اختصاصی بسپار/ جهان بدون گرسنگی و بسته بندی های قابل بازیافت

گروه ترجمه و تولید محتوا در بسپار/ ایران پلیمر پسماندهای غذایی به یک مشکل جهانی تبدیل شده است. بر اساس گزارش سازمان غذا و کشاورزی، هر شهروند اروپایی در هر سال در حدود 179 کیلوگرم از مواد غذایی را دور می ریزد. برای دستیابی به جهانی بدون گرسنگی باید از هدر رفت غذا جلوگیری کرد.
پلاستیکها رایجترین نوع بسته بندی هستند که می توانند عمر مواد غذایی را بیشتر کند. این مواد را می توان برای مواد غذایی مختلف مورد استفاده قرار داد و همچنین سبک بودن و سهولت حمل و نقل از دیگر ویژگیهای این نوع از بستهبندی است. علاوه بر تمام این ویژگیها در سال 2018، اتحادیهی اروپا مقرر کرده است که تا سال 2030 همهی بسته بندیها باید قابل بازیافت باشند. همچنین لازم است آگاهی عمومی نسبت به بسته بندیهای قابل بازیافت بیشتر شود.
در راستای این تصمیم، طرح اروپایی به نام REFUCOAT برای تولید بسته بندیهای کنشگر که بتوانند میزان دور ریز مواد غذایی را کاهش دهد، ایجاد شد. ب هطور ویژه، فراوری پلاستیکهای زیستی جدید و کاربردی برای بست هبندی مواد غذایی با استفاده از مواد تجدیدپذیر و قابل بازیافت در حال شکل گیری است. این مواد می توانند جایگزین موادی شوند که بر پایه ی سوختهای فسیلی هستند. این مواد شامل پلی هیدروکسی آلکانوآت (polyhydroxyalkanoate (PHA)) و پلی گلی کلید (polyglycolide (PGA)) هستند که برای ایجاد سیستم بسته بندی کنشگر بر پایه ی مواد زیستی برای مرغ تازه، غلات و تنقلات مورد استفاده قرار میگیرد.
به علاوه، یکی از بزرگترین پروژه های نوآورانه، ایجاد فرمولاسیون پوششی برپایه ی مواد حذف کننده ی باکتری است که به طور قابل توجهی از افزایش باکتری Salmonella در گوشت مرغ جلوگیری میکند. این پروژه توانست با ویژگیهای سد کنندگی خود یکی از مشکلات موجود در سیستم بسته بندی را برطرف کند. برای رسیدن به یک حالت ایده آل، بسته بندی باید از چند لایه ی مختلف تشکیل شده باشد که هرکدام از این لایه ها قابلیت بازیافت داشته باشند. در هرصورت، همه ی سیستمهای بسته بندی که در پروژه ی REFUCOAT تولید شده اند قابل بازیافت بوده و یا می توانند با کمپوست تبدیل شوند. این ویژگی آنها را به بسته بندیهایی مطمئن و پایدار برای محصولات مختلف تبدیل کرده است.
در طول سه سال گذشته، تمرکز پروژهی Refucoat بر روی ایجاد پوششهای کنشگر برای بسته بندی مواد غذایی که در آنها از باکتریهای خاصی برای افزایش طول عمر مواد غذایی استفاده شده است. این پروژه در اکتبر سال 2020 پس از تولید همه ی بسته بندیهای بهداشتی و مقایسه ی آنها با بسته بندیهای دیگر پایان یافت.