اخبار

سهام داغ بخش تکنولوژی های سبز در جهان/ تجدیدپذیرها می‌توانستند مانع از خاموشی‌های امسال شوند

بسپار/ ایران پلیمر سهام شرکت‌های بخش تکنولوژی سبز امسال به داغ‌ترین بخش برای سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران بخش خصوصی تبدیل شده و توافقات شرکت‌های خصوصی در این زمینه تا به حال به ۷.۷ میلیارد دلار رسیده است.

استارت آپ‌های بخش تکنولوژی سبز حالا جای شرکت‌های دات کام را گرفته‌اند (اشاره به موج بزرگ خرید سهام شرکت‌های دات کام در دهه گذشته). اما فعلاً نگرانی‌ای از بابت حبابی شدن این بخش وجود ندارد.

در حال حاضر هر هفته با خبرهایی از پیشرفت‌هایی در زمینه تکنولوژی باتری، انرژی خورشیدی یا هیدروژن روبرو هستیم. اما تا پیش از این سرمایه لازم برای اینکه این پیشرفت‌ها به سرعت به دست مصرف‌کننده برسند وجود نداشت.

وال‌استریت ژورنال با استناد به داده‌های شرکت پیتچ‌بوک که شرکت تحقیقات بر روی سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی است، گزارش داد: امسال توافقات امضا شده صندوق‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌های خصوصی برای خرید سهام شرکت‌های تکنولوژی سبز به ۷.۷ میلیارد دلار رسیده است.

این در حالی است که ۱۰ سال پیش سرمایه‌گذاری در این شرکت‌ها کمتر از ۱ میلیارد دلار بود.

این در حالیست که سخنگوی ساتبا در کشور هم گفته است: اگر وعده‌های اقتصادی دولت بر آورده می‌شد با احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر می‌توانستیم بخش عمده خاموشی‌های امسال را جبران کنیم.

جعفر محمدنژاد سیگارودی، افزود: ایران سرزمینی پهناور و وسیع شامل منابع سرشار انرژی است، علاوه بر منابع انرژی‌های فسیلی، سرزمین ایران منابع فراوان انرژی‌های تجدیدپذیر نظیر انرژی خورشیدی و بادی را داراست که می‌توان به سادگی از این انرژی‌های بی انتها برق تولید کرد، برقی که امسال در کشورمان به یکی از معضلات تبدیل شده و قطعی‌های طولانی آن ایرانیان را کلافه کرده است.

وی گفت: به لحاظ فنی و موقعیتی که ایران دارد نباید شک کرد که استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر کاملاً امکان پذیر است، چند سالی است که بر اساس آخرین آمار دنیا هزینه تولید برق از انرژی‌های تجدید پذیر از برق فسیلی پایین‌تر است و به لحاظ فنی نیز تفکر و رویکرد ۱۵ سال پیش وجود ندارد که مسئله تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر فانتزی باشد.

سخنگوی سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره وری انرژی ادامه داد: در بسیاری از کشورها تولید برق از انرژی تجدید پذیر مدتهاست که انجام می‌شود و اکنون عمده برق مصرفی از انرژی‌های تجدید پذیر است باوجود اینکه ظرفیت آن‌ها از ایران بسیار کمتر است.

محمدنژاد سیگارودی بیشترین میزان تولید برق توسط نیروگاه‌های خورشیدی و بادی را در ایام پر تقاضای برق کشور عنوان کرد و افزود: در کشور ما در طی سال تقریباً ۷۰ درصد تولید برق سالیانه یک نیروگاه خورشیدی و بادی در ایامی رخ می‌دهد که بالاترین تقاضای برق کشور وجود دارد، توصیه ما در طول سالیان این بوده که ورای بحث‌های زیست محیطی و استفاده از انرژی‌های فسیلی برای مصارف مهمتر نباید فراموش کرد که انرژی‌های تجدید پذیر می‌توانند در این ایام به داد شبکه برق کشور برسد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا