درخواست بازنگرى در نحوه عرضه مواد اوليه پلى استايرن و تعليق موقت محدوديت هاى بهين يابى

بسپار/ ایران پلیمر انجمن صنایع همگن پلاستیک استان تهران در نامه ای به وزارت صنعت، معدن و تجارت خواستار بازنگری در نحوه عرضه مواد اولیه پلی استایرن و تعلیق موقت محدودیت های بهین یابی شد.
در این نامه که به امضای مهرداد صادقی نکو، رییس هیات مدیره این تشکل رسیده؛ آمده است:
وزير محترم جناب آقاى سيد محمد اتابك
موضوع: درخواست بازنگرى در نحوه عرضه مواد اوليه پلى استايرن و تعليق موقت محدوديت هاى بهين يابى
با سلام واحترام
به استحضار مى رساند مواد اوليه پلى استايرن طى ساليان متمادى به صورت غير بهين يابى و بدون اعمال سهميه در بورس كالا عرضه مى شد و كليه اشخاص حقيقى و حقوقى داراى كد معاملاتى امكان تأمين مواد مورد نياز خود را از طريق بورس كالا داشتند. به همين دليل بخش قابل توجهى از واحدهاى توليدى مصرف كننده اين مواد، بدون نياز به اخذ سهميه اختصاصى، مواد اوليه مورد نياز خود را مستقيماً از بورس كالا تأمين مى كردند.
متأسفانه پس از جنگ اخير، عرضه اين محصولات به صورت ناگهانى مشمول نظام بهين يابى و سهميه بندى شده است. اين تصميم موجب شده بسيارى از واحدهاى توليدى كه مصرف كننده واقعى يلى استايرن هستند، به دليل محدوديت سهميه يا عدم تخصيص سهميه متناسب با نياز واقعى، امكان تآمين مواد اوليه خود را از دست بدهند. در نتيجه، بخشى از اين واحدها با كاهش توليد، توقف خطوط توليد، تعديل نيروى انسانى و حتى خطر تعطيلى مواجه شده اند.
يلى استايرن از مواد اوليه راهبردى در صنايع مختلف از جمله توليد لوازم خانگى، به ويره يخجال وفريزر، صنايع بسته بندى مواد غذايى و لبنى، ظروف و محصولات يكبار مصرف و بسيارى از صنايع تكميلى ديگر است. محدوديت در دسترسى به اين ماده اوليه علاوه بر آسيب به توليد كنندگان، مى تواند منجر به كاهش عرضه محصولات نهايى، افزايش قيمت ها و تحميل هزينه به مصرف كنندگان شود.
از سوى ديكر، اصلاح پروانه هاى بهره بردارى، بازنگرى ظرفيت هاى توليد و تعيين سهميه واقعى واحدهاى مصرف كننده فرآيندى زمان بر است و با توجه به محدوديت منابع انسانى و حجم بالاى پرونده ها در وزارت صمت، امكان انجام سريع اين فرآيند براى همه واحدها فراهم نيست. در نتيجه، توليدكنندكان واقعى ناجارند تا زمان اصلاح سهميه ها با كمبود شديد مواد اوليه مواجه شوند.
لذا خواهشمند است دستور فرماييد:
١. عرضه بلى استايرن تا زمان تكميل فرآيند اصلاح و بازنكرى سهميه ها، حداقل به مدت شش ماه، به شرايط پيشين و بدون محدوديت هاى فعلى بهين يابى بازگردد.
٢. فرآيند اصلاح پروانه ها، بازنگرى ظرفيت ها و تعيين سهميه واقعى واحدهاى مصرف كننده با قيد فوريت در دستور كار قرار كيرد.
٣. دستگاه هاى مرتبط از جمله سازمان حفاظت محيط زيست و ساير مراجع ذى ربط، همكارى لازم را براى تسريع اصلاح مجوز ها و ظرفيت هاى واقعى واحدهاى توليدى به عمل أورند.
۴. كميته هاى تصميم كير مرتبط با تنظيم بازار محصولات پتروشيمى، ضمن رعايت اصل شفافيت و جلوگيرى از هر گونه تعارض منافع، شرايط رقابت سالم و تأمين عادلانه مواد اوليه براى تمامى توليد كنندگان را فراهم أورند.
بديهى است استمرار وضعيت فعلى علاوه بر ايجاد مشكلات جدى براى واحدهاى توليدى و اشتغال كشور، مى تواند به افزايش قيمت حصولات مصرفى، به ويره در أستانه ايام محرم وصفر و افزايش مصرف ظروف و محصولات يكبار مصرف، منجر شده و فشار مضاعفى بر مصرف كنندگان وارد سازد.
اميد است با تدبير جنابعالى و حمايت از توليدكنندگان واقعى، زمينه تداوم توليد، حفظ اشتغال و جلوگيرى از بروز اختلال در زنجيره تأمين صنايع تكميلى فراهم گردد.





