تحلیلی بر انتخابات انجمن صنایع همگن پلاستیک استان تهران: هیاهوی بسیار برای … چه؟!
بسپار می نویسد، “حقیقت آینه بود که از آسمان افتاد و شکست. هر کس تکه ای برداشت و خود را در آن دید و پنداشت تمام حقیقت پیش روی اوست.”
حقیقت واژه گرانبها و سنگینی است. میگویم واقعیت، تا ملموس تر و زمینی تر شود. واقعیت آدمها با هم تفاوت دارد، ساده است چون هرکس راوی نگاه و برداشت خود است. هرکس آینه خود را روایت می کند. مشکل از آنجا شروع میشود که هرکس خود را مرکز جهان ببینید و فراموش کند تنها سهم خود از واقعیت را دارد نه تمام آن را.
چند سال پیش جایی خواندم “جهان و موضوعات آن ساده نیستند.” چندی پیش نیز ویدیویی از صحبتهای یکی از افسران بازنشسته سیا دیدم که ساده سازی را ابتلای جهان امروز می دانست. اینکه با ساده کردن اتفاقات و خط کشی معمول بد و خوب می توان به راحتی نفرت از سمتی و علاقه به سمت دیگر را ایجاد کرد و به آسانی همراهی مردم را به دست آورد. سخت است رها کردن سادگی موضوعات، اینکه به سرعت خط کشی کنیم بین بدها و خوبها و با اعتماد خود را در دایره خوبها ببینیم.
اما برای رهایی باید پذیرفت که به روایتهای متعدد آدمهای متفاوت نیاز داریم، نیاز داریم پیچیدگیها را دریابیم. دموکراسی بهترین راه حل برای جهان تاکنون بوده است. اما دموکراسی به معنای فراموشی اقلیت نیست. ما به شجاعتی نیاز داریم تا تفاوتها و پیچیدگیها را بپذیریم.
به حاشیه کشیده شدن انتخابات انجمن همگن سوالات بسیاری را در پی داشت که مهمترینشان چرایی این رخداد است، یک چرای بزرگ! عضویت در هیات مدیره انجمنی غیرانتفاعی و با مشکلات خاص خود چرا بدین حد محل نزاع شده است؟ چه چیز آن را تا بدین حد جذاب کرده که چندین مدیر صنعتی وقت، انرژی و رفاقت خود را بر سر آن فنا کنند؟ و مهم تر از آن جایگاه انجمنی قدیمی، موثر و کارآمد را تضعیف کنند؟
… با این وجود این پایان دنیا نیست و گاهی برخورد، سازنده تر از دوستی هزارساله است. برخورد خبر نقطه ضعف است، مسائلی که باید دیده، بررسی و با همفکری حل شوند. چون انجمن همچون نمونه ای از جامعه، سقفی است بر سر دیدگاههای متفاوت و این متفاوتها باید با هم راهحلی یگانه بیابند.
عصر 22 تیرماه 95 در تاریخ انجمن همگن ثبت خواهد شد. مجمع این انجمن برخلاف انتظارها به حاشیه کشیده و محل نزاع واقع شد. ترک جلسه، تشکیل دوباره هیات رییسه، انصراف تعدادی از کاندیداها و برگزاری انتخابات با رای حداقلی. احتمالا بسیاری از اتفاقات آن جلسه مطلع شدهاند. اما این اتفاقات ریشه در چه داشت؟ پیش و پس از آن شب چه اتفاقات دیگری افتاده است و آینده انجمن چه خواهد شد؟ این سوالات ما را بر آن داشت تا به سراغ راویان دست اول برویم تا تصویر بهتر و شفافتری را بهدست بیاوریم. باشد تا بازخوانی اتفاقات صنعت را در فهم بهتر شرایط کمک کند و شناخت به کمک آینده آید.
جواد هوبه فکر، مهدی باستانفر، مهرداد صادقی نکو و مهدی پورقاضی که در آن جلسه هر یک نظرات متفاوتی را نمایندگی می کردند از مصاحبه شوندگان این پرونده هستند.
سیدمجید میرحیدری و محمدرضا مونسان برای حفظ آرامش فضا حاضر به پاسخگویی نشدند.
متن کامل این گفت و گوهای خواندنی را می توانید در شماره 168ام ماهنامه بسپار/شهریور ماه بیابید.
(در صورت تمایل برای دریافت نسخه رایگان و یا اشتراک با شماره های 77523553-77533158 داخلی 3 سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید.)