اخبار

رنگرزی الیاف پلی استر به شیوه ای اقتصادی تر

محققان دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم تحقيقات، به‌روشي اقتصادي‌تر براي رنگرزي مقرون به‌صرفه الياف پلي‌استر مورد نياز صنايع نساجي دست يافتند.
بسپار به گزارش سانا می نویسد، دکتر مازيار پروين‌زاده از متخصصان شيمي نساجي است که در پروژه دکتري خود به بررسي رفتار رنگرزي الياف پلي‌استر در حضور نانورس و نانوسيليس با استفاده از مواد معدني رس و سيليس با ابعاد نانو پرداخته‌است. وي هدف اصلي از انجام اين پژوهش را “اصلاح خواص الياف پلي‌استر به منظور بهبود رنگ‌پذيري با رنگزاهاي ديسپرس در دماهاي پايين‌تر از روش‌هاي معمول” عنوان نمود.
در روش‌هاي صنعتي، براي رنگرزي الياف پلي‌استر از دماي 130 درجه سانتي‌گراد يا بالاتر استفاده مي‌كنند که اين خود نياز به صرف هزينه زيادي دارد و محصول نيز از نظر کيفي قابل قبول نيست. بنابراين تلاش‌هاي بسياري براي کاهش اين دما صورت مي‌گيرد.
دکتر پروين‌زاده در مورد نحوه انجام اين کار پژوهشي اظهار داشت: “با استفاده از روش‌هاي مذاب، نانوکامپوزيت‌هاي پلي‌استر را تهيه کرده و خواص مختلف اين نانوکامپوزيت‌ها؛ شامل خواص سطحي و داخلي را با روش‌هاي مختلف آزمايشگاهي مورد بررسي قرار داده‌ايم. در ادامه، الياف پلي‌استر با روش بهينه به‌دست آمده و رنگرزي روي آنها در دما با فشار معمول انجام گرفته‌است”.
عضو هيئت علمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهر ري در پايان خاطر نشان کرد: “الياف توليد شده با اين روش نيازي به درجه حرارت‌هاي بالا در رنگرزي نداشته و مي‌توانند در دماي جوش و يا کمتر مورد استفاده قرار بگيرند که در صنعت نساجي بسيار اقتصادي است. اين روش مي‌تواند به عنوان فرايندي مناسب براي بهبود رنگ‌پذيري و ساير خواص پلي‌استر پيشنهاد گردد”.
جزئيات اين پروژه که با راهنمايي دکتر سيامک مراديان از اساتيد دانشگاه اميرکبير و مشاوره دکتر ابوسعيد رشيدي و دکتر محمد اسماعيل يزدان‌شناس از دانشگاه آزاد اسلامي علوم تحقيقات انجام گرفته، در مجله Applied Surface Science (جلد 256، صفحات 2802- 2792، سال 2010) منتشر شده‌است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا