اخبار

بهبود کیفیت نوشیدنی‌های انرژی‌زا با نانوساختارهای پلیمری

بسپار می نویسد، شرکت کانادایی سیپرو (Ceapro) قصد دارد با همکاری دانشگاه آلبرتا روی تولید نوعی افزودنی غذایی تحقیقاتی را انجام دهد. در این پروژه مشترک از نانوساختارهای پلیمری ویژه‌ای استفاده می‌شود که کیفیت نوشیدنی‌های انرژی‌زا را بهبود می‌دهد.
سیپرو (Ceapro) یکی از شرکت‌های زیست‌فناوری در حوزه تجاری‌سازی مواد مورد استفاده در صنعت لوازم آرایشی بهداشتی است. این شرکت اخیرا حمایت مالی 198 هزار دلاری از سوی مرکز AI Bio دریافت کرده تا با استفاده از این بودجه فرمولاسیون جدیدی برای ساخت ماده‌ای فعال ارائه کند که در نوشیدنی‌های انرژی‌زا مورد استفاده قرار می‌گیرد.
در این پروژه، سیپرو به دنبال ساخت نمونه اولیه از افزودنی خوراکی در نوشابه‌های انرژی‌زا است. این افزودنی از خانواده بتا گلوکان بوده که با نام تجاری CoQ10 ارائه خواهد شد. سیپرو برای تولید این ماده از یک روش جدید موسوم به فناوری‌ سیال بسط‌یافته گاز تحت فشار (PGX) استفاده می‌کند. این روش، برای خشک کردن و خالص‌سازی زیست‌پلیمرهای نانومقیاس و تولید نانوکامپوزیت استفاده می‌شود. با این روش می‌توان ساختار پلیمری با تخلخل بالا تولید کرد، چیزی که با روش‌های رایج انجام آن امکان‌پذیر نیست.
گیلز گاگنون مدیرعامل شرکت سیپرو می‌گوید: ” پروژه بتاگوکان با همکاری دانشگاه آلبرتا انجام شده و به نحوی طراحی شده است که با اهداف و چشم‌اندازهای راهبردی ما همسو باشد. ما با استفاده از فناوری خشک کردن و خالص‌سازی PGX موفق به دریافت حمایت مالی شده و از این بودجه برای ایجاد مزیت در حوزه موادغذایی استفاده خواهیم کرد. اولین گام برای وارد شدن به حوزه‌های دیگر آن است که بتوانیم تحقیقات خود را از آزمایشگاه به سوی بازار سوق دهیم.”
گاگنون می‌افزاید: ” PGX مزایای زیادی نسبت به فناوری‌های خشک کردن و خالص‌سازی رایج دارد به طوری که به راحتی می‌تواند جایگاه خود را در حوزه زیست‌فناوری پیدا کند. ما از این که مورد توجه AI Bio قرار گرفته‌ایم و حمایت مالی از این فناوری انجام شده بسیار خرسند هستیم.”
سیپرو پیش‌بینی می‌کند که پروژه بتا گلوکان از اوایل سال 2015 آغاز شده و 12 ماه به طول بی‌انجامد. این پروژه براساس نتایج اولیه بدست آمده از مطالعات شرکت سیپرو با موسسه فناوری ماساچوست (MIT) طراحی و تعریف شده است. در آن مطالعات سیپرو و MIT روی درک بهتر برهمکنش میان ترکیبات فعال زیستی و این پلیمرها همکاری داشتند. نتایج این تحقیقات نشان داد که می‌توان پودرهای متخلخل بتا گلوکان تولید کرد که پتانسیل‌های کاربردی متعددی در صنعت غذایی داشته باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا