اخبار

ترکان: ایران تولید محور نیست/واردات محور است

بسپار می نویسد، دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه کشور ما تولید محور نیست بلکه واردات محور است، افزود: از زمانی که درآمدهای نفتی کاهش یافت، کشور تولید محور شد اما ذات درآمدهای نفتی سبب می شود که ارز ارزان تر از قیمت واقعی باشد و این به معنای نابودی تولید داخلی است.

به گزارش ایرنا از دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، اکبر ترکان افزود: هنگامی که تامین درآمدها از طریق واردات انجام شود، زیرساخت ها اصلاح نمی شود و در این حالت، کالاهای وارداتی و طعم سود آنها چنان مزه می کند که خود تبدیل به محور اصلی می شود.

مشاور رییس جمهوری با اشاره به اینکه بندر هامبورگ ایجاد و سپس منطقه آزاد اعلام شد، افزود: زمانی که زیرساخت ها در مناطق آزاد تامین و سپس به عنوان منطقه آزاد اعلام شود، می توان از سرمایه گذار دعوت به سرمایه گذاری کرد.

وی تصریح کرد: در کشوری مانند چین نیز به یک باره منطقه آزاد ایجاد نکردند بلکه ابتدا شبکه های تولید ایجاد شد و بعد بنگاه های تولید موجود را شبکه سازی و توانمندیازی و خوشه سازی کردند و هنگامی که توان تولید افزایش یافت، منطقه آزاد ایجاد کردند.

ترکان با اشاره به اینکه نماد سرمایه داری تجاری پاساژ و نماد سرمایه داری صنعتی کارخانه است، افزود: زمانی که هنوز کارخانه ای وجود ندارد و منطقه آزاد ایجاد می کنیم، آن منطقه کلکسیونی از پاساژ خواهد شد به این معنی که ما همواره کار را از آخر شروع می کنیم در حالی که ابتدا باید بنگاه های تولیدی را توانمند کرد.

وی افزود: اگر قبل از ایجاد مناطق آزاد، مشکل سخت افزاری وجود داشته باشد، بیماری هلندی، درآمد نفتی و… معلول آن بوده و بیانگر این است که نظام برنامه ریزی ما نتوانسته درآمد نفتی ما را در مسیر تولید قرار دهد.

مشاور رییس جمهوری افزود: البته تفکر اقتصادی حاکم بر فضای اقتصادی کشور این است که نفت را بفروشیم و با آن زیرساخت فیزیکی ایجاد کنیم، فارغ از اینکه چه کسی قرار است در این زیرساخت ها حاکم شود؛ بنابراین ماحصل این امر عقب ماندگی کشور نیست بلکه نتیجه وجود چنین تفکراتی است.

وی، دولت را مسئول تامین زیرساخت ها دانست و افزود: بنادر آبادان و خرمشهر به دلیل لایروبی نشدن اروند، نمی توانند پذیرای کشتی های بزرگ باشند اما لایروبی اروند مستلزم توافق دو دولت است و به دلیل عدم توافق، این کار انجام نشده است.

ترکان افزود: در تریبون مجلس علنی اعلام شد که باید کشور را به سمت تبدیل شدن به دبی بزرگ پیش ببریم در حالیکه دبی امارتی با جمعیت کم و زمین های لم یزرع است که مسئله اقتصاد مقاومتی در آن مطرح نیست.

وی ادامه داد: وقتی زمین های مردم را به متمولین می دهیم، به معنای حاکم کردن نظام جدید ارباب و رعیتی است و در این حالت، مردم فقیری که کاری برای توانمند شدن آنها انجام ندادیم به ناچار باید زمین های خود را بفروشند و در اختیار متمولین قرار دهند و خود بر روی آن زمین ها کار کنند.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اذعان داشت: با کسانی که دارای تمکن مالی هستند، مخالف نیستم؛ امروز نگاه من به صاحب سرمایه این است که می تواند ایجاد شغل کند و حتی معتقدم نگاه منفی به صاحبان تمکن به ضرر اقتصاد کشور است.

ترکان تاکید کرد: باید فضای امن برای صاحبان سرمایه ایجاد و از آنها دعوت کرد به مناطق آزاد بیایند و سرمایه خود را به خارج از مرزها منتقل نکنند بلکه کارآفرینان به سمت توسعه تولید هدایت شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا