خلاصي از دردسر ريختن «سس» با ابداع جديد دانشمندان!

با ابتكار تازه دانشمندان موسسه فناوري ماساچوست (MIT) در ساخت يك سطح جديد كه از روانكاري بيشتر براي جريان سريع و راحت مواد از ظروف برخوردار است، ديگر نيازي به تكان دادن شديد شيشه سس براي بيرون آوردن محتويات آن نيست.
بسپار به نقل از ایسنا می نویسد، اين محققان كه شامل مهندسان مكانيك و نانو فناوري هستند، در چند ماه گذشته به ساخت پوشش غيرسمي «LiquiGlide» مشغول بودهاند كه بسيار ليز بوده و موادي مانند سس كچاپ بر روي آن به راحتي سر ميخورند.
اين فناوري فقط به سسها محدود نبوده، بلكه ميتوان اين پوشش را بر روي انواع گوناگوني از سطوح پلاستيكي يا شيشهيي اعمال كرد.
LiquiGlide به دليل ويژگيهاي خاص آن بسيار منحصربهفرد است. اين پوشش نوعي مايع ساختار یافته با برخورداري سختي جامدات و همچنين رواني مايعات است؛ البته اين دانشمندان از ارائه فرمول آن خودداري كرده، اما آن را كاملا غير سمي خواندهاند.
اين محققان اكنون علاقهمند به استفاده از اين فناوري در ضد یخ يا جلوگيري از ايجاد لخته در خطوط نفت و گاز و همچنين كاربريهاي ضد رطوبت مثلا در شيشههاي خودرو هستند.
اين فناوري موفق به كسب جايگاه دوم در رقابت دانشگاه فناوري ماساچوست (MIT) شد.