اخبار

آغاز تدریس چهار میان رشته با مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه صنعت نفت تهران برای نخستین بار در کشور

بسپار به نقل از شانا می نویسد، یکی از وظایف و مسوولیت های دانشگاه صنعت نفت ایران تربیت و پرورش نیروی انسانی مورد نیاز این صنعت است.
وظیفه ای که مسئولان این دانشگاه را به ویژه در سال های اخیر بر آن داشت که در جهت ایجاد رشته ها و همچنین مقاطع جدید و مورد نیاز صنعت نفت گام بردارند.
از زمانی که مقام معظم رهبری در بازدید از توانمندی های صنعت نفت فرمودند: “بحث پیوند صنعت و دانشگاه بسیار مهم است. ما احتیاج داریم به اینکه در دانشگاه کانون هاى دانشى، مخصوص بخش هاى گوناگون صنعت، ایجاد شود.” سه و سال و اندی می گذرد.
در این سال ها دانشگاه صنعت نفت شامل دانشگاه صنعت نفت اهواز، تهران، آبادان و مجموعه محمودآباد، به پیشرفت های زیادی نائل آمده است. یکی از تغییرات مثبتی که از ابتدای امسال در دانشگاه صنعت نفت تهران به جریان درآمده است، ایجاد چهار رشته مورد نیاز در مقطع کارشناسی ارشد است.
چهار رشته ای که به علت خاصیت آن که در واقع ترکیب دو رشته فنی و انسانی است، از آن ها به عنوان میان رشته ای نیز نام برده می شود.
دانشگاه صنعت نفت برای ایجاد این رشته ها که دو مورد آن تا کنون در هیچ یک از دانشگاه های کشور تدریس نشده و دو رشته دیگر نیز تنها برای یک یا دو نوبت در دو دانشگاه کشور دانشجو پذیرفته، با تشکیل کار گروه های متختلف طی چندین ماه متوالی توانست مجوز وزارت علوم را کسب کند.
به گفته برخی مسئولان و بر اساس شواهد عینی ماندگاری متخصصانی که در دانشگاه صنعت نفت کشور تحصیل کرده و سپس جذب صنعت نفت شده اند، در این صنعت بیش از تحصیلکردگان سایر دانشگاه های کشور است. این افراد از ابتدا با مناطق عملیاتی مانوس شده و دلبستگی و غیرت بیشتری به صنعت در وجوشان حاکم است که باعث می شود با وجدان بیشتر و در راه اعتلای صنعت با تمام قوا گام بردارند.
١- نخستین رشته ای که در سال های اخیر عدم حضور متخصصان این رشته در صنعت نفت مشهود بوده است، “مدیریت مخازن هیدروکربوری” نام دارد. این رشته در هیچ یک از دانشگاه های کشور تدریس نمی شود و در دنیا نیز در دو کشور فرانسه و آمریکا تعلیم داده می شود. این رشته ترکیبی از علوم مدیریت و مهندسی نفت است. در واقع متخصصان مخازن هیدروکربوری در دنیا کسانی هستند که علاوه بر دانش مهندسی نفت با علم مدیریت و اقتصاد نیز آشنا هستند. این رشته به علت عدم سابقه تدریس در ایران فاقد سرفصل بود که سرفصل های آن نیز تهیه و به تائید وزارت علوم و دفتر گسترش رسید. کلاس های رشته مدریت مخازن هیدروکربوری از مهرماه امسال برای نخستین بار با پذیرش ده دانشجو در دانشگاه صنعت نفت تهران برگزار شده است.
٢- رشته “حقوق نفت و گاز” دومین رشته مورد نیاز صنعت نفت کشور است که با تشخیص واحد منابع انسانی وزارت نفت و تلاش دانشگاه صنعت نفت برای اولین بار در این دانشگاه مورد تدریس قرار می گیرد. این رشته شامل اطلاعات حقوقی و اقتصادی نفت است که سابق بر این در دو دانشگاه تهران و امام صادق در یکی دو نوبت برگزار شده است. هم اکنون دانشگاه صنعت نفت تهران به برگزاری کلاس های این رشته با پذیرش ده دانشجو اقدام کرده است.
٣- رشته “اقتصاد نفت و گاز” در چهار گرایش تجارت نفت و گاز، نهادها و سیاست های بین المللی نفت و گاز، حقوق تجاری و قرارددادهای بین المللی در نفت و گاز و مدیریت مالی در نفت گاز نیز از مهرماه امسال با پذیرش ده دانشجو در تهران در حال برگزاری است.
٤- “رشته تامین مالی و سرمایه گذاری در نفت” به عنوان چهارمین رشته مورد نیاز صنعت نفت شناخته شده که به علت وجود چالش های تامین سرمایه پروژه ها و مشکلات مالی سال های اخیر برای نخستین بار در کشور از سوی این دانشگاه در حال برگزاری است.

رشته های مذکور برای نخستین بار در کنکور سراسری امسال (١٣٩٢) از داوطلبان کارشناسی مهندسی نفت دانشجو پذیرش کرده است. این درحالی است که قرار است کنکور این رشته ها از سال آینده به صورت نیمه متمرکز و برای افرادی برگزار شود که علاوه بر کارشناسی رشته های مورد نظر سابقه حداقل سه سال فعالیت در این زمینه را داشته باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا