مقالات

فعالیت ها و برنامه های توسعه ای شرکت پتروشیمی LyondellBasell Industries چیست؟

 

مقدمه

شرکت صنایع شیمیایی LyondellBasell شرکتی چند ملیتی با ریشه‌های مدیریتی اروپایی-آمریکایی بوده که نخستین بار در هلند به ثبت رسیده است. دفتر مرکزی این شرکت در ایالات متحده‌ی آمریکا در هوستون، تگزاس واقع بوده و عملکردهای جهانی آن از لندن کنترل می‌گردد.  

شرکت LyondellBasell از بزرگترین شرکت‌های مواد شیمیایی، پلاستیکی و پالایشی محسوب می‌شود. این شرکت به تولید محصولات در بیش از 55 مرکز تولیدی در 18 کشور دنیا مشغول است. محصولات و فناوری‌های ارائه شده توسط این شرکت به بهبود کیفیت زندگی مردم در سراسر دنیا در زمینه‌هایی نظیر بسته‌بندی، الکترونیک، قطعات خودرویی، مبلمان‌های خانگی، مواد مورد نیاز برای ساخت و ساز و سوخت‌های زیستی کمک می‌نماید.

شرکت LyondellBasell جزو پیشروان صنعت مواد شیمیایی و بسپار در سراسر دنیا می‌ باشد. این شرکت بیش از 5000 ثبت اختراع (پتنت) در زمینه‌های فناوری‌های تولیدی، محصولات و کاتالیزوها می‌باشد. سال گذشته این شرکت پنجاهمین سال بزرگداشت دریافت جایزه‌ی نوبل شیمی‌ که Karl Ziegler وGiulio Natta در همکاری با شرکت LyondellBasell دریافت کردند را برگزار کرد. کشف این دو دانشمند در رابطه با تولید پلی اتیلن، پلی پروپیلن و پلاستیک‌های نوین که شفاف‌تر، قوی‌تر و ماندگارتر هستند مربوط می‌باشد.

برنامه‌های توسعه ای

1) گسترش ظرفیت تولید تری اتیلن گلایکول

در ماه مارچ سال 2015، LyondellBasell اعلام کرد که تصمیم دارد ظرفیت تولید تری اتیلن گلایکول (TEG) که در پاسادنا، تگزاس و در مرکز تولیدی اتیلن اکساید و اتیلن گلایکول تولید می‌شود را گسترش دهد.

این ظرفیت تولیدی اضافی تا 50 میلیون پوند به صورت سالیانه بوده و دو برابر ظرفیت تولیدی TEG توسط این شرکت می‌باشد. مهندسین و کارکنان زیادی در حال پایه‌ریزی واحدی جدید برای این افزایش تولید بوده که انتظار می‌رود تا پایان سال 2016 به بهره برداری برسد. انتظار می‌رود که این واحد، از بزرگترین مراکز طراحی شده‌ی تولید TEG در دنیا بوده که این ماده را به صورت مستقیم، و نه به عنوان یک محصول جانبی از فرآیندی دیگر، تولید می‌نماید.

طبق گفته‌ی پت کارلوس، معاون اجرایی بخش تولید مواد واسطه و مشتقات و زنجیره‌ی تامین و تدارکات آن‌ها، نیاز طولانی مدت به TEG در زمینه‌های نفتی، ساخت و ساز و بازار خودرو در آمریکای شمالی، همراه با یکپارچه سازی خوراک این شرکت به اتیلن و اتیلن اکساید، این پروژه را در جهت گسترش مشتقات با ارزش گلایکول، بسیار منطقی جلوه می‌دهد.

تری اتیلن گلایکول، گلایکولی بدون رنگ و بدون بو بوده که برای آب زدایی گاز طبیعی و به عنوان یک افزودنی در سیالات هیدرولیک و ترمز مورد استفاده قرار می‌گیرد. مرکز تولیدی Bayport Underwood این شرکت در پاسادنا به تولید اتیلن اکساید، اتیلن گلایکول، گلایکول اتر و سایر محصولات مشغول می‌باشد. گلایکول اتر در ساخت سیالات ترمز، رنگ‌ها، حلال ها، واکس ها و پاک کننده‌های صنعتی، مواد شوینده و پایه‌های محصولات آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اتیلن گلایکول در مواد شیمیایی واسطه برای تولید الیاف پلی استر (PET)، فیلم ها و بطری ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

2)  ساخت بزرگترین مرکز تولیدی PO/TBA در دنیا

دو ماه گذشته، یعنی در نوامبر 2015، شرکت LyondellBasell از ایجاد بزرگترین مرکز تولیدی پروپیلن اکساید (PO) و ترشری بیوتیل الکل (TBA) در هوستون خبر داد. این مرکز که بزرگترین از نوع خود در دنیا محسوب می‌شود به ایجاد 2500 شغل در زمینه‌ی ساخت و ساز آن و حدود 100 شغل دائمی پس از تکمیل فرآیند ساخت و آغاز بکار، کمک خواهد کرد.

طبق گفته‌ی باب پاتل، مدیر ارشد اجرایی، LyondellBasell در حال حرکت سنجیده‌ی رو به جلو در جهت ایجاد بزرگترین سرمایه‌گذاری در کل تاریخ فعالیت خود می‌باشد. این شخص اضافه کرد که : “باور ما این است که تلفیق گاز مایع طبیعی (NGLs) ارزان قیمت موجود در سواحل خلیج ایالت متحده همراه با فناوری پیشرو در تولید PO/TBA به این پروژه‌ی اجرایی امکان دستیابی به حداکثر مزیت‌های بازار را ارائه خواهد داد.

این شرکت به زودی FEED (front end engineering and design) که به معنی رویکردی مهندسی برای کنترل هزینه‌های پروژه پیش از آغاز می‌ باشد را شروع کرده و جوازهای زیست محیطی را مورد بررسی قرار خواهد داد. این فاز از انجام پروژه، همچنین شامل در نظر گرفتن منابع مالی در جهت استفاده از تجهیزات در طولانی مدت نیز می‌باشد. انتظار می‌ رود مراحل نهایی این سرمایه‌گذاری پس از تکمیل طراحی‌های مهندسی انجام گیرد.

مجموعه‌ی بخش‌های این شرکت در Channelview، تگزاس قرار داشته که به عنوان مکانی مناسب برای ایجاد واحد تولیدی PO/TBA شناخته شده است. به علاوه، ناحیه‌ی Bayport Choate  در نزدیکی پاسادنا به عنوان جایگاه اتری شناخته شده که در آن سوخت‌های اکسیدی (oxy-fuels) برای بنزین‌های اکتان بالا تولید خواهد شد. یک طراحی تاسیساتی بین مکان‌های Channelview و Bayport امکان بهینه سازی تعادل تولیدات را بین این دو مکان فراهم کرده و موجب ایجاد هم افزایی فعالیت‌های آن‌ها می‌ شود.

این پروژه بخشی از فعالیت‌های سرمایه گذاری به مبلغ 3 تا 4 میلیون دلار شرکت LyondellBasell محسوب شده که پیش از این از انجام آن در ساحل خلیج ایالت متحده آمریکا طی 5 سال آینده خبر داده بودند. این شرکت در حال حاضر پروژه‌ی گسترش اتیلن را در مکان‌های Channelview و La Porte در تگزاس به اتمام رسانده است. هم اکنون پروژه‌ی گسترشی دیگری در Corpus Christi در حال انجام می‌ باشد.

در ابتدا LyondellBasell پروژه‌ی تولید PO/TBA را در آگوست 2014 مطرح کرده بود. ظرفیت تولید سالیانه‌ی این مواد یک میلیون پوند برای پروپیلن اکساید و دو میلیون پوند برای ترشری بیوتیل الکل می‌باشد.

در آینده و پس از آغاز به کار این بخش تولیدی، PO در بازار جهانی به دلیل افزایش نیاز به پلی اورتان به فروش رسیده چراکه این ماده در محصولاتی نظیر تخت خواب ها، مبلمان، فرش ها و صندلی‌های خودرویی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. از طرف دیگر، TBA تولید شده و مشتقات آن که حاوی سوخت‌های اکسیدی می‌باشند، به منظور استفاده در اجزای آلیاژی بنزین اکتان بالا، افزودنی‌های روان کننده و لاستیک‌های سنتزی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

3)  LyondellBasell از رسیدن به توافق قطعی از دستیابی به آمیزه‌های PP شرکت Zylog Plastalloys خبر داد

شرکت Zylog در سال 1984 به عنوان یک شرکت خصوصی در هندوستان به ثبت رسید. این شرکت تولیدکننده‌ی آمیزه‌های PP، ولکانش یافته‌های گرمانرم (TPVs) و لاستیک‌های گرمانرم (TPEs) بر پایه‌ی لاستیک EPDM می‌باشد. شرکت LyondellBasell آمیزه‌های PP شرکت Zylog و همچنین مقادیر موجود در انبار آن را با نام‌های تجاری Hipolyene، Hiflex و Entek خریداری کرد. شرکت Zylog صاحب دو خط آمیزه‌کاری PP در هندوستان بود که هردو خط به تولید آمیزه‌هایی با کیفیت در سطح کلاس جهانی مشغول بودند. این خطوط تولید دارای رانشگرهای بسیار، مخلوط کننده ها، امکانات آزمایشگاهی و بخش تحقیق و توسعه‌ی مجهزی می‌ باشد. پس از این شرکت Zylog تنها به تولیدات TPV با نام تجاری Neoplast و TPE با نام تجاری Neoflex ادامه خواهد داد.

