اخبار

استاندارد پلاستيك هاي تجديد پذير در حال تدوين است

بسپار به نقل از ایرانا می نویسد، مدير گروه پسماند سازمان حفاظت محيط زيست گفت: تدوين استانداردهاي پليمر و پلاستيك هاي تجديد پذير در دستور كار سازمان حفاظت محيط زيست و موسسه استاندارد قرار دارد.
محمد عليزاده افزود: اين برنامه بر اساس طرح جامع مديريت پسماند در حال تهيه و تدوين است و پيش بيني مي شود تا دو ماه آينده استانداردها تدوين و به تصويب برسند كه بعد از آن دستورالعمل ها و زمان اجراي طرح مشخص مي شود.
وي اظهارداشت: ميزان ماندگاري پلاستيك ها در طبيعت بسيار طولاني است به گونه اي كه در بسياري موارد از آن به عنوان محصول تجديد ناپذير ياد مي كنند و بدون شك ماندگاري آنها در طبيعت آسيب هاي جبران ناپذيري به محيط زيست و حتي حيات وحش وارد مي كند ازاين رو در صدد جايگزيني براي اين نوع محصوليم.
مدير گروه پسماند سازمان حفاظت محيط زيست ادامه داد: با تدوين و آغاز به كار اين طرح به تدريج پلاستيك هاي تجديد ناپذير از چرخه مصرف خارج و پلاستيك هاي تجديد پذير جايگزين آن مي شود ، به عبارتي با ورود محصولات تجديد پذير عرصه براي محصولات تجديد ناپذير تنگ و تنگ تر مي شود.
وي افزود: مهمترين مضرات پلاستيك ها طول عمر چند صد ساله آنها در طبيعت است كه آلودگي محيط زيست موسوم به ‘ آلودگي سفيد’ را به همراه دارد ، استفاده ميلياردها بطری پلاستيكي ، كيسه هاي حمل كالا و غيره در هر روز دنيايي را برايمان به ارمغان آورده است كه تميز و زيبا به نظر نمي رسد.
وي با بيان اينكه امروزه از پلاستيك ها به عنوان سد كننده مسير جريانِ آبها نام مي برند گفت: استفاده ناخواسته حيوانات از اين پلاستيك ها و مشكلات بعدي حاصل از عدم هضم آنها ، رها شدن در محيط و حمل ميكروب ها ، قارچ ها و كپك ها به ويژه از بيمارستانها به محيط اطراف از جمله مواردي است كه جهان امروز با آن دست به گريبان است.
عليزاده در پايان اظهارداشت: از سوي ديگر جمع آوري پلاستيك هاي مصرف شده از لحاظ اقتصادي مقرون به صرفه نيست و به دليل مسايل بهداشتي نيز توصيه نمي شود و از اين رو معضل آلودگي سفيد بحران جوامع رو به رشد به حساب مي آيد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا