همایش ملی مواد رنگزا و محیط زیست برگزار شد/ آیا ایران به سوی آینده ای بی آلاینده حرکت می کند؟

بسپار/ ایران پلیمر صبح امروز، سه شنبه 13 آذرماه همایش ملی مواد رنگزا، محیط زیست و توسعه پایدار در مرکز همایش های بین المللی سازمان حفاظت محیط زیست آغاز به کار کرد و فردا نیز دنبال خواهد شد.
[EasyDNNGallery|12340|Width|600|Height|600|position||resizecrop|False|lightbox|False|title|False|description|False|redirection|False|LinkText||]
این همایش دو روزه با هدف های ارایه آخرین دستاوردهای تحقیقاتی محققین، ایجاد فرصت جهت بررسی راهکارهای حل مشکلات صنایع رنگ و محیط زیست، گسترش فضای علمی و تحقیقاتی، توسعه و ارتقا توان آموزشی و پژوهشی صنعت رنگ و محیط زیست، ایجاد ارتباط بین محققین و صنعت رنگ و محیط زیست، معرفی توانمندی های محققین و صنعت رنگ و محیط زیست و در محورهای زیر برگزار می شود:
1– مواد رنگزای طبیعی، مصنوعی و رنگدانه های معدنی
2- سنتز، شناسایی و کاربرد مواد رنگزای جدید
3- کاربرد رنگ در هنر، صنایع دستی و فرش
4- رنگرزی و چاپ منسوجات، کف پوش ها و پلیمرها
5- کاربرد رنگ در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی
6- کاربرد رنگ در پزشکی و روش های تشخیص زیستی
7- جنبه های زیست محیطی مواد رنگزا، تصفیه پساب های رنگی و مدیریت پسماند
8- اهمیت و نقش کاربردی رنگ در کاهش بحران آلودگی هوا
9- اندازه گیری کنترل و بازتولید رنگ
10- مواد رنگزای موظف شامل سنسورها، شناساگرها، سلول های خورشیدی و …
11- نانوذرات و نانو تکنولوژی در فرآیندهای زیست محیطی صنایع رنگ
12-کاربرد رنگ در سایر علوم (روانشناسی، اجتماعی، اقتصاد، مدیریت و …)
[EasyDNNGallery|12341|Width|600|Height|600|position||resizecrop|False|lightbox|False|title|False|description|False|redirection|False|LinkText||]
مراسم افتتاحیه پس از قرائت آیاتی از قرآن با صوت زیبای دکتر اعرابی، از اعضای هیات علمی موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش، با سخنرانی دکتر محمد ابراهیم اولیا، دبیر اجرایی همایش آغاز شد. وی در سخنانش به اهمیت ارتباط صنعت، دانشگاه و نهادهای ذیربط و مجریان زیست محیطی اشاره داشت که در کنار یکدیگر می توانند از تبعات منفی آلاینده های صنعتی در محیط زیست بکاهند و از حضور مدیران و مسوولان سازمان حفاظت از محیط زیست و سایر مدعوین حاضر در جلسه قدردانی کرد.
[EasyDNNGallery|12342|Width|600|Height|600|position||resizecrop|False|lightbox|False|title|False|description|False|redirection|False|LinkText||]
سپس مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت از محیط زیست، علی مریدی پشت تریبون رفت. وی حفاظت منابع آبی و مدیریت کمی و کیفی آن را از وظایف سازمان برشمرد و همچنین بر نقش و اهمیت مدیریت پسماند تاکید کرد.
وی ادامه داد: سیاست گذاری در این بخش به دو قسمت حمایت از تولید سبز و مدیریت پساب و پسماند تقسیم می شود. در ایین نامه اجرایی مدیریت پسماند نیز حمایت از تولیدات سبز مورد تاکید قرار گرفته است.
مریدی اظهار داشت: سازمان بر آن است تا مالیات دریافت شده از هرگونه شرکت تولیدی یا بازرگانی تولید کننده پساب را در توسعه صنایع فعال در بازیافت و مدیریت پساب هزینه کند و اقداماتی برای این امر صورت گرفته است. همچنین تصویب دو قانون سلبی که برای حفاظت از تالاب ها و خاک از دیگر اقدامات اخیر سازمان بوده است.
وی تاکید داشت که از هرگونه پیشنهاد و و ایده که به مدیریت پسماند و بازیافت کمک می کند استقبال می شود.
[EasyDNNGallery|12343|Width|600|Height|600|position||resizecrop|False|lightbox|False|title|False|description|False|redirection|False|LinkText||]
سپس دکتر زهرا رنجبر، ریاست موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش درباره ی فعالیت های اخیر موسسه به سخنرانی پرداخت.
وی ابتدا به رنگ به عنوان نشانه ای از نشانه های وجود خدا اشاره و بر عجین بودن آن با زندگی هر روزه ی بشر تاکید کرد. وی گفت: رنگ یک حوزه ی میان رشته ای است که در صنعت ایجاد ارزش افزوده می کند.
پس از بیان تاریخچه ی مختصری از موسسه و اهداف تاسیس آن که تبدیل علم به طرح های صنعتی است، چشم انداز و برنامه راهبردی موسسه را شرح داد.
رنجبر در ادامه بیان کرد: موسسه با 19 آزمایشگاه تخصصی رنگ و یک آزمایشگاه مرکزی، یکی از قوی ترین مراکز پژوهشی و آموزشی رنگ است و مراحل نهایی را تا تبدیل شدن به پژوهشگاه طی میکند. در سال 95 به عنوان هفتمین آزمایشگاه برتر در شبکه راهبردی آزمایشگاه های کشور انتخاب شد و دارای سه نشریه (یک نشریه به زبان انگلیسی، یک نشریه ترویجی و یک نشریه علمی-پژوهشی) دارای گرید A است. همچنین عضو کمیته بین المللی ISO است.
رنجبر سپس سخنانش را در خصوص آلاینده ها و محیط زیست شرح داد: محدودیت زیست محیطی مهم ترین عامل در توسعه صنعت رنگ در کشورهای مختلف بوده و از دهه 50 میلادی مورد توجه کشورهای صنعتی قرار گرفت. کشور ما نیز از این امر مستثنی نیست و به زودی باید به سمت ایجاد محدودیت هایی به خصوص برای ترکیبات فرار الی ایجاد کند. همچنین توسعه پالایندگی رنگ که در واقع نقش درخت را بازی کرده و برای محیط زیست مفید هستند می تواند یکی از این راه حل ها باشد.
در سال 2010، 152 هزار نفر در 25 کشور جان خود را به دلیل پدیده ازون تروپوسفری از دست داده اند (تشکیل ازن در زیر لایه تروپوسفر) و پیش بینی می شود رقم مرگ زود هنگام افراد به علت این پدیده در سال 2050 به 750 هزار نفر در سال برسد. غلظت ازن در 110 الی 15 ppm به بیش از 225 الی 35 در قرن گذشته افزایش یافته است.
وی در پایان تاکید کرد که هر کشور دارای زیست بوم خاص خود است و هنر این است که با امکانات در دسترس بتوانیم رنگ را در سطح اجرا، ماندگاری، کیفیت و سازگاری با محیط زیست تطبیق دهیم. چرا که با زندگی در دهکده جهانی، مسایل زیست محیطی به یک دغدغه جهانی تبدیل شده و وظیفه ماست تا با ایجاد توسعه پایدار، علاوه بر استفاده از منابع، آن را سالم به آیندگان تحویل دهیم.
[EasyDNNGallery|12344|Width|600|Height|600|position||resizecrop|False|lightbox|False|title|False|description|False|redirection|False|LinkText||]
سپس عباس قنبری، قائم مقام رییس صندوق امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با سخنان ادیبانه اش رنگ را به ادبییات پیوند زد و بر اعتماد صنعتگر به دانش آموختگان نیز تاکیر کرد.
[EasyDNNGallery|12345|Width|600|Height|600|position||resizecrop|False|lightbox|False|title|False|description|False|redirection|False|LinkText||]
آخرین سخنران در مراسم افتتاحیه، دکتر امیر عبدالرضا سپنجی، مدیرکل روابط عمومی بخش رسانه سازمان حفاظت از محیط زیست بود.
وی به اهمیت مصونیت محیط زیست از اقتصاد تاکید کرد و بیان داشت: هر تصمیمی باید اقتصادی بوده و در راستای توسعه ی پایدار باشد. یعنی نظم اجتماعی را از بین نبرد و حق نسل های آینده را رعایت کند. وی همچنین از برگزار کنندگان سمینار تقدیر و تشکر به عمل آورد.
[EasyDNNGallery|12346|Width|600|Height|600|position||resizecrop|False|lightbox|False|title|False|description|False|redirection|False|LinkText||]
سخنرانان کلیدی مراسم به شرح زیر بودند:
[EasyDNNGallery|12347|Width|600|Height|600|position||resizecrop|False|lightbox|False|title|False|description|False|redirection|False|LinkText||]
-دکتر مجید عباسپور: رییس انجمن متخصصان محیط زیست ایران و عضو شورای عالی محیط زیست کشور با موضوع محیط زیست و توسعه پایدار
[EasyDNNGallery|12348|Width|600|Height|600|position||resizecrop|False|lightbox|False|title|False|description|False|redirection|False|LinkText||]
-مهندس فیروزمهر مظاهری: عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر با موضوع مواد رنگزای مضر از نظر زیست محیطی و بهداشتی
[EasyDNNGallery|12349|Width|600|Height|600|position||resizecrop|False|lightbox|False|title|False|description|False|redirection|False|LinkText||]
-مهندس امیرناصر اخوان: عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر با موضوع تجاری سازی مواد رنگزا
کارگاه های علمی و پوسترها نیز تا فردا 14 آذرماه برپا خواهد بود.