پس از تکمیل این توافق و مراودات مالی، LyondellBasell مشتریان مربوط به بخش خودروی خود در هندوستان را تا دو برابر افزایش داده و به سومین تولیدکننده‌ی آمیزه‌های PP با ظرفیت 44000 تن به ارزش 97 میلیون پوند در این کشور تبدیل خواهد شد.

پیش از این نیز در سال 2015، LyondellBasell شرکت SJS Plastiblends، تولیدکننده‌ی دیگری از آمیزه‌های PP در کشور هندوستان را از آن خود کرده بود.

طبق گفته‌ی باب پاتل، LyondellBasell به رشد اقتصادی هندوستان و گسترش بازار خودرو بسیار خوش بین است. توافق با شرکت‌های SJS و Zylog و به دست آوردن آمیزه‌های آنها، بخشی از برنامه‌ی LyondellBasell در جهت گسترش حضور خود در کشوری است که دورنمایی بسیار اقتصادی و استراتژیک دارد.

شرکت LyondellBasell بزرگترین تولید کننده‌ی آمیزه‌های PP در سراسر دنیا می‌باشد. ظرفیت تولید آمیزه توسط این شرکت 2/1 میلیون تن به ارزش 6/2 میلیون پوند می‌ باشد. این آمیزه ها در جهت تولید قطعات خودرویی، تجهیزات خانگی و سایر محصولات مورد استفاده قرار می‌ گیرد. LyondellBasell از سال 2009 به تامین بازار هندوستان از طریق واردات مشغول می باشد.

هندوستان چهارمین بازار در حال رشد دنیا محسوب شده که سالیانه 3 میلیون خودروی جدید در آن تولید می‌شود. طبق پیش بینی‌های انجام شده توسط HIS lnc. بازار خودرو در هندوستان سالیانه 6 تا 8 درصد رشد خواهد داشت و این روند رو به رشد تا سال 2021 به طول خواهد انجامید. به علاوه، بانک جهانی پیش بینی کرد که تولید ناخالص داخلی هندوستان تا سال 2017 با نرخ 8 درصد رشد خواهد کرد.

انتظار می‌رود مراودات مالی LyondellBasell و Zylog تا اوایل سال 2016 به پایان برسد. تا آن زمان Zylog مطابق معمول به داد و ستد خود ادامه خواهد داد و به تولیدات محصولات با کیفیت خواهد پرداخت.

4) گسترش تولیدات اتیلن در واحدهای Channelview

شرکت LyondellBasell در سپتامبر سال 2014 از ارزیابی گسترش پروژه‌ی خود در واحدهای پتروشیمیایی Channelview در تگزاس خبر داده که به صورت بالقوه می‌تواند 550 میلیون پوند به صورت سالیانه به ظرفیت اتیلن خود بیفزاید. فعالیت‌های مهندسی ابتدایی جهت بررسی امکان سنجی این پروژه در حال انجام می‌باشد. اگر تصمیم افراد صاحب نظر در مورد این پروژه پس از بررسی ها بر انجام آن بود، انتظار می‌رود تکمیل و شروع به کار آن تا پایان سال 2017 صورت پذیرد.

علاوه بر فعالیت‌های انجام شده‌ی توسعه ای در Channelview، LyondellBasell در نظر دارد ظرفیت اتیلن تولیدی خود را در دو واحد دیگر واقع در تگزاس افزایش دهد. پیش از این یک گسترش تولیدی به بزرگی 800 میلیون پوند در سال در واحد La Porte صورت گرفته و ظرفیت 800 میلیون پوندی دیگری در یکی از واحد‌های خود به نام Corpus Christi در حال اضافه کردن می‌باشد. انتظار می‌رود پس از اتمام این سه پروژه‌ی توسعه ای، ظرفیت 85/1 میلیون پوند سالیانه به سوددهی این شرکت اضافه شود. به علاوه، انتظار می‌رود این ظرفیت تا 4/2 میلیون نیز افزوده شود.

طبق گفته‌ی تیم رابرت، مدیر اجرایی بخش الفین ها و پلی الفین ها، برنامه‌ی راهبردی این شرکت گسترش مقرون به صرفه‌ی امکانات موجود برای استفاده از منابع فراوان گاز طبیعی ارزان و اتان از تولیدات Shale می‌باشد. گسترش این سه پروژه در جهت افزودن ظرفیت اتیلن مشابه با ساخت یک واحد جداگانه‌ی جدید cracking می‌باشد.

اتیلن و محصولات مرتبط با آن که توسط LyondellBasell ساخته می‌شود برای تولید مواد بی شماری که برای مصارف روزانه‌ی مشتریان مورد نیاز است مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جمله این محصولات می‌توان به بسته بندی‌های انعطاف پذیر و کاربردهای خودرویی اشاره کرد. در حال حاضر LyondellBasell پنجمین تولید کننده‌ی اتیلن دنیا شناخته می‌شود.

در صورت تمایل به مطالعه متن کامل این مقاله ماهنامه بسپار163 اسفند 94 ببینید

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا