اخبار

برگزاری نمایشگاه‌هایی همچون اصفهان پلاست رشد کمی و کیفی صنایع تکمیلی را به همراه دارد

بسپار می نویسد، انجمن صنایع همگن پلاستیک با بیان اینکه هم اکنون نصف محصولات پلیمری تولید شده در ایران به صورت خام به بازارهای جهانی صادر می شود، اعلام کرد: برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی همچون اصفهان رشد کمی و کیفی توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی را به همراه دارد.
علیرضا میربلوک امروز در حاشیه نشستی خبری به مناسبت برگزای نهمین نمایشگاه بین المللی اصفهان پلاست، درباره آخرین وضعیت توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در ایران با بیان اینکه در شرایط فعلی سالانه حدود پنج میلیون تن انواع محصولات پلیمری در صنایع پتروشیمی ایران تولید می‌شود، گفت: از این میزان تولید پلیمرها حدود نصف آن و معادل 2.5 میلیون تن به صورت خام به خارج از کشور صادر می‌شود.
عضو انجمن صنایع همگن پلاستیک استان تهران با اعلام اینکه همچنین به طور متوسط سالانه حدود 2.5 میلیون تن انواع محصولات پلیمری پتروشیمی تحویل صنایع تکمیلی کشور می شود، تصریح کرد: هم اکنون قیمت هر کیلوگرم گرانول خام محصولات و فرآورده‌های پلیمری در بازار جهانی حدود 1.4 تا 1.6 دلار است.
وی با تاکید بر اینکه اما قیمت یک کیلوگرم محصول نهایی پلیمری شامل انواع محصولات پلاستیکی و پلیمرهای مهندسی در بازار جهانی بیش از سه دلار است، بیان کرد: به عبارت دیگر ارزش یک کیلوگرم مواد نهایی پلیمری و پتروشیمیایی بیش از دو برابر گرانول و مواد خام پتروشیمی در بازارهای جهانی ارزش اقتصادی و ارزی به همراه دارد.
به گفته این عضو هیت مدیره انجمن صنایع همگن پلاستیک در صورتی که زیرساخت‌های صنایع تکمیلی پتروشیمی در داخل کشور به وجود آید و کل 5 میلیون تن پلیمر خام در داخل به محصولات نهایی و با ارزش افزوده تبدیل شود سالانه حدود 5 میلیارد دلار به درآمدهای ارزی کشور افزوده می‌کند.
میربلوک همچنین با اشاره به اشتغال زائی پایدار و مواد توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در ایران، اظهار داشت: به ازای هر 5 تا 10 کیلوگرم مواد اولیه پتروشیمی که در داخل کشور صرف تولید محصولات نهایی می‌شود یک شغل جدید در داخل کشور ایجاد می کند.
این فعال صنایع تکمیلی پتروشیمی کشور همچنین با انتقاد از برنامه‌ریزی برخی از دستگاه‌ها برای حذف پلیمری و محصولات نهایی پتروشیمی همچون پلاستیک از سبد خانوار مصرفی ایرانیان، تبیین کرد: در شرایط فعلی سرانه مصرف پلیمر در کشورهای پیشرفته صنعتی جهان حدود 130 کیلوگرم به ازای هر نفر است.
وی با یادآوری اینکه هم اکنون سرانه مصرف پلیمرها در ایران با وجود در اختیار داشتن صنایع عظیم پتروشیمی کمتر از 28 کیلوگرم به ازای هر نفر است، تاکید کرد: از سوی دیگر در حال حاضر به طور متوسط سالانه بیش از 250 میلیون تن انواع محصولات پلیمری در کل جهان مصرف می‌شود.
میربلوک با بیان اینکه باید سیاست کلی در جهت مدیریت مصرف و مصرف صحیح فرآورده‌های پلیمری باشد و حذف این محصولات از دستور کار خارج شود، خاطرنشان کرد: هم اکنون محصولات پلیمری جایگزین بسیاری از کالاهای سنتی همچون چوب، کاغذ و انواع فلزات شده است.
این عضو هیت مدیره انجمن صنایع همگن پلاستیک استان تهران با اشاره به برگزاری نمایشگاه تخصصی در اصفهان پلاست، تاکید کرد: برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی همچون اصفهان رشد کمی و کیفی توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی را به همراه دارد.
محمدرضا شاکری عضو هیات مدیره انجمن ماشین سازان هم در این نشست خبری با اشاره به صادرات انواع ماشین‌های تزریق، فرآیندی و اکسترودر صنایع تکمیلی پتروشیمی ایران به کشورهایی همچون عراق، عربستان سعودی، ترکیه، افغانستان و کشورهای آفریقایی، تصریح کرد: افزایش قیمت دلار توجیه اقتصادی صادرات انواع ماشین‌آلات و تجهیزات این صنایع را به خارج کشور افزایش داده است.
وی با اشاره به رقابت ایران با سازندگان چینی و حتی اروپایی برای ساخت ماشین آلات و تجهیزات صنایع تکمیلی پتروشیمی، خاطرنشان کرد: هم اکنون با توجه به ظرفیت سازی‌های انجام شده برای توسعه صنعت پتروشیمی در بخش ساخت ماشین آلات توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی هم اقدامات قابل توجه‌ای انجام شده است.
با تشکر ویژه از آقای زمانخوانی بابت در اختیار قراردادن متن خبر که در عدم امکان حضور پیش بینی نشده خبرنگار بسپار این همراهی را دریغ نکرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا