اخبار

علیرضا میربلوک در گفت و گو با رادیو اقتصاد: معیارهای تشخیص ظروف یکبار مصرف استاندارد چیست؟

بسپار/ایران پلیمرعلیرضا میربلوک دبیر کل خانه صنعت و معدن تهران در گقت و گو با رادیو اقتصاد گفت:

اگر ظروف پلاستیکی درست بازیافت شود، برای کشور ثروت آفرینی می کند

حمله های زیادی به ظروف یک بار مصرف می شود اما مساله این است که اگر این همه ظروف پلاستیکی ضرر داشته و هیچ نیاز مصرفی نبود دیگر این تعداد کارخانه تولید کننده در کشور نداشتیم.

برای مصرف ظروف یکبار مصرف توصیه هایی وجود دارد که مردم باید آن‌ها را رعایت کنند:

ظروف یکبار مصرف از تولیدکننده هایی تهیه شود که از مواد استاندارد استفاده کرده، مورد تایید وزارت بهداشت و دارای سیب سبز سلامت است.

از ظروفی استفاده شود که ترجیحا بی رنگ باشد.

خود ظروف بوی تند نداشته باشد. وقتی نوشیدنی و مایعات درون آن ریخته می شود بو و طعم آن عوض نشود.

حتی با وجود داشتن نشان سیب سلامت وزارت بهداشت، به هیچ عنوان غیر پلمب نباشد و حتما در کیسه های در بسته خریداری شود. بهتر است مردم به مقدار مصرف آن لحظه نخرند بلکه به مقداری بخرند که از بسته پلمب کارخانه خارج نشده باشد.

انواع ظرف یکبار مصرف از نظر مواد اولیه:

در خانواده پلیمرها ۵ طبقه پی وی سی، PET، پلی استایرن، پلی اتیلن و پلی پروپیلن وجود دارد که دو مورد آخر یعنی پلی اتیلن و پلی پروپیلن هیچ محدودیت مصرف دمایی ندارند.

جنس PET بیشتر برای نوشیدنی ها استفاده می شود که نباید در فریزر یا در نعرض نور آفتاب قرار بگیرد.

پلی استایرن همان ظروفی است که ترد است و زیر دست با صدا می شکند و اکثرا شفاف یا گاهی شیری رنگ هستند که دارای ۳ محدوده دمایی تا ۴۰درجه، ۴۰ تا ۷۰ درحه و بالای ۷۰ درجه است.

این مواد تا کمتر از ۴۰ درجه حرارت مشکلی ندارند، از ۴۰ تا ۷۰ درجه به مدت ۲ ساعت و بعد از آن تا ۱۵ دقیقه را می توانند تحمل کنند.

برای کاهش آسیب ظروف به محیط زیست یا بدن انسان بهتر است توصیه ها و معیارهای استاندارد ظروف رعایت شود.

ما نباید ظروفی که کاملا گیاهی نیستند به عنوان ظروف یکبار مصرف گیاهی به مردم معرفی کنیم.

در خصوص آسیب ظروف پلاستیکی به طبیعت اینکه کسی ظرف پلاستیکی را در طبیعت رها می کند و به محیط زیست اهمیت نمی دهد، اشتباه می کند در حالی که اگر این موارد رعایت شده و بازیافت به صورت صحیح انجام شود اتفاقا می تواند برای کشور ثروت آفرینی کند.

اینپیا

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا