اخبار

خصوصی شدن مجتمع های پتروشیمی، برای صنایع تکمیلی تهدید نیست

بسپار می نویسد، مدیرعامل شرکت های صنایع پتروشیمی خصوصی شدن شرکت های پتروشیمی را نه یک تهدید که یک فرصت برای صنایع تکمیلی می داند.
مدیر عامل شرکت های صنایع پتروشیمی خصوصی شدن شرکت های پتروشیمی را نه یک تهدید که یک فرصت برای صنایع تکمیلی می داند.
مهندس بیات در گفت وگو با ستاد خبری نمایشگاه گفت : پیشگامی صنعت پتروشیمی در اجرایی شدن اصل 44 و واگذاری مجتمع ها و شرکت های تابعه به بخش خصوصی، به ارتقای کیفی و کمی محصولات انجامیده و این امر در دراز مدت منافع ملی را تضمین می کند .

بیات در خصوص چالش میان مصرف کنندگان صنایع میان دستی در تامین مواد اولیه با تمایل مجتمع ها به صادرات محصولات خود گفت: ما نمی توانیم الزامات خصوصی شدن را نادیده گرفته و دولت نیز تصمیمی برای از دست دادن بازارهای صادراتی خود در حوزه محصولات استراتژیک این صنعت را ندارد. اما در عین حال با سیاستگزاری های انجام شده، تامین بازار داخل را در اولویت برنامه ریزی های خود قرار داده ایم، ولی این امر در قالب یک مطالعه همه جانبه و بررسی نقاط ضعف و قوت آن امکانپذیر است.

بیات افزود : در هنگام اعطای مجوز سرمایه گذاری در صنعت، اولویت تامین نیاز داخل به همه سرمایه گذاران اعلام می شود و در قراردادهای واگذاری شرکت ها توسط سازمان خصوصی سازی نیز این امر قید شده است .

در عین حال، به نظر ما سیاست های تشویقی کارسازتر است و باید مشوق هایی را برای تولید کنندگان محصولات پلیمری و شیمیایی وضع کرد، نظیر تخفیف های مالیاتی یا تعرفه های صادراتی تا تامین نیاز صنایع تکمیلی و عرضه در بورس برای مجتمع های تولیدی مقرون به صرفه تر باشد واین امربه طور قطع زمینه تولید و عرضه داخلی بیشتر را فراهم ترمی کند .

بیات در زمینه سیاست های شرکت ملی صنایع پتروشیمی در توسعه صنایع تکمیلی افزود: 73 طرح توسعه در برنامه پنجم پیش بینی شده است که مساله تامین خوراک مورد نیاز صنعت را سازماندهی می کند . در پیش نویس برنامه ششم نیز که در حال تدوین است به این امر توجه ویژه شده است. همچنین با مشارکت وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز وزارت کشور طرحی در دست اجراست که با مطالعه واحدهای تولیدی، نقشه توسعه صنایع تکمیلی در استان های مختلف ترسیم می شود و با مکانیسم هایی فرصت های سرمایه گذارانی در صنایع تکمیلی معرفی و از سرمایه گذاران حمایت می شود تا از طریق توسعه زنجیره ارزش در صنعت نفت، به جلوگیری از خام فروشی و تولید محصولات نهایی کمک شود.

بیات همچنین افزود: اجرای طرح های دیگری نظیر توسعه خوشه ارزش متانول در ماهشهر و پارک پلی استایرن در عسلویه نیز درهمین چارچوب پیش بینی شده است .همچنین به دلیل اهمیت این موضوع ، در کارگروه نفت، تخصیص 9 میلیون دلار سرمایه گذاری ارزی و معادل ریالی آن در خوزستان و بوشهر برای توسعه این صنعت مصوب شده است .

بیات همچنین تشکیل شورای سیاستگزاری در نمایشگاه ایران پلاست را از نقاط قوت این دوره در جهت شناسایی و بروز توانمندی های فعالان این بخش دانست و اظهار امیدواری کرد که اثرات آن پس از برگزاری نمایشگاه ایران پلاست، برای مشارکت کنندگان ملموس تر شود.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ، برگزاری نمایشگاه ایران پلاست را فرصتی را برای توسعه زیرساخت هایی نظیر توسعه دانش فنی، شناخت دقیق تر از بازارهای هدف داخل و صادراتی، هدایت تقاضاهای مشتریان و کمک به توزیع اطلاعات جهانی این صنعت دانست و افزود : جایگزینی سیاست فروش محصولات نهایی به جای مواد خام و نیمه نهایی، ابزارها و الزاماتی دارد که نمایشگاه های تخصصی یکی از آنهاست و در شرایط کنونی، باید برای استفاده حداکثر از این فرصت تلاش کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا