اخبار

ممنوعیت ها و آزادسازی های مجدد صادرات محصولات پتروشیمی

دنیای اقتصاد می نویسد، به کف رسیدن قیمت‌ها در روزهای اخیر بهانه‌ای شد تا تحرکات بازار پتروشیمی افزایش یافته و نهایتا حجم خریدها بیش از پیش شود. از این رو روز گذشته بازار پتروشیمی روندی صعودی داشت و به گفته معامله‌گران با توجه به شروع فصل مصرف با افزایش قیمت‌ها دنبال شد.
این در حالی است که مبادلات مچینگ هم که روز چهارشنبه انجام نشده بود، روز گذشته ساعت 2 تا 3 بعدازظهر در رینگ پتروشیمی انجام شد و با توجه به رشد تقاضا در روزهای پیشین، تمامی تناژهای وارد شده به زمان مچینگ توسط معامله‌گران خریداری شد، تنها در این روز بخشی از BL3 خریداری نشد. به عقیده معامله‌گران با توجه به شروع فصل بارندگی تقاضا برای خرید محصولاتی همچون پلی‌اتیلن سبک فیلم 209، پلی‌اتیلن سبک 0075، پلی‌اتیلن سبک فیلم 020 و پلی‌اتیلن سبک 2004 افزایش یافته است، از سوی دیگر ضعف بارگیری این کالاها هم سبب شده تا عرضه‌ها کمتر از تقاضا باشد و از این رو التهاب برای خرید این گریدها افزایش یافته است.
البته روز گذشته قیمت پلی‌اتیلن سبک فیلم 209 به 4 هزار و 420 تومان در هر کیلو رسید، هفته گذشته در آخرین روز مبادلاتی نرخ این کالا 4 هزار و 200 تومان در هر کیلو بود، ضعف و توقف بارگیری در برخی از موارد از دلایل عمده رشد قیمت این کالا در روزهای گذشته عنوان می‌شود. این در حالی است که آگاهان بازار می‌گویند: ضعف بارگیری این کالا نتیجه کمبود تولید در مجتمع امیرکبیر نیست و گویا تصمیم مدیریتی بوده است. گرچه در آخرین روزهای هفته گذشته بارگیری این کالا آغاز شد، اما با شروع هفته جدید هنوز التهاب این بازار کاسته نشده است. گفته می‌شود افزایش مصرف پلی‌اتیلن سبک فیلم از سوی مصرف‌کنندگان با توجه به فصل بارندگی و کاهش عرضه از سوی مجتمع‌ها، هماهنگی عرضه و تقاضا را از بین برده و بازار این کالا را با رشد قیمت‌ها روبه‌رو کرده است.
البته بیشتر معامله‌گران انتظار ندارند که در بازار محصولات پتروشیمی در روزهای آتی تغییر خاصی رخ دهد، از این رو کارشناسان این بازار معتقدند؛ اگر تغییر و تحول خاصی در بازار ارز رخ ندهد، در حوزه بازار پتروشیمی هم نوسانات در محدوده 100 تا 200 تومان در هر کیلو خواهد بود و انتظار نمی‌رود با افزایش بیش از این روبه‌رو شویم. به گفته این گروه روند بازار در صورتی با تغییرات خاص روبه‌رو خواهد شد که قیمت‌های پایه در بورس کالا با تغییرات عمده عرضه‌کننده روبه‌رو شود و در غیر این صورت در حال حاضر با وجود اینکه قیمت اکثر کالاها به کف رسیده است، معامله‌گران اطمینان یافته‌اند که بازار داخل با افت قیمت‌ها در روزهای آتی مواجه نخواهد شد. این در حالی است که بیشتر معامله‌گران معتقدند؛ در حال حاضر میزان خریدها با حجم بالا به خریدهایی با حجم های پایین‌تر تبدیل شده است و بیشتر مصرف‌کنندگان واقعی ترجیح می‌دهند به صورت روزانه و در حجم‌های پایین خرید کنند.
البته در این روز فهرست جدیدی در خصوص ممنوعیت و محدودیت صادرات براساس تازه‌ترین بخشنامه دولت منتشر شد. در این فهرست صادرات سولفات سدیم، پلی‌پروپیلن، پلی استایرن، ABS، وینیل استات منومر و SBR ممنوع اعلام شده و LAB، بنزن، پلی‌اتیلن، پی‌وی‌سی، کریستال ملامین، کربنات سدیم، پلی‌اتیلن ترفتالات، پلی‌بوتادین رابر، اتانول آمین‌ها، ضایعات پلیمری، اسیدسولفوریک و جوش شیرین مشمول پرداخت عوارض صادراتی یا دریافت مجوز شده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا