اخبار

ساخت پلیمرهای هوشمند حامل داروهای ضد سرطان توسط محققان کشور

بسپار می نویسد، ساخت پلیمرهای هوشمند با توانایی حمل دو یا چند داروی ضد سرطان به طور همزمان با فناوری نانو توسط مبتکر کشورمان محقق شد.
دکتر علی فتاحی، مبتکر پلیمرهای هوشمند با توانایی حمل دو یا چند داروی ضد سرطان به طور همزمان در گفتگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران در تشریح این دستاورد اظهار داشت: سلولهای سرطانی نامیرا شده و داثم تکثیر می شوند. داروهایی که در شیمی درمانی استفاده می شود قدرت تکثیر این سلولها را از بین می برد ولی همزمان با مرگ سلولهای سرطانی سلولهای بافتی مانند فولیکولهای مو که تکثیر سلولی زیادی دارند نیز آسیب می بینند.
وی افزود: سیستمی که ما طراحی کردیم سیستمی است که توانایی متمرکز کردن دارو به حداکثر میزان در بافت سرطانی و کاهش غلظت دارو در بقیه قسمتهای بدن را دارد. این امر باعث می شود عوارض جانبی دارو به حداقل رسیده و اثرات درمانی آن افزایش یابد.
فتاحی تصریح کرد: برای اینکه ما به این هدف برسیم از سیستمهای حساس pH استفاده کردیم. pH تومورهای سرطانی نزدیک به ۶ است در حالی که pH فیزیولو‍ژیک ۴/۷ است. میسل هایی طراحی شده اند که در pH فیزیولوژیک پایدار بوده ودارو آزاد نمی کنند ولی به هنگام رسیدن به بافت سرطانی با ۶ = pH باعث آزاد شدن دارو می شوند.
این مبتکر تصریح کرد: نوآوری کار ما این است که از خود داروی ضد سرطان به عنوان جزء چربی دوست میسل استفاده کردیم که با اتصال دهنده های حساس به pH به پلیمر کایتوزان وصل می شود. مزیت دیگر این سیستم نسبت به سیستم های دیگر این است که در این سیستم ها معمولا از یک مولکول چربی دوست خنثی استفاده شده تا میسل را بسازند در حالی که سر چربی دوست میسل ما خود یک دارو بوده و اثر درمانی دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا