاز را اعلام کنیم. در این جلسه سعی خواهیم کرد تا با همفکری و همدلی به یک نظر واحد برای تقسیم بندی سالن ها دست یابیم.
رییس اتحادیه، سید رحیم مقیمی اصل در همین راستا با بیان این که هدف ما این است که در نمایشگاه بین المللی ایران پلاست باید دست بدست هم دهیم تا سطح این نمایشگاه را بالاتر از نمایشگاه های دیگر جهان ببریم گفت:
باید با همدلی این نمایشگاه را به خوبی شروع کنیم و بهتر از آن به پایان برسانیم، در اتحادیه همیشه سعی کرده ایم تا اتحاد و انسجام را در بین اعضای خود نه تنها در نمایشگاه های بین المللی بلکه در جای جای این صنعت حفظ کنیم و حرف اول را بزنیم. امیدوار هستیم که مسایل و اختلاف سلیقه های خود را در بین خودمان حل کنیم نه در ارگان های دیگر و بتوانیم مانند کشور های خارجی، نمایشگاهی که برازنده ی این بزرگان صنعتگر است را در فضایی یک صدا برگزار کنیم.
محمد رضا مونسان، عضو هیت مدیره انجمن همگن پلاستیک گفت:در راستای صحبت های انجام شده در انجمن همگن پلاستیک تقسیم وظایفی صورت داده ایم تا بتوانیم در راه برگزاری نمایشگاه بیشترین همفکری ها را داشته باشیم، و به عنوان نماینده انجمن در این جلسه حضور یافته ام تا همدلی ها را بیشتر سازیم، در خصوص برگزاری نمایشگاه توصیه میکنم که هدفمان صنعت باشد و در درجه ی اول صنعت را ببینیم بعد از آن بگوییم که الویت با اتحادیه است یا تعاونی یا انجمن! هدف اصلی و نقشه راهبردی باید صنعت پلاستیک باشد و باید ثابت کنیم که ما با یکدیگر متحد هستیم.
نصراله رضازاده طرقی، رییس اتحادیه تعاونی های سراسری پلاستیک با بیان اینکه اگر در یکی دو سال اخیر به کار کرد صنعت پلاستیک رجوع کنیم، خواهیم دید که واحد های بسیار انگشت شماری تعطیل شده اند، گفت: صنعت پلاستیک روز بروز رشد کرده است که این مساله را به راحتی در کار کرد نشریاتی تخصصی این صنعت چون بسپار می توان دید و این رشد نتیجه ی تعامل و همدلی بوده است که تا به الان صورت گرفته، در زمینه ی نمایشگاه نیز با توجه به تلاش هایی که در دوره های گذشته برای مهمترین رویداد این صنعت انجام شده، تصور میکنم که عزیزان باید خیلی از مسایل حاشیه ای را در این رابطه کنار بگذارند و با تعامل و همدلی در بزرگترین رویداد صنعت پایین دستی پتروشیمی کشور، در جهت پیشبرد اهداف که نمایش توانمندی تولید کنندگان داخل به کشورهای خارج است، سختگیرانه کوشش کنند تا نهایت بهره برداری را داشته باشند.
احمدیان، عضو هیت رییسه اتحادیه تهران با اشاره به اینکه فرصتی شکل گرفته تا در کنار یکدیگر جمع شویم و تجربیات و تفکرات را جمع بندی کنیم گفت:
متاسفانه در دوره های گذشته نمایشگاه با مشکلات زیادی مواجه بود و آنطور که باید نبوده و امیدوارم نمایشگاه در سال آینده به بهترین شکل انجام شود و تفاهم صورت پذیرد، نیاز است که هر چند وقت یک بار تشکل ها و نهاد ها به دور هم جمع شوند و مشکلات صنعت را با همفکری مرتفع سازند. امیدوارم نمایشگاهی که برگزار خواهد شد پر بازده باشد.
برزویه ظهیری، نماینده انجمن مستربچ سازان و مدیرعامل شرکت پایون پلیمر با اشاره به اینکه مشکلی در زمینه ی دریافت سالن ندارند و جزو مواد اولیه و پتروشیمی ها طبقه بندی شده اند گفت:
در وقت جانمایی توان ما کمتر از شرکت های پتروشیمی است و آنها فضای مناسبی در اختیار ما نخواهند گذاشت لذا در نهایت هرکدام از تشکل ها که برگزاری نمایشگاه را برعهده بگیرد میتوانیم زیرمجموعه ای از آنها باشیم، اعضای ما در کل به فضایی معادل 1400 متر نیاز دارند و با این حال شاید مجبور شویم زیر مجموعه تشکلی باشیم که برگزاری را برعهده گرفته و خیلی هم برای ما مهم نیست در کدام سالن باشیم و تنها خواسته ی ما این است که در کنار هم باشیم چون همگی تولید مواد اولیه را انجام میدهیم برای بازدید کنندگان نیز جذابیت خاصی خواهد داشت.
سید حسن میرحیدری، عضو هیت رییسه اتحادیه تهران با اشاره به جلسه ی گذشته ای که در دفتر مدیر اجرایی ایران پلاست برگزار شد گفت:
آقای زنوزی پیشنهاد دادند که سالن 38 را به غرفه گذاران خارجی بدهیم که در همین راستا آقای شاکری اعتراض کردند به این پیشنهاد چرا که سالن ماشین سازان را باید به غرفه گذاران خارجی ارایه دهیم و خودمان در سالن 40 و 41 برویم؟! سالن 35 هم که به خود پتروشیمی اختصاص خواهد یافت، سالن 7 و 8 نیز که در خواست انجمن یکبار مصرف بود که پیشنهاد دادند خودشان یکجا وجه آن را پرداخت کتتند و جانمایی را نیز انجام دهند، آخر سر سالن مبنا و میلاد باقی ماند که پیشنهاد دادند که به محصولات ارایه شود.
او در ادامه گفت: خواهش من از دوستان این است که با یک سو کردن اهداف میتوانیم نمایشگاه را به سه بخش تقسیم کنیم؛ 1- بخش محصولات ساخته شده. 2- ماشین آلات داخلی و خارجی. 3- مواد اولیه و پتروشیمی ها و دیگر بدنبال نام و نشان نباشیم که به اتحادیه داده شود یا به انجمن ها، نمایشگاه باید طبق اصل 44 قانون اساسی باید در اختیار انجمن ها و تشکل ها باشد که اگر موافق باشید با هماهنگی این سه بخش را مدیریت کنیم تا دیگران از اختلاف نظر ما سواستفاده کنند و فعالیت ما زیر سوال برود.
عیسی غریبی کلیبر با اشاره به اینکه اعتبار صنعت پلاستیک همین نمایشگاه ایران پلاست است گفت:
اصولا نمایشگاه به عنوان اعتبار صنعت است که باعث فعالیت اقتصادی مثبت از قبیل تولید محصول بهتر و صادرات و غیره میشود، هیچ اختلاف صنفی و گروهی را نباید در نظر بگیریم، در ابتدا که من شروع به پلاستیک سازی کردم نمیتوانستم بگویم این کار را انجام میدهم آنقدر پیش پا افتاده و کم اعتبار که رویمان نمیشد بگوییم پلاستیک ساز هستیم اما همین نمایشگاه ها و تلاشهای زیاد صورت گرفته الآن صنف پلاستیک باعث افتخار است لذا هر کسی میخواهد اجرا کند فرق نمیکند ما باید در اجرای این نمایشگاه متحد شویم و همه ی اتحاد ها را کنار گذاریم و نمایشگاهی آبرو مندانه برگزار کنیم وظیفه ی مهم ما این است که باید به دور هم جمع شویم تا اشکالات را برطرف سازیم و مانند نمایشگاه هایی چون چین و ترکیه شویم، باید حداقل استانداردهای نمایشگاه رعایت شود. ما باید خریدار خارجی را بیاوریم نه اینکه فروشنده خارجی بیاوریم تا به ما جنس بفروشد و آنان برای کسب درآمد بیشتر الویت را برای خارجی ها گذاشته اند و این برای صنعت ما چیزی جز ضرر به همراه ندارد، باید با این نوع دیدگاه بجنگیم و این را نهادینه کنیم که نمایشگاه برای جلب خریدار خارجی است و همه ی کشورهای دنیا همین کار را میکنند. امروز هنوز شرایط نمایشگاه ما مشخص نیست باید متحد شویم تا مسایل را با هم فکری و حضورمان برطرف سازیم.
در نهایت پس از تبادل نظر های صورت گرفته و جمع بندی نهایی مقرر گردید تا حاضرین موافقت کتبی خود را برای تعیین نمایندگانی از هر انجمن و صنف برای تجمیع نظرات و در اختیار گرفتن سالن ها و توزیع آن بین اعضا، ارایه دهند.
حال امیدوار هستیم تا با تصمیماتی که در این جلسه و جلسات آتی اتخاذ خواهد گردید فاصله ی نه چندان دور تشکلهای صنفی صنعت پلاستیک کمتر شود و همگرایی های بیش از پیش گره از اختلاف نظر ها بکاهد تا شاهد رشدی روز افزون در داخل صنعت و همچنین نمایشگاه های تخصصی صنعت پلاستیک کشورمان باشیم.