اختصاصی بسپار/ یادداشت وارده/ ضعف کشور در حمایت از تولیدکنندگان ایرانی/ در گمرکات ترکیه چه می گذرد؟

گروه ترجمه و تولید محتوا در بسپار/ایران پلیمر متاسفانه تصاویری از شیوه بازرسی برخی گمرکات در ترکیه و همچنین برخی دیگر از کشورهای آسیای میانه به دست این گروه رسانه ای رسیده است که جز کوتاهی مسوولان کشور در حمایت از تولیدکنندگان نمی تواند باشد. تولیدکنندگانی که با هزار و یک مشکل و در بدترین شرایط تحریمی، همچنان برای صادرات و ارزآوری کشور تلاش می کنند.
در یکی از موارد اخیر به پیوست تصاویر، یادداشتی نیز دریافت کردیم که در ادامه آمده است:
“تولید کننده ایرانی با هزار امید و سختی بسیار سرمایه تامین می کند، مواد تهیه می کند، نیروی انسانی تامین می کند، ماشین آلات را با گرانی مضاعف به دلیل تحریم ها خریداری و راه اندازی می کند تا محصولی را با پرچم بعضا دانش بنیان تولید و روانه بازارهای فرامرزی کند … حال ببینید محموله صادراتی چگونه چنبن ذلیل می شود و در گمرک ترکیه با چاقو به جان کیسه های حمل محصول به بهانه قاچاق می افتند!
آیا من به عنوان یک تولید کننده در رعایت کلیه قوانین داخلی کشور کوتاهی کرده ام؟ آیا در انتخاب شغل سخت و شکنجه آور تولیدکننده اشتباه داشته ام؟ آیا نباید در ردیف مهمترین مشاغل در ایران شمرده شوم به دلیل پرداخت بیشترین مالیاتها و عوارضها و … به این دلایل نباید از من حمایت حداقلی بشود؟ آیا نباید به خاطر اشغال زائی و کارآفرینی از حمایت قانونی برخوردار باشم؟
من تولید کننده با چه امیدی به چه آینده ای دلخوش کنم و به راهم و تولیدم برای صادرات و ارزآوری ادامه بدهم؟
مسوولین چگونه نمی توانند مشکلات مرزی و گمرکی بین دو کشور دوست و برادر ایران و ترکیه را با گفت و گو حل کنند؟ آیا قاچاق مواد مخدر می تواند در روز روشن و با اظهار نامه معتبر دولتی و اسنادمالی و کالائی از مرز رسمی بین دو کشور انجام شود؟! متاسفانه این بهانه می تواند صادرات کشورو در ادامه مسیر بازارهای جهانی را برای تولیدکننده ایرانی مسدود کند.
آنچه استنباط می شود اینکه روابط ظاهری و باطنی دو کشور متفاوت است و نتیجه اینکه ما مردم و من تولیدکننده متحمل رنج و عذاب روحی و سختی معیشتی می شویم.
امیدوارم صدای ما از طریق رسانه و هر کسی که می تواند به گوش صاحبان قدرت برسد. خوب است بدانید همین وضعیت گمرک در ترکیه هزینه ایی معادل دوازده هزار لیر به صاحب کالا تحمیل می کند!”






متاسفانه کاملا درسته. از هر محموله چهار محموله ما جدید یکی به هانگر مرزی منتقل میشه. حجم خسارتی که به بار میزنن هر سری بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار براورد میشه. هیچ کسی هم جوابگو نیست. به بهانه بازرسی مواد مخدر دکون باز کردن و هربار بین ۸۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ لیر هم برای ما فاکتور میرنن. هیچ کس هم پاسخگو نیست. ایراد از مسئولین ماست.