اخبار

تولید نانوذرات با عصاره پسته کوهی و کاربرد آنها در ساخت مواد شوینده و بسته بندی

بسپار می نویسد، محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن با استفاده از عصاره‌ی گیاه پسته کوهی به عنوان محلول کاهنده، اقدام به تولید نانوذرات نقره کردند. نتایج این تحقیق گام مثبتی در راستای کاهش آلودگی‌های زیست محیطی و گسترش شیمی سبز خواهد بود.
به گزارش مهر، بابک صادقی گرمارودی، در این خصوص توضیح داد: عصاره‌ی گیاه بنه زیست سازگار است و ویژگی ساده و کم هزینه بودن دلیل روش به کار رفته در این طرح است و امکان سنتز سریع نانوذرات نقره با اندازه‌های مختلف را فراهم می‌کند.

وی با اشاره به اینکه قطر نانو ذرات نقره تولید شده به شکل کروی و متوسط 25 تا 35 نانومتر است، عنوان کرد: این روش می‌تواند جایگزین مناسبی برای روش‌های کاهش شیمیایی باشد و باعث گسترش زمینه‌های کاربردی نانوذرات در علوم بین رشته‌ای همانند فیتوشیمی، علوم پزشکی، داروسازی و امثال آن شود.

وی با بیان اینکه خاصیت میکروب کشی نانوذرات نقره به خوبی اثبات شده است، اذعان داشت: از نتایج این طرح می‌توان در صنایع ساخت انواع شوینده‌ها و صنایع بسته بندی استفاده کرد.

صادقی اظهار داشت: نانوذرات نقره‌ی پایدار شده با عصاره‌ی گیاهی قادرند بیش از نانوذرات پوشیده شده با پایدارکننده‌های شیمیایی(پلیمرها) توسط سلول‌ها جذب ‌شوند.

وی در توضیح این خصوصیت خاطر نشان کرد: این پدیده به این دلیل است که نانوذرات پایدار شده توسط عصاره گیاهی حاوی پروتئین‌ها و فیبرهای‌متنوعی روی سطح خود هستند و در این حالت احتمال ورود به سلول‌ها از طریق گیرنده‌های چندگانه‌ی پروتئین‌ در مقایسه با گیرنده‌های دوگانه‌ی پروتئین و پلیمر شیمیایی، بیشتر است.

صادقی در ادامه توضیح داد:با کمک این نتایج می‌توان انتقال پروتئین، داروها و الیگونوکلئوتیدها به سلول‌ها را با تغییر شکل و اندازه نانوذرات متصل به آن‌ها تنظیم کرد.

وی در ادامه افزود: عصاره‌ی برگ بنه برای کاهش نمک نقره به نقره‌ی فلزی در ابعاد نانو به کار رفته است. سپس نانوذرات ساخته شده، توسط آزمون‌های طیف سنجی UV_VIS، TEM ، FE_SEM و XRD مشخصه‌یابی شدند و در پایان نیز، آزمون‌های متفاوت زیستی برای بررسی خاصیت آنتی باکتریایی این نانوذرات به عمل آمده است.

بر اساس اعلام ستاد نانو، مراحل عصاره گیری ازگیاه بنه وسنتز نانو ذرات نقره تحت عنوان یک پایان نامه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن و در ادامه نتایج میکروبی در قالب یک طرح تحقیقاتی دردانشگاه آزاد واحد رشت بررسی شد.

نتایج این کار تحقیقاتی در مجله‌ی Spectrochimica Acta (جلد 134، شماره 1، سال 2015، صفحات 326 تا 332) منتشر شده و حاصل همکاری دکتر بابک صادقی گرمارودی، امیر رستمی- کارشناس ارشد فیتوشیمی و سیده سمانه مومنی- دانشجوی دوره دکتری شیمی آلی است.

فیتوشیمی، دانش بررسی و مطالعه‌ی ترکیبات شیمیایی گیاهی است. از آنجایی که عصاره‌های گیاهی خاصیت کاهندگی بسیار خوبی دارند، به نظر می‌رسد که می‌توانند جایگزین مناسبی برای مواد شیمیایی پرکاربردی نظیر الکل‌ها باشند. بهره‌گیری از این روش راهکارهای جدیدی را برای کنترل همزمان اندازه و شکل نانوذرات فراهم خواهد کرد. در این کار جهت تولید نانوذرات نقره از عصاره‌ی گیاه بنه استفاده شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا