اخباراخبار ویژه

استقبال صنایع از برگزاری دوره‌های کوآپ دانشگاه امیرکبیر/ کوآپ چیست؟

بسپار/ایران پلیمر مسئول دوره های کار و آموزش پایدار (کوآپ) دانشگاه صنعتی امیرکبیر ضمن اشاره به استقبال صنایع از برگزاری دوره‌های کوآپ در این دانشگاه گفت: با توجه به استقبال صنایع، این دوره ها در دانشگاه نیز توسعه یافته به نحوی که در دوره اول این آموزش‌ها، ۲ دانشکده شرکت داشتند،اما در دوره دوم که به تازگی آغاز شده است ۷ دانشکده مشارکت دارند.

دکتر سید احسان میرصالحی با بیان این مطلب گفت: دوره کارشناسی کارورزانه یا کوآپ، ترکیبی از آموزش آکادمیک در دانشگاه و کار در صنعت بشمار می رود و چندین سال است که در دنیا به صورت موفقیت آمیز درحال برگزاری است.

وی با بیان اینکه در دوره کوآپ، دانشجو بخشی از زمان تحصیل خود را در صنعت می گذراند، افزود: تعمیق یادگیری و افزایش اثربخشی آموزش دانشگاهی با به کارگیری مفاهیم آموخته شده در عمل، ارتقاء توان اشتغال‌پذیری دانشجویان و بهبود موقعیت‌های شغلی بلافاصله بعد از فراغت از تحصیل، ایجاد انگیزه در دانشجویان برای یادگیری دروس دانشگاهی در تعامل با واحدهای صنعتی، آماده‌سازی دانشجویان برای حضور موثر در صنعت، افزایش ماندگاری و اثربخشی دانشجویان در داخل کشور، تفکیک بازه‌های تحصیل و کار دانشجویان با هدف پیشگیری از تأثیرات منفی متقابل و افزایش قدرت کارآفرینی دانشجویان از طریق کسب تجربه دنیای واقعی صنعت، از اهداف این طرح است.

مسئول دوره های کار و آموزش پایدار (کوآپ) دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: با برگزاری این دوره، بستری فراهم می شود تا صنایع نیز از پتانسیل دانشجویان با انگیزه و مستعد بهره مند شوند و فرصت یابند تا دانشجویان را ارزیابی نموده و پس از فراغت از تحصیل، کارآمدترین آنها را جذب کنند.

دکتر میرصالحی خاطرنشان کرد: از آغاز اجرای دوره کوآپ در کشور حدوداً دو سال می گذرد و دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز به عنوان یکی از دانشگاه‌های پیشرو در این حوزه، از سال ۹۹ اقدام به اجرای آن کرده است.  تاکنون ۱۶ دانشکده اقدام به راه اندازی این دوره کرده اند که از این میان، ۱۰ دانشکده، موفق به مذاکره یا انعقاد تفاهم نامه با صنایع شده اند.

وی ادامه داد: در دوره دوم ما که از تابستان شروع شده است هفت دانشکده مهندسی کامپیوتر، صنایع، پلیمر و رنگ، هوافضا، مواد و متالورژی، معدن و نساجی رسماً مشارکت داشته اند و دانشجویان متقاضی را به صنایع معرفی نموده اند. در دوره اول کوآپ دانشگاه که از نیمسال دوم تحصیلی ۹۹-۱۴۰۰ آغاز شد نیز دو دانشکده مهندسی کامپیوتر و مهندسی صنایع، به عنوان دانشکده های پیشرو حضور داشتند.

دکتر میرصالحی خاطرنشان کرد: در دوره اول کوآپ ۱۰ دانشجو حضور داشتند و در دوره دوم با وجود محدودیت های ایجاد شده به دلیل شیوع ویروس کرونا، حدود ۲۰ دانشجو توسط صنایع پذیرفته شده اند.

مسئول دوره های کار و آموزش پایدار (کوآپ) دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: دانشجویان برای ورود به دوره کوآپ باید از شرط معدل تعیین شده برخوردار باشند و در مصاحبه صنعت نیز پذیرفته شوند. برنامه اجرای دوره نیز به این شکل است که دانشجویان دو دوره هفت ماهه را در صنعت حضور می یابند که هر دوره هفت ماهه شامل یک نیمسال تحصیلی به اضافه تابستان قبل یا بعد از آن نیمسال خواهد بود. نیمسالی که دانشجویان در صنعت حضور دارند برای ایشان، مرخصی بدون احتساب در سنوات در نظر گرفته می شود. مدت تحصیل در مقطع کارشناسی برای این دانشجویان از چهار سال به پنج سال افزایش می یابد، اما سنوات احتساب شده برای این دانشجویان همان چهار سال خواهد بود. پس از تکمیل دوره، به دانشجویان گواهی نامه اتمام دوره کوآپ نیز علاوه بر مدرک دوره کارشناسی، اعطا خواهد شد.

وی اعلام کرد: باتوجه به موفقیت دوره کوآپ، در حال حاضر تعداد زیادی از صنایع کشور با دانشکده‌های این دانشگاه برای اجرای دوره، تفاهم نامه همکاری منعقد کرده اند. صنایع برای اجرای این دوره باید از سه شرط تنوع کاری و به روز بودن فعالیت‌ها، علاقه‌مندی به جذب نیروی جدید و توان مالی مناسب برخوردار باشند. دانشجویانی که در این دوره شرکت می‌کنند نیز از حقوق و بیمه برخوردار خواهند بود و دستمزد پرداختی از طرف صنعت نباید از حداقل میزان دستمزد تعیین شده توسط وزارت کار کمتر باشد.

دکتر میرصالحی عنوان کرد: از دانشجویانی که در دوره اول کوآپ شرکت داشتند نظرسنجی صورت گرفت و این افراد پس از حضور در دوره، برای ادامه فعالیت در رشته  تحصیلی خود انگیزه بیشتری پیدا کرده بودند. همچنین از اینکه موفق به دریافت دستمزد در حین تحصیل شده بودند اظهار رضایت کردند و  به وضعیت اشتغال خود در آینده امیدوارتر شده بودند. علاوه بر این، اجرای دوره کوآپ، با توانمند سازی فارغ التحصیلان، شکل گیری ارتباط موثر بین دانشکده ها و صنعت های فعال در کشور و آگاه سازی صنایع از توان بالای دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر، منجر به بهبود اشتغال پذیری فارغ التحصیلان دانشگاه خواهد شد.

مسئول دوره های کار و آموزش پایدار (کوآپ) دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: تاکنون صنایع زیادی در این طرح مشارکت نموده‌اند و در مجموع استقبال خوبی را شاهد بوده ایم. به عنوان مثال، یکی از صنایعی که در دوره اول مشارکت داشت از توان بالا، انگیزه و استعداد دانشجویان حاضر در آن صنعت، بسیار اظهار رضایت نمود و در دوره دوم نیز مجدداً به پذیرش دانشجو اقدام کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، وی عنوان کرد: در ادامه برنامه داریم تا اجرای دوره را به تمام دانشکده های دانشگاه بسط داده و به صورت مستمر رویه اجرایی دوره را بر اساس بازخوردهای دانشکده های مجری و دانشجویان حاضر در دوره، بهبود بخشیم. همچنین، قرار بر این است که وب سایت کوآپ دانشگاه نیز توسط مدیریت محترم ارتباط با صنعت تکمیل شود و ارتباط با دانشجویان و صنایع از طریق این سامانه امکان پذیر شود.

ایسنا 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا