اخبار

آریاپلیمر پیشگام و تولید صنعتی محصولات پی وی سی بر پایه‌ی فناوری نانو در ایران

بسپار می شرکت دانش بنیان آریا پلیمر پیشگام، محصولات پی وی سی سخت(UPVC) را با بهره‌گیری از فناوری نانو به تولید صنعتی رسانده است. استحکام ضربه‌ی چشمگیر، خواص حرارتی مناسب در کنار کاهش قیمت تمام شده‌ی محصول نهایی، از جمله دستاوردهای استفاده از فناوری نانو در تولید این محصول است. این محصول برای نخستین بار در خاورمیانه در مقیاس صنعتی تولید شده و هم اکنون در سه کارخانه‌ی تولیدی کشور مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.
با توجه به اهمیت و گستردگی صنعت ساختمان سازی و تماس مستقیم با زندگی روزمره‌ی مردم، بهبود کیفیت محصولات پلیمری مورد استفاده در این صنعت حائز اهمیت فراوانی است. در صورت بروز پدیده‌ی شکنندگی در این محصولات، مشکلات فراوانی بر سر راه آسایش و آرامش گستره‌ی وسیعی از مصرف‌کنندگان ایجاد خواهد شد. به عنوان مثال، در صورتی که لوله‌ی UPVC به کار رفته در یک ساختمان مسکونی، دچار ترک یا شکست گردد؛ به دلیل نصب در داخل ( زیرکار) مشکلات عدیده‌ای را برای ساکنین واحد مسکونی جهت تعویض این قطعه به دنبال خواهد داشت.
مهندس جواد مفتخریان، مدیر واحد تحقیق و توسعه‌ی شرکت آریا پلیمر پیشگام، در گفت و گو در خصوص محصول تولید شده در این شرکت عنوان کرد: «با توجه به معضل بزرگ شکنندگی محصولاتی از جنس UPVC، شامل لوله، اتصالات و پروفیل، و بنا بر درخواست‌های مکرر تولیدکنندگان فعال در این صنعت، متخصصان این شرکت با استفاده از فناوری نانو، اقدام به تولید پروفیل درب و پنجره، لوله و اتصالات پی وی سی سخت نموده‌اند. جهت تولید این محصول، طراحی بسته‌ی افزودنی، حاوی نانوذرات مناسب و حامل‌های ویژه در کنار طراحی شرایط و پارامترهای فرآیندی تولید در دستور کار قرار داشت.»
به گفته‌ی مفتخریان، استفاده از نانوذرات در تولید صنعتی محصولات پی وی سی سخت، افزایش قابل توجه در استحکام ضربه این محصولات را به دنبال داشته است. وی خاطر نشان کرد: «استحکام ضربه لوله‌های UPVC با استفاده از این بسته، تا بیش از 4 برابر استاندارد افزایش داده است. این افزایش مقاومت به ضربه در پروفیل‌های پی وی سی تا 2/5 برابر و برای اتصالات حداقل 8 برابر استاندارد بوده است.»
این محصول که موفق به دریافت گواهی نانومقیاس از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو شده، برای اولین بار در خاورمیانه در مقیاس صنعتی تولید شده و به دلیل برخورداری از خواص ویژه، قابلیت رقابت با محصولات مشابه اروپایی و آمریکایی را یافته است.
مدیر واحد تحقیق و توسعه‌ی شرکت آریا پلیمر پیشگام در ادامه بیان کرد: «امروزه تولید کنندگان محصولات پی وی سی خصوصاً صنعت پروفیل‌های در و پنجره، به منظور رفع مشکل شکنندگی، مجبور به استفاده از افزودنی‌های گران قیمت وارداتی هستند. این امر علاوه بر افزایش قیمت تمام شده، در پاره‌ای موارد کیفیت لازم را برای مشتریان ایجاد نمی‌نماید. از اینرو، بسته‌ی افزودنی تولید شده در شرکت آریا پلیمر پیشگام، علاوه بر بهبود کیفیت محصول نهایی، مانع خروج میزان قابل ملاحظه‌ای ارز از کشور خواهد شد که با توجه به وضعیت اقتصادی کشور اهمیت این دستاورد را دو چندان می‌کند.»
هم اکنون این بسته‌ی افزودنی نانوذرات و حامل‌های ویژه‌ی آن‌، در سه شرکت تولید کننده‌ی لوله‌ی داراکار، دنیای پروفیل غرب (کایکو) و اتصالات بهین تولید پروین در حال بهره‌برداری است.
به گفته‌ی مدیر واحد تحقیق و توسعه‌ی شرکت آریا پلیمر پیشگام، از مزایای اصلی این طرح، افزایش سرعت تولید در فرآیند تزریق و کاهش حداقل 3% ضایعات تولید سالانه بوده که این موضوع منجر به افزایش رضایت تولیدکنندگان و مشتریان نهایی این محصولات شده است.
وی در توضیح مکانیزم اثرگذاری بسته‌ی افزودنی نانو بر خواص محصول نهایی گفت: «به دلیل اندازه‌ی منحصر بفرد نانوذرات و وجود سطح ویژه بالا در تماس با پی‌وی‌سی، حفره‌های ریز زیادی در سطح مشترک نانوذرات و پلیمر ایجاد می‌شود. به عبارتی، وجود این حفره‌ها، آستانه‌ی انرژی شکست لوله‌های پی‌وی‌سی سخت را افزایش داده و منجر به بهبود خواص قطعه‌ی نهایی می‌شود.»
با توجه به کاربردهای وسیع انواع پلیمرها در صنایع مختلف، این شرکت در حال دستیابی به فناوری تولید نانوکامپاندهای پی وی سی نرم جهت استفاده در صنایع پرکاربرد کابل و شلنگ است. همچنین با توجه به نیازمندی بالای کارخانه‌های خودروسازی و بسته‌بندی در کشور، بومی‌سازی دانش فنی نانوکامپوزیت‌های پلیمری در تولید پوشش‌های پلیمری در برنامه‌های آتی واحد تحقیق و توسعه‌ی شرکت قرار دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا