اخبار

با رای مجلس تحقیق و تفحص از واگذاری پتروشیمی باختر تصویب شد

بسپار/ ایران پلیمر نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری پتروشیمی باختر موافقت کردند.

به گزارش ایسنا، تقاضای جمعی از نمایندگان برای تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری پتروشیمی باختر به بخش خصوصی در جلسه علنی صبح امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی مطرح شد.

زهرا سعیدی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی تقاضای تحقیق و تفحص با حضور وزیر اقتصاد و متقاضیان محورهای تحقیق و تفحص را بدین شرح اعلام کرد:

۱_ نحوه واگذاری هلدینگ پتروشیمی باختر به بخش خصوصی

۲_ بررسی سوابق کاری و مالی سهامداران در ارتباط با این واگذاری

۳_ بررسی عوامل دخیل در واگذاری و برنده اعلام کردن شرکت مذکور

۴_ بررسی ارقام واقعی اعلام شده هلدینگ در زمان واگذاری

۵_ بررسی نحوه ارتباط مسئولیت پتروشیمی و وزارت نفت در این واگذاری و بررسی میزان بدهی هلدینگ به دولت

۶_نحوه فروش محصولات تولیدی و قیمت آن و نحوه احتساب قیمت‌گذاری گاز تحویلی به هلدینگ

۷_ بررسی ضرر و زیان وارده به منابع داخلی و بیت‌المال در این واگذاری

در جریان بررسی تقاضای تحقیق و تفحص جلال محمود زاده به عنوان متقاضی انجام تحقیق و تفحص، شتابزدگی در واگذاری و اطلاع‌رسانی نامناسب را مورد اشاره قرار داد و گفت: ۴۰ درصد سهام هفت پتروشیمی به قیمت۱۰۰ میلیون تومان به صورت اقساط واگذار شده در حالی که ارزش آن ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ میلیارد تومان است و اقساط تا به حال پرداخت نشده است.

وی یادآور شد: ۱۱ درصد همان هفت پتروشیمی به قیمت ۳۰ میلیارد تومان به همان فرد و شرکت واگذار شده و به این ترتیب این شرکت با ۵۱ درصد سهامدار اصلی شده و امکان تعیین مدیرعامل را پیدا کرده است.

این درخواست تحقیق و تفحص نهایتا به رای نمایندگان گذاشته شد که نمایندگان با ۱۵۰ رای موافق، ۲۹ رای مخالف و ۸ رای ممتنع از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر با آن موافقت کردند.

 

شرکت پتروشیمی باختر یک شرکت مادر تخصصی در زمینه ساخت و راه‌اندازی واحدهای پتروشیمی و به طور خاص واحدهایی با محصولات در زمینه پلی اتیلن است. این شرکت در تاریخ ۱۷ بهمن ۱۳۸۳ و با تصویب دولت وقت ایران مبنی بر انتقال گاز اتیلن بوسیله خط لوله‌ای به طول ۲۲۰۰ کیلومتر از مبدأ عسلویه تا مهاباد تشکیل و شروع به فعالیت کرد.

شرکت پتروشیمی باختر، ۶ شرکت زیر مجموعه خود را به نام شرکتهای پتروشیمی کاویان (واحد تولید اتیلن)، لرستان و مهاباد (پلی اتیلن سنگین و سبک خطی)، کردستان (پلی اتیلن سبک خطی)، کرمانشاه (پلی اتیلن سنگین) و گچساران (واحد تولید اتیلن ثانوی) را تأسیس و سازماندهی کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا