اخبار

با راه اندازی یک خط تولید جدید، ایران از واردات صافی دیالیز و کیسه خون بی نیاز شد

بسپار می نویسد، با تلاش فناوران ایرانی همزمان با هفته حمایت از بیماران کلیوی، خط تولید جدید صافی‌های دیالیز در کشور راه اندازی شد. خط تولید صافی دیالیز و کیسه خون که به همت متخصصان و فناوران یک شرکت داخلی راه اندازی شده طی مراسمی رسمی در شهرک صنعتی اشتهارد به بهره ‌برداری رسید.
به گفته مجریان طرح با بهره گیری از این خط تولید جدید و افزایش تولید تا پنج میلیون صافی دیالیز، نه تنها کشور از واردات صافی دیالیز بی ­نیاز می‌شود، بلکه می‌­توان با جدیت برای صادرات و ارزآوری این محصول گام برداشت.
با راه اندازی خط تولید کیسه خون با ظرفیت تولید چهار و نیم میلیون کیسه در سال نیز زمینه بی نیازی کشور در تامین این محصول فراهم شد. در حال حاضر نیاز سالانه کشور به کیسه خون حدود دو و نیم میلیون سِت کیسه خون است که از این میزان سالانه حدود دو میلیون سِت باید وارد شود.
دکتر حاجی‌پور، مدیرعامل شرکت مجری طرح با بیان این که با راه‌اندازی خط جدید تولید صافی دیالیز، ظرفیت تولید صافی دیالیز در ایران به 7.5 میلیون عدد صافی در سال افزایش می‌یابد خاطرنشان کرد: همودیالیز یکی از درمان‌های جایگزین در بیماران مبتلا به نارسایی پیشرفت کلیه است و در بعضی افراد شاید تنها روش ادامه حیات باشد. در این روش درمانی، بیماران برای دفع مواد زائد به امکاناتی چون بخش دیالیز، تجهیزات، خدمات کادر درمانی و لوازم مصرفی دیالیز وابسته هستند.
حاجی پور خاطرنشان کرد: تا پایان سال 92 در ایران جمعیت بیماران مزمن کلیوی با درجه نارسایی پیشرفت کلیه (ESRD) که تحت درمان با یکی از روش‌های جایگزین کلیه هستند به 50 هزار نفر رسید. با پیش‌بینی رشد متوسط سالیانه 7.5 درصدی این بیماری تعداد این بیماران در پایان سال 1400 به 90 هزار نفر خواهد رسید که حدود نیمی از بیماران کلیوی کشور نیازمند دریافت خدمات و ملزومات دیالیز هستند و متناسب با این حجم تقاضا لازم است تمهیدات توسعه زیرساخت‌ها و تامین امکانات برخورداری از خدمات مذکور فراهم شود.
وی اظهار کرد: هر بیمار همودیالیزی در هفته سه بار و در سال به طور متوسط 156 بار همودیالیز می‌شود که در هر جلسه دیالیز نیازمند یک سبد کامل از ملزومات مصرفی اختصاصی دیالیز شامل صافی دیالیز، ست لوله رابط دیالیز، سوزن فیستولا، پودر بی‌کربنات و محلول همودیالیز است. صافی یکی از حیاتی‌ترین محصولات مصرفی دیالیز است که در نقش کلیه مصنوعی عمل می‌کند در حال حاضر مدی‌تک‌سیس و شرکت سها 5.5 میلیون صافی دیالیز در سال تولید می‌کنند. با بهره‌برداری از خط دوم تولید صافی این شرکت کل توان ظرفیتی کشور به 7.5 میلیون صافی در سال می‌رسد.
همچنین تولید پودر بی‌کربنات سدیم و کارتریج پودر بی‌کربنات از سال 91 آغاز شد گر چه تولید این محصول پزشکی مهم با تحریم دارویی ایران مصادف شد اما با تلاش شبانه‌روزی ما کل نیاز کشور را تامین کردیم.
به گفته وی محصولاتی از جمله ست لوله رابط خون ، سوزن فیستولا و محلول دیالیز توسط هشت تولیدکننده داخلی تولید می‌شوند بنابراین با اطمینان می‌توان گفت که کشور در شرایط عدم وابستگی به واردات است و به خودکفایی کامل در زمینه تولید و تامین این ملزومات رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: در زمینه کیسه خون در مرحله آمادگی جهت تولید انبوه هستیم که از تکنولوژی کشورهای هلند، آلمان و ایتالیا در این زمینه استفاده می‌شود. ظرفیت تولید کارخانه در دست احداث تولید گرانول PVC به ارزش 400 میلیارد هم برابر با سه هزار تن در سال است که از مواد اولیه پتروشیمی ایران استفاده می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا