اخبار

محمدعلی شفیعی: شیمی و پلیمر نقش محوری در توسعه اقتصاد کشور دارد

بسپار می نویسد،عضو هیات مدیره انجمن شیمی و پلیمر ایران گفت: با ایجاد هر شغل در صنعت پتروشیمی حدود 20 شغل در صنایع پایین‌دستی و وابسته به وجود می‌آید و این نشان از محوری بودن این رشته در اقتصاد کشور دارد.

محمدعلی شفیعی در گفت‌وگو با فارس در خصوص جایگاه و تاریخچه تشکیل انجمن شیمی و پلیمر ایران اظهار کرد: زمانی که دانشگاه ایران و آلمان در کشور تأسیس شد مهندسی شیمی، مهندسی راه و ساختمان و مهندسی مکانیک در آن به عنوان رشته‌های اصلی تدریس می‌شد.

وی ادامه داد: سال‌ها بعد این دانشگاه به دانشگاه تهران تبدیل شد، به همین دلیل رشته مهندسی شیمی باسابقه چندین‌ساله در دانشگاه‌ها نیاز به انجمن صنفی داشت که این انجمن 10 سال پیش تأسیس شد و اکنون 100 عضو حقوقی و 200 عضو حقیقی دارد و در بین اعضای هیئت مدیره انجمن، افرادی از جمله معاونین وزرا و مسئولان کشوری و نخبگان علمی حضور دارند.

شفیعی با اشاره به نقش و کاربرد شیمی در زندگی مردم افزود: شیمی از پرکاربردترین شاخه‌های علوم تجربی در زندگی روزمره مردم است و مردم به صورت روزانه با آن سر و کار دارند، از آب و غذایی که در منزل یا بیرون می‌خوریم تا تمیز کردن و ضدعفونی کردن محل سکونت و محیط کار و … همه اینها وابسته به علم شیمی هستند.

عضو هیئت مدیره انجمن شیمی و پلیمر ایران بیان کرد: از مهم‌ترین کاربردهای علم شیمی و پلیمر می‌توان به نقش این علم در حوزه صنایع داروسازی، پلاستیک‌سازی، پزشکی، صنایع نفتی و … اشاره کرد، چراکه بیشتر علوم و صنایع به علم شیمی و پلیمر وابستگی مستقیم و غیرمستقیم دارند.

وی جایگاه فعلی علم شیمی و پلیمر در کشور را نامناسب ارزیابی و تصریح کرد: با توجه به اهمیت و تأثیرگذاری صنعت شیمی و پلیمر بر زندگی مردم به ویژه بر اقتصاد و تولید ملی، دولت باید بیش از گذشته به این حوزه نگاه عملیاتی و برنامه‌ریزی شده داشته باشد تا بتواند از تمامی ظرفیت‌های این بخش استفاده کند.

شفیعی در ادامه با اشاره به وضعیت فارغ‌التحصیلان و موج بیکاری نخبگان این رشته، گفت: در حال حاضر تعداد زیادی فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد و دکتری در رشته شیمی و پلیمر داریم که بی‌کار هستند یا در جایی غیر از تخصص خودشان مشغول به‌کار هستند که باید دولت و بخش خصوصی در خصوص جذب آنها و ایجاد فرصت‌های شغلی اقدامی سریع و مقتضی انجام دهند.

وی اظهار کرد: با ایجاد هر شغل در صنعت پتروشیمی حدود 20 شغل در صنایع پایین‌دستی و وابسته به وجود می‌آید و این نشان از محوری بودن این رشته در اشتغال‌زایی و اقتصاد دارد. البته سعی داشتم در مجموعه‌هایی که با آنها کار می‌کردم تعداد زیادی از این فارغ‌التحصیلان و جوانان بااستعداد را جذب و اشتغال‌زایی کنم، اما حجم نیروهای بی‌کار و فارغ‌التحصیل خیلی زیاد است که باید عزم و اراده ملی در این زمینه به وجود بیاید.

عضو هیئت مدیره انجمن شیمی و پلیمر ایران، ادامه داد: در شهرستان‌های ما جوانان بااستعداد و خلاق با تحصیلات عالیه چشم انتظار اقدام جهادی مسئولان هستند تا بتوانند به مملکت خود خدمت کنند.

وی وضعیت فعلی تولید و اقتصاد کشور را مهم و حساس خواند و افزود: با توجه به شرایط فعلی اقتصادی و بین‌المللی ایران، باید به اجرای طرح اقتصاد مقاومتی مد نظر مقام معظم رهبری، جدیت و همت بیشتری به خرج دهیم و منویات معظم‌له را در همه عرصه‌ها خصوصاً عرصه اقتصاد و تولید ملی و خودکفایی با توان و تخصص جوانان این مرز و بوم اجرا کنیم، مطمئناً با همدلی مسئولان به ویژه در حوزه دانشگاه و صنعت می‌توان گام‌های سازنده‌ای در حوزه اشتغال‌زایی، تولید و رشد اقتصادی برداشت.

شفیعی در پایان متذکر شد: انجمن شیمی و پلیمر ایران در راستای اشتغال‌زایی و حمایت از فارغ‌التحصیلان شیمی و پلیمر و همچنین وزارتخانه‌های مرتبط و تولیدکنندگان و صنایع وابسته در راستای شکوفایی اقتصادی و تولید ملی و تحقق اقتصاد مقاومتی آمادگی کامل دارد تا همکاری‌های لازم در حیطه وظایف و اختیارات خود را انجام دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا