اخبار

دارورساني به بافت زنده بوسيله امواج بي‌خطر در پژوهشگاه علوم و فناوری رنگ

محققان ايراني و كانادايي در جديدترين تحقيقات خويش و با بهره گيري از خاصيت نانو ذرات توانستند با تابش امواج غير مخرب و زيان آور تاثير مثبت دارو را در بافت زنده ايجاد و مشاهده نمايند.
بسپار به گزارش روابط عمومي پژوهشگاه علوم و فناوري رنگ می نویسد، دكتر فرحناز نورمحمديان دانشيار شيمي آلي اين پژوهشگاه ضمن اعلام اين خبر توضيح داده است:”ما بدنبال شيوه اي نوين و بدون ضرر براي آزادسازي دارو در بافت آسيب ديده بوديم تا به واسطه آن ضمن كاهش اثرات مخرب داروها قادر گرديم تاثير درماني عميق تري را نيز ايجاد نماييم. همچنين قابليت مشاهده ميزان نفوذ و تاثيرگذاري دارو براي بررسي نتيجه درمان نيز، از فاكتورهاي مورد بررسي در اين تحقيق بود.”
دكتر نورمحمديان براي شفاف تر شدن نتايج اين تحقيق شيوه هاي درمان سرطان پوست را مورد اشاره قرار داده و اظهار داشت: يکی از روشهای متداول در درمان بيماری سرطان پوست اعمال دارو بر پوست و تابش امواج ماوراء بنفش برای آزادسازی دارو است يکی از مضرات مهم اين روش، لزوم استفاده از امواج ماوراء بنفش است که خود به عنوان يکی از پرتوهای سرطان زا و آسيب رسان مطرح است.
اين محقق با بيان اينکه در اين پروژه به بررسی امکان استفاده از امواج بی خطر مادون قرمز نزديک در محدوده طول موج ٩٨0 نانومتر در فرايند دارورسانی به روش پرتودرمانی پرداخته شده، خاطرنشان کرد: از آنجا که اين امواج انرژی لازم برای انجام واکنشهای آزادسازی نوری را ندارند، تلاش ما بر اين بود که با استفاده از نانوذرات ويژه، امواج ناحيه بی خطر مادون قرمز نزديک را در سطح مولکولی به امواج پرانرژی ماوراء بنفش تبديل کنيم. زيرا تنها در اين صورت است که اين امواج در سطح مولکولی باعث انجام واکنش و آزادسازی دارو در محل دقيق با مقدار معين، می شوند.
دکتر نور محمديان با اشاره به نحوه اجرای اين پژوهش ادامه داد: نتايج به دست آمده مشخص كرد كه سرعت آزاد شدن جزء آزادشونده، در دوحالت تابش امواج ماوراء بنفش بدون نانوذرات و همچنين تابش نور بی خطر و پر نفوذ مادون قرمز نزديک، يکسان بوده و سامانه طراحی شده کاملا کارآمد و موثر است.
وی همچنين اضافه كرد: برای حصول به اهداف مطرح شده، نوعی ماده بی رنگ ساخته شد كه توانايی اتصال به دارو را دارد وبه تابش نور ماوراء بنفش پاسخ می دهد به گونه ای که بخش دارويی آن از ماده جدا شده و به فرم موثر تبديل می شود. علاوه بر اين توانايی اتصال به نانوذرات را دارد و پس از جدا شدن دارو، اين ماده به صورت رنگی و قابل دفع تبديل می شود از اين رو از ميزان داروی آزاد شده مطلع می شويم.
دکتر نورمحمديان، مهمترين مزيت اين پژوهش را استفاده از امواج بی خطر با عمق نفوذ بيشتر در بافت زنده برای دارورسانی در محل عنوان کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا