اخبار

برنده جايزه نوبل شيمي به ايران مي‌آيد

پرفسور پيتر آگر، برنده جايزه نوبل شيمي در سال 2003 از دانشگاه جانز هاپكينز آمريكا و دكتر نورمن نيورايتر از دانشمندان برجسته كسب و كار بين‌المللي و ديپلماسي علمي و فناوري و اولين سفير علمي ايالات متحده در اروپا، هفته آينده به ايران مي‌آيند.
بسپار به گزارش ايسنا می نویسد، دكتر نورمن نيورايتر، عصر روز دوشنبه 22 خردادماه جاري طي مراسمي با حضور پروفسور آگر در سالن ابوريحان دانشگاه شهيد بهشتي سخنراني مي كند.
عنوان سخنراني وي، «همكاري‌هاي بين‌المللي در زمينه ديپلماسي علم و فناوري؛ فرصت‌ها و چالش‌ها در قرن بيست و يكم» است.
پروفسور پيتر آگر، پزشك آمريكايي و برنده جايزه نوبل، سرپرست موسسه تحقيقاتي پزشكي و كميته حقوق بشر فرهنگستان ملي علوم آمريكا است.
وي مدرك كارشناسي و كارشناسي ارشد خود را از دانشگاه آگسبرگ در مينياپوليس مينه سوتا و مدرك دكتري خود را سال 1974 از دانشكده پزشكي دانشگاه جانز هاپكينز در بالتيمور مريلند به عنوان پزشك متخصص داخلي با فلوشيپ غده – خون‌شناسي دريافت كرده است.
آگر در سال 2003 «براي كشف كانال هاي غشاي سلولي» به همراه رودريك مكينون از دانشگاه راكفلر نيويورك موفق به دريافت جايزه نوبل شيمي شد.
وي براي اولين بار اين كانال‌هاي پروتئيني براي انتقال آب را كشف كرده و توانست قدم بزرگي در پيشرفت علم بردارد.
وي از سال 2002 به عنوان عضو آكادمي علوم و هنر آمريكا انتخاب شده و در حال حاضر در دانشگاه جانز هاپكينز مشغول به فعاليت مي‌باشد و از چهره‌هاي نامي در رشته‌هاي بيوشيمي و پزشكي به حساب مي‌آيد.
دكتر نورمن نيورايتر هم عضو فرهنگستان علوم آمريكا و از دانشمندان برجسته كسب و كار بين‌المللي و مدير مركز علوم و فناوري انجمن آمريكايي براي پيشرفت علم مي‌باشد. وي كه به عنوان سفير علمي در كشورهاي اروپايي از جمله آلمان، لهستان، روسيه و اكراين فعاليت داشته به زبانهاي روسي، آلماني، چيني و ژاپني تسلط كامل دار.
نيورايتر حدود شش سال از طرف كشور آمريكا در ژاپن اقامت داشته ودر حال حاضر داراي يك كرسي ثابت در كميته هماهنگي و ارتباط علوم آمريكا و ژاپن مي‌باشد.
دكتر نيورايتر مدرك دكتري خود را از دانشگاه نورث وسترن در سال 1957 دريافت داشته و از سال 1969 تا سال 1973 به عنوان دستيار در دفتر رييس جمهور، ريچارد نيكسون در بخش علم و صنعت امور بين‌المللي خدمت كرده‌ است.
وي معتقد است كه نقش فراگير علوم، فناوري و بهداشت در بطن سياست‌هاي خارجي انكارناپذير است و از اين رو در تمامي ماموريت‌هاي خود، محور توسعه همكاري‌هاي علمي را مد نظر داشته است. تمامي اين تجربيات و شناخت او از كسب و كاربين‌المللي و شركت‌هاي چند مليتي او را به عنوان چهره‌اي موثر در سطح جهان معرفي مي‌كند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا