اخبار

اعطای وام به صنایع کوچک تسهیل می شود

بسپار می نویسد، بر اساس تفاهم با بانک صنعت و معدن اعلام شد. با معرفی بیش از 200 طرح مصوب به بانک صنعت و معدن، گام اول برای دسترسی آسان تر بنگاه های کوچک و متوسط به تسهیلات برداشته شد. بر اساس اعلام سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی، در حال حاضر 20درصد از صنایع کوچک با ظرفیتی کمتر از 50 درصد کار می‌کنند و مهم‌ترین کار برای رفع مشکلات، دسترسی واحدها به تسهیلات مورد نیاز است. از مجموع بیش از 87 هزار واحد صنعتی در کشور، 34 هزار و 500 واحد در شهرک‌های صنعتی مستقرند که عمده این واحدها صنایع کوچکند.

در این میان، بر اساس آمارهای اعلام شده طی سال‌های اخیر 72 درصد از تسهیلات اعطایی از سوی بانک‌ها به 10 درصد از شرکت‌هایی که بیشترین دارایی را در اختیار دارند، رسیده و کمتر از یک درصد از تسهیلات به 10 درصد شرکت‌هایی که کمترین دارایی را دارند، اختصاص پیدا کرده است. با توجه به آمار ذکر شده، می‌توان گفت تسهیلات بانکی طی سال‌های اخیر بیشتر در اختیار بنگاه‌های بزرگ قرار گرفته و بنگاه‌های کوچک که از دارایی کمتری برخوردار هستند، کمترین دسترسی به منابع بانکی را داشته‌اند.

برخی از کارشناسان معتقدند صنایع کوچک و متوسط با توجه به اینکه بخش اعظمی از تولید، اشتغال و صادرات را به خود اختصاص می‌دهند، حائز اهمیت هستند؛ بنابراین باید در زیرساخت‌ها از جمله تامین منابع آنها و دسترسی آسان به منابع بانکی نیز تعاملات خاصی صورت گیرد.

بانک‌های کشور به دلیل اینکه سال‌ها است سرمایه‌شان افزایش نیافته، توان پرداخت بیش از تسهیلات فعلی را ندارند و به همین دلیل باید منابع خارجی را هم به کمک منابع داخلی بیاوریم.

جزئیات کمک های فنی و اعتباری

اخیرا متولیان توسعه بنگاه‌های کوچک و متوسط دسترسی واحدها به تسهیلات مورد نیاز خود را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین خواسته‌های صنعتگران و فعالان اقتصادی دانسته و اعلام کردند: در این زمینه کمک‌های فنی و اعتباری سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی در اختیار بانک صنعت و معدن قرار گرفته تا بتوان به واحدهای دارای مشکل کمک کرد. متولیان این حوزه همچنین فقدان smeهای بانکی (بانک‌هایی که منابع صنایع کوچک و متوسط را تامین کنند) را یکی از حلقه‌های مفقوده برای حمایت از صنایع کوچک و متوسط دانسته و بر همین اساس در قدم اول تعامل با بانک صنعت و معدن را در دستور کار قرار داده‌اند؛ تعاملی که قرار است به دریافت 2 هزار میلیارد تومان تسهیلات از این طریق منجر شود. در این میان، معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران روز گذشته با اشاره به کاهش زمان ارائه‌ تسهیلات به صنایع کوچک تا 45 روز کاری از پرداخت حدود 50 میلیارد تومان تسهیلات از طریق بانک صنعت و معدن به 205 طرح مصوب خبر داد.

غلامرضا سلیمانی با اشاره به تفاهم سازمان صنایع کوچک و بانک صنعت و معدن برای کاهش بوروکراسی‌های اداری برای ارائه‌ وام به «ایسنا»، گفت: این سازمان و بانک صنعت و معدن قرار است در یک مجموعه به عنوان «پنجره واحد» خدمات خود را به صنایع ارائه کنند.

وی با اشاره به چگونگی دریافت وام از سوی صنایع کوچک، گفت: بر این اساس شرکت مورد نظر پرونده خود را تکمیل می‌کند و پرونده‌های تکمیل شده طی یک جلسه با حضور مدیر عامل بانک صنعت و معدن، مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و مسوول صندوق تایید شده و مراحل آن انجام می‌شود.

معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران افزود: تعهد کردیم از زمانی که واحد تولیدی مدارکش را تکمیل کرده و تحویل دهد طی 45 روز، کارهایش انجام‌ شده و وام به او تعلق گیرد.

سلیمانی با بیان اینکه پیش از این ممکن بود سه سال طول بکشد تا یک بنگاه کوچک به تسهیلات برسد، گفت: طبق قولی که مدیر عامل بانک صنعت و معدن داده، قرار است در سال جاری از این محل 2 هزار میلیارد تومان تسهیلات به صنایع کوچک ارائه شود و قطعا قولی که داده شده براساس حساب و کتاب بوده و ما نیز بر همین اساس کار خود را شروع کرده‌ایم.

معرفی 205 طرح ظرف سه ماه

وی با بیان اینکه طی سه ماه گذشته 205 طرح از این طریق به سیستم بانکی معرفی شده‌اند، گفت: این طرح‌ها مصوب شده‌اند و برهمین اساس 40 تا 50 میلیارد تومان تسهیلات به این طرح‌ها پرداخت می‌شود.

توسعه همکاری بین‌المللی در صنایع کوچک

گروه صنعت و معدن: رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی تهران از توسعه همکاری‌های بین‌المللی با سایر کشورها به‌منظور افزایش و تاثیرگذاری فعالیت‌های صادراتی صنایع کوچک خبر داد و گفت: نشست كاری صنعتگران استان تهران با هیات تجاری ـ صنعتی قزاقستانی و بازدید از شهرك‌های صنعتی شمس آباد و پرند؛ نشست كاری با تجار و بازرگانان روس در جهت بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و نشست كاری با سفیر گرجستان در ایران برای اعزام هیات تجاری ـ صنعتی به گرجستان، از اهم موارد انجام شده در سال گذشته بود.به گزارش روابط عمومی شرکت شهرک‌های صنعتی تهران، علی سلیمانی افزود: پذیرش هیات‌های تجاری، نظیر هیات متشكل از 12 نفر از صنعتگران و سرمایه‌گذاران كشور چین، 13 نفر از صنعتگران و سرمایه‌گذاران كشور زیمبابوه و 22 نفر از صنعتگران و سرمایه‌گذاران كشور گرجستان برای آشنایی با ظرفیت‌ها و توانمندی‌های صنعت كشور، بررسی همكاری‌های مشترك و بازدید از شهرك‌های صنعتی و واحدهای تولیدی مستقر در آنها، برخی از تعاملات دیگر این شركت با سایر كشورهای صنعتی در سال 1393 بود.وی ایجاد و توسعه همكاری‌های بین‌المللی با سایر كشورها به‌منظور افزایش و تاثیرگذاری فعالیت‌های صادراتی صنایع كوچك و حمایت از برگزاری نمایشگاه‌های داخلی و خارجی و هیات‌های تجاری صادراتی را از جمله اهداف و برنامه‌های معاونت صنایع کوچک شركت شهرك‌های صنعتی تهران در حوزه توسعه بازار و امور بین‌الملل عنوان کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا