اخبار

پوشش‌دهی میکروکره‌های شیشه‌ای با گرافن برای استفاده صنعتی

بسپار/ایران پلیمر یک شرکت کانادایی پتنتی را به ثبت رسانده که در آن فناوری روکش‌دهی میکروکره‌های شیشه‌ای با لایه‌ای از گرافن، تشریح شده است. این میکروکره‌ها با داشتن این لایه گرافنی خواص جالبی پیدا می‌کنند.

 شرکت هیدروگراف کلین پاور (HydroGraph Clean Power) امیدوار است که با استفاده از این میکروکره‌ها محصولات حوزه‌های مختلف از هوافضا گرفته تا مصالح ساختمانی بهبود پیدا کنند. رانجیت دیویگالپیتیا از مدیران این شرکت، می‌گوید: کاری که ما انجام دادیم، این است که یک ماده افزودنی صنعتی را برداشتیم و روی آن را با لایه‌ای از گرافن پوشاندیم و با این کار ارزش افزوده آن افزودنی را ارتقاء دادیم. این کار با کمک گرافن فرکتال انجام شد.

گرافن فراکتال، به عنوان گرافن دست‌نخورده شناخته می‌شود، از آنجایی که این نوع گرافن یک ساختار فراکتال مانند شاخه‌های درخت دارد، به این نام خوانده می‌شود. گرافن فراکتال ما با آنچه در حال حاضر به عنوان گرافن در جهان فروخته می‌شود، بسیار متفاوت است.

راهبرد اصلی تولید گرافن از بالا به پایین است و لایه‌های گرافن از طریق لایه‌برداری گرافیت ایجاد می‌شوند که انرژی زیادی نیاز دارد و ناخالصی با خود به همراه دارد. در حالی که در روش پایین به بالا، با استفاده از رسوب بخار شیمیایی، ساختار گرافن به دست آمده بهتر است. هیدروگراف کلین پاور رویکرد متفاوتی به نام روش انفجاری برای این کار دارد.

وی می‌گوید: ما استیلن و اکسیژن را در یک محفظه مخلوط می‌کنیم و  با استفاده از یک جرقه الکتریکی کوچک مخلوط را منفجر می‌کنیم. بنابراین هیچ کاتالیزوری وجود ندارد، این فرآیند فوق‌العاده تمیز و تکرارپذیر است.

پوسته‌های شیشه‌ای به طور معمول کمتر از ۱۰۰ میکرومتر عرض دارند، بنابراین گرافن نانومقیاس که روی این کره‌ها قرار می‌گیرد، چگالی و وزن کم آنها را حفظ می‌کند. این حباب‌های شیشه‌ای سفید و عایق بوده که آنها را به پودر رسانای الکتریکی و حرارتی تبدیل می‌کنند. این کره‌های  شیشه‌ای در حال حاضر به رزین‌ها و مواد پلاستیکی اضافه شده و مقداری از مواد اصلی را با هوا و یک شیشه کوچک جایگزین می‌کنند. انجام این کار می‌تواند وزن را تا ۶۰ درصد کاهش دهد.

به نقل از ستاد نانو، با این افزودنی می‌توان محصولاتی نظیر سپرهای تداخل الکترومغناطیسی سبک وزن (EMI)، قطعات پلاستیکی برای صنایعی مانند خودرو، دریایی و هوافضا تولید کرد.

ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا