اخبار

نقشه جامع علمی و فناوری و بانک اطلاعات مواد پلاستیکی کشور تهیه شد

مرکز خدمات تخصصی پلیمر جهاد دانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر، نقشه جامع علمی و فناوری و بانک اطلاعات مواد پلاستیکی کشور را تهیه کرد.
مهندس زهره طاهرخانی – کارشناس این مرکز – در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با اشاره به اینکه پلاستیک‌ها به عنوان زیر مجموعه‌ای از پلیمرها و بخش عمده‌ای از مشتقات نفتی در صنایع مختلفی استفاده می‌شوند، خاطرنشان کرد: با توجه به فراوانی پلاستیک های شناخته شده و کاربردهای مختلف آنها، لزوم تهیه بانک اطلاعاتی از این مواد برای طبقه‌بندی، شناسایی خواص و کاربرد آنها، شناسایی و بررسی توانمندی متخصصان و شرکتهای داخلی فعال در این زمینه و همچنین میزان توانایی در ساخت محصولات روز دنیا برای کشور بسیار ضروری به نظر می‌رسد.
وی ادامه داد: امروزه بدون استفاده از پلیمرها بسیاری از نیازهای روزمره ما مختل می‌شود و این نشان از لزوم شناخت کامل پلاستیک‌ها به همراه خواص آنها برای استفاده در شرایط کاربردی و عملیاتی دارد. در این طرح پژوهشی نیز بر روی معرفی و طبقه بندی پلاستیک‌ها، بازار جهانی و داخلی و توانمندی‌های واحدهای صنعتی، مراکز پژوهشی و دانشگاه‌ها با هدف شناسایی پلاستیک‌ها با کاربرد در صنایع نظامی مطالعه شده است.
طاهرخانی درباره ضرورت تهیه نقشه جامع علمی و فناوری این مواد اظهار کرد: دستیابی به اهداف چشم‌انداز کشور نیازمند برنامه‌ریزی عملیاتی، زمان‌بندی شده و یکپارچه در سطوح و ابعاد گوناگون است و به عبارت بهتر باید از مجموعه منابع، امکانات و استعدادهای کشور به گونه‌ای بهره‌برداری شود که طی حرکتی منظم و پیوسته، رسیدن به جایگاه ترسیم شده در زمان مقرر میسر شود.
کارشناس مرکز خدمات تخصصی پلیمر جهاد دانشگاهی امیرکبیر افزود: نقشه جامع علم و فناوری پلاستیک‌ها در کشور برای دستیابی به اهداف در این حوزه تهیه شده تا مسیر حرکت و چگونگی پیمودن راه را با توجه به چشم‌انداز و نیاز آینده کشور در این حوزه تدوین و ترسیم کند.
به گفته وی در این بانک اطلاعاتی مجموعه‌ای از اطلاعات با ساختار منظم و سازمان یافته جمع‌آوری شده و اطلاعات مواد پلیمری (پلاستیک‌ها) در بندهای مختلف و در قالب معرفی و طبقه‌بندی بازار داخلی و جهانی، متخصصان داخلی، شرکت‌ها و پتروشیمی‌های فعال و پژوهش‌های روز انجام شده در این زمینه، ارائه شده است.
طاهرخانی در پایان با تاکید بر ضرورت شناخت نیازهای پلاستیک کشور و بررسی امکان جایگزین کردن محصولات خارجی حاضر با محصولات تولید شده داخلی گفت: این طرح با همکاری سازمان صنایع دفاع با هدف تعیین محصولات و اولویت‌های پژوهشی نظامی مورد نیاز کشور، شناسایی متخصصان و شرکتهای فعال و شناسایی محصولات دانش بنیان در زمینه مواد پلاستیکی انجام شده است که امیدواریم با استفاده از آن بتوان در راه بومی سازی و تولید محصولات دانش بنیان پلاستیکی قدم موثری برداشت.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا