اخبار

باران جامد در خدمت کشاورزان

بسپار به نقل از مهر می نویسد،کشاورزان در کشورهای کم آب به زودی به راهکاری برای مبارزه با خشکسالی دست می یابند تا محصولات درحال پژمردن خود را با پودر آب احیا کرده و به کشاورزی خود رونق دهند.
پودر آب که “باران جامد” نامیده می شود، شبیه شکر است و از یک ماده جاذب به نام پتاسیم پلی اکریلت تشکیل شده که از قابلیت جذب آب تا 500 برابر اندازه خود را برخوردار است.

آب جذب شده توسط این پلیمر را می توان تا یک سال بدون بخار شدن ذخیره کرد، تنها زمانی آب از آن خارج می شود که در کنار ریشه گیاهان قرار گرفته، خاک را لمس کرده تا آب برای گیاهان فراهم شود.

باران جامد توسط سرجیو خسوس ریکو ولاسکو مهندس شیمی مکزیکز تولید شده است.

وی در ابتدا می خواست یک ماده جاذب پیدا کند که بتوان از آن در پوشک بچه برای جذب میزان زیادی مایع در یک فضای کوچک استفاده کرد.
پس از آن ولاسکو به این نتیجه رسید که پلیمری که دارای پایه پتاسیم است می تواند به عنوان راهی برای حل مشکل خشکسالی در مکزیک به کار رود.

باران جامد یک پلیمر جاذب است که به آن پتاسیم پلی اکریلت (potassium polyacrylate) گفته می شود، این پلیمر می تواند آب را تا 500 برابر اندازه خود جذب کند. به طوری که یک لیتر آب در 10 گرم باران جامد جای می گیرد و این مواد را شبیه نوعی ژل نیمه شفاف و ضخیم می کند.

هر 500 گرم باران جامد با قیمت 25 دلار به فروش می رسد.

دولت مکزیک شرایطی را فراهم کرد که کشاورزان در ایالت نیمه خشک هیدالگو از باران جامد استفاده کنند، این کشاورزان پس از استفاده از باران جامد تا 300 درصد رشد محصول داشتند.

باران جامد اخیرا جایزه بوم شناسی و محیط زیست را از بنیاد میگل آله من دریافت کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا