اخبار

برای نخستین بار در کشور تولیدحلال مورد نیاز ام ای کی

مدیر عامل شرکت شیمی تکس آریا میزان نیاز کشور به ماده ام ای کی (روغن موتور و صنعت رنگ رزین) 5 تا 6 هزار تن عنوان کرد و گفت: با راه اندازی فاز نخست نیاز کشور به واردات قطع شده و سبب صرف جویی 8 میلیون دلاری در کشور می شود.
میزان نیاز کشور به این ماده(ام ای کی) 5 تا 6 هزار تن است و با راه اندازی فاز اول نیاز کشور را به واردات قطع شده شاهد صرف جویی 8 میلیون دلاری در کشور بودیم.
به گزارش ایلنا، ابراهیم موزرمی مدیر عامل شرکت شیمی تکس آریا، در نشست خبری با بیان این مطلب که در راستای توسعه زنجیره ارزش محصولات تولید در منطقه ویژه اقتصادی و پتروشیمی ماهشهرسرمایه گذاری صورت گرفته است افزود: شرکت شیمی تکس آریا در سال 85 به منظور تولید 5 هزار تن ماده بسیار استراتژیک ام ای کی (نوعی حلال قوی که در روغن موتور و صنعت رنگ رزین مورد استفاده قرار می گیرد) احداث شد.
وی با تاکید براینکه این واحد با استفاده از اطلاعات و دانش فنی پایه طراحی و ساخته شده است گفت: کشور هندوستان مطابق با این دانش پایه ماده بسیار ارزشمند را تولید می کند.
موزرمی اظهار داشت: میزان نیاز کشور به این ماده(ام ای کی) 5 تا 6 هزار تن است و با راه اندازی فاز اول نیاز کشور را به واردات قطع شده شاهد صرف جویی 8 میلیون دلاری در کشور بودیم.
مدیر عامل شرکت شیمی تکس آریا، ادامه داد: در حال حاضر کشورهای آلمان، ژاپن، چین و هند این ماده بسیار استراتژیک را تولید می کنند که ایران با دستیابی به این صنعت جزء 5 کشور تولید کننده این محصول پیوست.
وی خاطر نشان کرد: تمام واحدهای راه اندازی و طراحی توسط متخصصان داخلی انجام گرفته است و در مرحله صدرو خدمات فنی و مهندسی به کشورهای منطقه صادر هستیم.
موزرمی با تاکید براینکه پتانسیل صادراتی برای محصول تولیدی در کشور فراهم شده افزود: با کمک دولت و شرکت پتروشیمی و وزارت صنعت ومعدن با ظرفیت 15 هزارتن در ابتدای سال آینده شروع می شود در همین راستا مذاکرات برای دریافت تسهیلات صورت گرفته و سرویس ها ی جانبی این طرح به اتمام رسیده است و ظرف 1.5 سال آینده راه اندازی خواهد.
وی خاطر نشان کرد: مذاکراتی در خصوص تامین تسهیات با صندوق توسعه ملی و بانک عامل صورت گرفته که برای انجام این پروژه برآورد مبلغی حدود 400 میلیارد ریال هزینه است.
مدیر عامل شرکت شیمی تکس آریا، سرمایه هزینه شده برای فاز نخست را 440 میلیارد ریال عنوان کرد وگفت: این واحد مرحله تولید آزمایشی خود را طی می کند و بخش بازرگانی این پروژه در حال انجام است.
وی تصریح کرد: صنایع تولیدی این محصول در نفت بهران، نفت سپاهان و ایرانول مورد استفاده قرار می گیرد که تمام تولیدات آنها از نظر کیفیت کنترل و تحت نظارت سازمان استانداری است.
موزرمی با بیان اینکه کشور در حال حاضر کشور ترکیه خواهان این نوع محصول تولیدی است گفت: از آنجا که ترکیه مشتری ماده بسیار ارزشمند ام ای کی است اما به دلیل برخی مسایل و تحریم مجبور هستیم نخست نیاز کشور را تامین و در مرحله بعد به کشور دیگر صادرکنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا