اخبار

تسهیل تولید آلیاژهای پلیمری با دستگاه ایرانی

بسپار به نقل از ایسنا می نویسد، متخصصان پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران با بومی‌سازی فناوری ساخت یک دستگاه آزمایشگاهی، ساخت و‌ آزمایش آلیاژ‌های پلیمری را برای محققان و صنعتگران آسان کرده‌اند. تولید آلیاژ‌ها یا آمیزه‌های پلمیری از فرآیند های مرسوم در تولید انواع آلیاژ‌ها است که می‌تواند ماده‌ای جدید با خاصیت نوین به دست دهد.

صنایع، پژوهشگاه‌ها و موسسات آموزشی و تحقیقاتی برای ساخت نمونه‌ی اولیه‌ی این آلیاژ‌ها به دستگاه‌های کوچکی به‌نام دستگاه‌های مخلوط‌ کن داخلی (Laboratory Internal Mixer) نیاز دارند تا ماده‌ جدید را در مقیاس کوچک تولید کنند و خواص آنرا بیازمایند.

دکتر اسماعیل قاسمی – عضو هیات علمی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران – در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا، درباره‌ی فواید استفاده از این دستگاه گفت: استفاده از دستگاه‌های بزرگ صنعتی برای تولید نونه‌ی اولیه‌ آمیزه‌های پلیمری چندان مقرون به صرفه نیست، چرا که بخش بزرگی از خط تولید را مشغول می‌کند وهمچنین هدررفت مواد در آن بسیار بالا است.

به گفته وی، دستگاه مخلوط ‌کن داخلی می‌تواند ماده‌ مورد نظر توسعه‌دهندگان فناوری در صنایع را با تمامی ویژگی‌های مقیاس بزرگ آن بسازد و آنالیز کند.

این دستگاه هم‌چنین برای ساخت آلیاژ‌هایی که مواد اولیه‌ آنها به آسانی در دسترس نیست، کاربرد فراوانی دارد.

وی درباره‌ بازار هدف این دستگاه خاطر نشان کرد: تمامی دانشگاه‌ها، دفاتر تحقیق و توسعه‌ی صنایع، شرکت‌های بزرگ تولیدی، پژوهشگاه‌ها و دیگر مراکز تحقیقاتی کشور که در زمینه پلیمر فعال هستند، می‌توانند استفاده‌کنندگان این دستگاه باشند.

به گزارش ایسنا، نمونه‌ی خارجی این دستگاه پیش از این به صورت گسترده در مراکز مختلف استفاده می‌شد، اما بیشتر‌شدن تحریم‌ها باعث قطع‌شدن خدمات از سوی شرکت‌های سازنده و در نهایت توقف فروش آن به کشور شد.

به گفته قاسمی ساخت این دستگاه حاصل یک فعالیت گروهی میان متخصصان رشته‌های مکانیک، پلیمر و الکترونیک و کنترل بوده و یک سال و نیم زمان برده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا