اخبار

دکتر واشقانی‌فراهانی: ضرورت توسعه کارآفرینی در دانشگاه‌ها احساس می شود

بسپار می نویسد، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد گفت: کارآفرینی یک موضوع بسیار حیاتی است که می‌تواند باعث امید، شادابی، نشاط در جامعه شود و اثرات اقتصادی بسیار خوبی هم دارد.
ابراهیم واشقانی فرهانی معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد در جلسه امضای تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان تجاری‌سازی، فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی و دانشگاه آزاد گفت: جهاد دانشگاهی یک درخت پاک و شجره طبیه‌ای است که در سال 59 نهال آن کاشته شد و قرار شد که به عنوان یک نهاد برای ارتباط بین دانشگاه و صنعت فعالیت کند و من به عنوان یکی از 5 نفری که در تشکیل آن نقش داشتند حضور داشتم.
وی افزود: امروز آن نهال تبدیل به درختی تنومند و بارور شده که از دستاوردهای آن می‌توان به پژوهشگاه رویان که با همت دکتر کاظمی آشتیانی راه اندازی شد نام برد.
فراهانی خاطرنشان کرد: کارآفرینی باید جزء ذاتی دانشگاه‌های ما شود و این مسیری که در امضای تفاهم‌نامه انتخاب شده جزء سیاست‌های ما است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اظهار داشت: اینکه دانش‌آموختگان یک دوره کارآفرینی را بگذرانند و کارآفرین شوند بسیار خوب است ولی نیاز است این کار فرهنگسازی شود.
وی ادامه داد: در برخی از دانشگاه‌های دنیا آموزش کار‌آفرینی در دوره‌های کارشناسی ارشد آموزش داده می‌شود و در کشور ما هم باید بحث آموزش کارآفرینی نهادینه شود و وزارت علوم نیز باید در برنامه‌هایش این بحث را لحاظ کند.
واشقانی فراهانی گفت: یکی از بزرگترین دغدغه‌های کشور ما بحث دانش‌آموختگی فرزندان این کشور است. دانش‌آموختگانی که سرمایه خود را برای تحصیل می‌گذارند و هیچ باری نیز ندارند و هزینه‌های آنها از طریق خانواده‌ها تأمین می‌شود. خانواده‌ها حاضرند سختی‌ها را تحمل کنند تا فرزندان خود را به دانشگاه بفرستند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: کارآفرینی یک موضوع بسیار حیاتی است که می‌تواند باعث امید، شادابی، نشاط در جامعه شود و اثرات اقتصادی بسیار خوبی هم دارد.
وی به سیاست‌های کلی علم و فناوری اشاره کرد و افزود: اینکه رهبری می‌گویند 50درصد بودجه کشور باید از محل فعالیت‌های دانش‌بنیان تهیه شود نشان می‌دهد نقش کارآفرینی چقدر برای کشور اهمیت دارد.
وی در خاتمه اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم با امضای این تفاهم‌نامه قدم مثبت و مؤثری را در راستای اشتغال دانش‌آموختگان برداریم.
در ادامه این مراسم محمدرضا پورعابدی معاون جهاد دانشگاهی ضمن تشریح فعالیت‌های این سازمان گفت: انشالله بتوانیم با امضای این تفاهم‌نامه که در راستای تسهیل اشتغال دانشجویان است گام مؤثری را برای اشتغال دانشجویان و دانش‌آموختگان کشور داشته باشیم.
وی گفت: جهاد دانشگاهی در چهار حوزه پژوهشی، فرهنگ، آموزش و اشتغال دانشجویان فعالیت می‌کند و 42 واحد دانشگاهی که 12 واحد آن در تهران و مابقی در شهرستان‌ها قرار داردند در این سازمان فعالیت دارند.
وی ادامه داد: دو پارک علم و فناوری 20 مرکز رشد و فناوری و 6 مؤسسه آموزش عالی و همچنین مراکز تخصصی مانند خبرگزاری در زیرمجموعه جهاد دانشگاهی فعالیت می‌کنند.
وی اظهار داشت: علی‌رغم توسعه علمی کشور این توسعه علمی خودش را در اقتصاد ما نشان نداده است و این نشان‌دهنده این است که یک ارتباط خطی وجود ندارد و اگر نتوانیم چالش‌های موجود را برطرف کنیم نمی‌توانیم به آن چیزی که باعث می‌شود اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش‌بنیان ایجاد شود برسیم.
معاون جهاد دانشگاهی تأکید کرد: چشم‌انداز سازمان همیشه یک دانش‌آموخته به عنوان یک کارآفرین بوده است و ما سعی داریم دانش‌آموختگان به صورت نسبی بتوانند از خصوصیات کارآفرین بودن بهره‌مند شوند.
وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی یک شبکه گسترده از مراکز تحقیقاتی، آموزشی و فرهنگی دارد که می‌تواند کمک بسیاری به سازمان کند و قابلیت فعالیت در گستره ملی و با پوشش جغرافیایی تمام کشور را نیز داریم.
وی در خاتمه اظهار داشت: جهاد دانشگاهی می‌تواند به عنوان یک واسطه بین صنعت و دانشگاه عمل کند و در حال فعالیت است و زبان صنعت و دانشگاه را خوب می‌فهمد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا