اخبار

اختصاصی بسپار/ مهندس پلاستیک‌ در آشپزخانه: چالش پخت کامل تخم مرغ!

گروه ترجمه و تولید محتوا در بسپار/ایران پلیمر ارنستو دی مایو، دانشمند مواد و استاد دانشگاه ناپل ایتالیا، که تخصص اصلی‌اش در فرایندهای اسفنج سازی پلاستیک است، به‌تازگی به چالشی غیرمنتظره پاسخ داده است: پخت یک تخم‌مرغ آب‌پز کامل. این دانشمند برجسته با استفاده از نرم‌افزار دینامیک سیالات و انجام آزمایش‌های دقیق، روشی قابل تکرار برای پخت تخم‌مرغ ابداع کرده است که می‌تواند به یکی از دغدغه‌های قدیمی آشپزهای خانگی پایان دهد.

چالش پخت تخم‌مرغ کامل
پخت تخم‌مرغ آب‌پز کامل شاید در نگاه اول ساده به نظر برسد، اما هر آشپز خانگی می‌داند که این کار چقدر می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. سفیده و زرده تخم‌مرغ به دماهای متفاوتی برای پخت نیاز دارند. اگر تخم‌مرغ کمتر از حد لازم بپزد، زرده و سفیده آن شل و آبکی می‌شوند. از طرف دیگر، اگر بیش از حد بپزد، سفیده به حالت لاستیکی درمی‌آید و حلقه‌ای سبز رنگ دور زرده تشکیل می‌شود که ظاهر و طعم تخم‌مرغ را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
این چالش توجه ارنستو دی مایو و همکارانش را به خود جلب کرد. آن‌ها تصمیم گرفتند با استفاده از دانش مهندسی و نرم‌افزارهای پیشرفته، روشی علمی برای پخت تخم‌مرغ کامل ابداع کنند.

آزمایش‌های دقیق با ۳۰۰ تخم‌مرغ
دی مایو و گروهش برای رسیدن به این هدف، حدود ۳۰۰ تخم‌مرغ را در آزمایش‌های مختلف مورد بررسی قرار دادند. آن‌ها از نرم‌افزار دینامیک سیالات برای شبیه‌سازی فرایند پخت استفاده کردند و به روشی دست یافتند که نیاز به مهارت‌های آشپزی خاص یا ابزارهای ویژه ندارد. این روش شامل جابجایی بین آب جوش و آب ولرم است: تخم‌مرغ به مدت دو دقیقه در آب جوش (۱۰۰ درجه سانتی‌گراد) و سپس دو دقیقه در آب ولرم (۳۰ درجه سانتی‌گراد) قرار می‌گیرد. این چرخه هشت بار تکرار می‌شود تا تخم‌مرغ به‌طور کامل و یکنواخت بپزد.

رقابت با سرآشپزهای مشهور
یکی از انگیزه‌های این گروه پژوهشی، رقابت با کارلو کراکو، سرآشپز مشهور ایتالیایی و دارنده ستاره‌ی میشلن، بود. کراکو که یک آشپز سرشناس ایتالیا در پخت تخم‌مرغ است و در رستوران خود در میلان نوعی غذای درست شده از زرده تخم‌مرغ را به قیمت ۵۲ دلار سرو می‌کند. دی مایو و همکارانش با روش علمی خود نشان دادند که می‌توان بدون نیاز به مهارت‌های آشپزی سطح بالا، تخم‌مرغی کامل و بی‌نقص پخت.
روش ابداع‌شده توسط دی مایو و گروهش ممکن است برای بسیاری از آشپزهای خانگی بیش از حد دقیق و زمان‌بر به نظر برسد، اما این کار به ما یادآوری می‌کند که حتی ساده‌ترین کارها نیز می‌توانند با استفاده از روش‌های علمی بهینه‌سازی شوند
به هر حال، دفعه‌ی بعد که تخم‌مرغ آب‌پز درست می‌کنید، به یاد داشته باشید که پشت این کار ساده، علم پیچیده‌ای نهفته است!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا