اخبار

جوش شیرین عامل پف زای جدید برای پلیمرها

بسپار می نویسد، محقق شركت پژوهش و فناوري پتروشيمي با استفاده از جوش شيرين(بي كربنات سديم) به عنوان عامل پف زا موفق به توليد فوم پلي اتيلن قابل كاربرد در صنايع بهداشتي و دارويي شد.
علي شريف پاكدامن، دانشجوي دكتري پليمر پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران و پژوهشگر شركت پژوهش و فناوري پتروشيمي در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: يكي از مشكلات صنعت پليمر اين است كه فوم‌هاي ساخته شده از پلاستيك نياز به عوامل پف‌زا دارند كه پس از تجزيه، تركيبات گازي توليد كرده و باعث انبساط در بستر پليمري مي‌شوند البته كاربرد آنها در لوازم اسباب بازي، بهداشتي و دارويي مشكلات بهداشتي دارد.
وي افزود: از سوي ديگر تحقيقات نشان داده بود كه به غير از پليمرها، مواد پف كننده ديگري كه ايمن و بهداشتي هستند وجود دارند از جمله آنها مي‌توان به جوش شيرين اشاره كرد كه در قنادي‌ها و نان استفاده مي‌شود. اما بررسي‌هاي ما نشان داد كه براي استفاده از جوش شيرين در پليمر مشكل تفاوت دمايي وجود دارد چرا كه دمايي كه نان پخته شده و دمايي كه پليمر مخصوص مي‌تواند ذوب شده در فرآيند توليد فوم به كار رود متفاوت است. به همين دليل است كه مجبور به استفاده از عوامل شيميايي وارداتي بسيار گران قيمت و غير ايمن از نظر بهداشتي هستيم.
پاكدامن تصريح كرد: در اين روستا طي پروسه شش ماه و با سرمايه‌گذاري شركت پژوهش و فناوري پتروشيمي موفق شديم بر پايه جوش شيرين و با تصحيحات شيميايي در زمان فوم شدن يك نوع عامل پف‌زا توليد كنيم كه با استفاده آن مي‌توان فوم‌هاي پلي اتيلن، PVC و انواع لاستيك‌ها را توليد كرد
وي افزود: هزينه توليد فوم به اين روش يك سوم فوم‌هاي وارداتي است و از نظر بهداشتي نيز تاييديه‌هاي لازم را دارد.
به گفته پاكدامن، اين فوم تا مرحله نيمه صنعتي توليد شده و امكان صادرات هم دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا