اخبار

هلدینگ خلیج فارس، بزرگ ترین شرکت بورسی هفته آینده واگذار می شود

بسپار می نویسد، با گذشت دو سال از آماده سازی و وعده های مختلف مسئولان در خصوص عرضه سهام هلدینگ خلیج فارس در بورس،سرانجام بزرگ ترین شرکت بورسی در بورس تهران درج شد تا وعده مسئولان در خصوص واگذاری هلدینگ قبل از پایان سال محقق شده و این شرکت بزرگ دولتی به مردم واگذار شود.
به گزارش ایسنا، در حالی که مسئولان سازمان خصوصی سازی و بورس طی یک ماه اخیر از تلاش مستمر خود برای واگذاری 5 درصد از سهام هلدینگ خلیج فارس قبل از پایان سال خبر داده و از آخرین هماهنگی ها برای واگذاری سهام هلدینگ در هفته آینده سخن می گفتند که این بار وعده مسئولان در خصوص واگذاری هلدینگ محقق شد و با درج نام این شرکت در بورس،زمینه واگذاری بزرگ ترین شرکت بورسی پس از دو سال فراهم شد.
به این ترتیب و درشرایطی که فعالان بازار سرمایه در هفته های گذشته با فروش دارایی خود بی صبرانه منتظر عرضه سهام هلدینگ خلیج فارس در بورس تهران بودند که با انجام آخرین هماهنگی ها و ارائه صورتهالی مالی 6 ماهه پتروشیمی بندر امام در سایت کدال،این شرکت بزرگ در بورس تهران درج شد تا زمینه واگذاری سهام آن در هفته آینده فراهم شود.
درج با نام”وفارس”
بر این اساس با تلاش مسئولان بورس و سازمان خصوصی سازی و همکاری مسئولان نفتی،شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس به عنوان چهارصد و هفتاد و چهارمین شرکت پذیرفته شده در بخش و گروه « ساخت مواد شیمیایی و محصولات شیمیایی» و طبقه‌ی «ساخت مواد شیمیایی اساسی به جز انواع کود و ترکیبات ازت»، با کد «93-11-24» و نماد «وفارس (Vafars)» در فهرست نرخ‌های تابلوی بازار دوم بورس اوراق بهادار تهران درج شد.
این در حالی است که با توجه به فاصله 5 روزه از زمان درج شرکت تاعرضه سهام در بورس و با توجه به لزوم شرکت مبنی بر تشکیل جلسه معارفه و اراده توضیح به سهامداران،پیش بینی می شود که 5 درصد از سهام هلدینگ خلیج فارس سه شنبه هفته آینده در بورس تهران عرضه شود.
در امید نامه این شرکت آمده است که به استناد مفاد بند 3 مصوبه شماره 88 قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مقرر شد شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (سهامی عام) با انتقال سهام شرکتهای پتروشیمی ره آوران فنون جنوب، مبین،نوری(برزویه)، بندر امام، بوعلی سینا، فجر، عملیات غیر صنعتی، بازرگانی پتروشیمی، مدیریت توسعه، پتروشیمی بین الملل، خوزستان، پارس، عملیات غیر صنعتی پازارگاد، اروند، تندگویان متعلق به شرکت ملی صنایع پتروشیمی تبدیل به شرکت هلدینگ شود و سهام شرکت هلدینگ نیز از طریق بورس اوراق بهادار واگذار شود.
وضعیت سهامداران و پیش بینی سود شرکت
شرکت ملی صنایع پتروشیمی با 60 درصد و شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت با 40 درصد از سهامداران اصلی هلدینگ خلیج فارس 2400 میلیارد تومانی هستند.
همچنین طبق امیدنامه، هلدینگ خلیج فارس بر اساس عملکرد حسابرسی شده 31 خرداد 91 مبلغ 325 ریال سود و برای 31 خرداد 92 و بر اساس عملکرد حسابرسی نشده مبلغ 621 ریال سود پیش بینی کرده است.
این در حالی است که طبق اعلام شرکت،پیش بینی ارائه شده براساس آخرین اطلاعات موجود و در فضای ابهامات ارزی و تحت سناریوهای پیش رو برای مسئله ارز تهیه شده است. بدیهی است امکان تعدیل و تغییر مفروضات و مبانی این پیش بینی متصور بوده و در صورت وقوع چنین مواردی اطلاعیه های تعدیلی جهت شفافسازی بیشتر از طریق سایت کدال افشا می شود.
مسئولان هلدینگ خلیج فارس از سرمایه گذاران درخواست کرده اند که برای پیگیری آخرین وضعیت سودآوری و تصمیمگیری برای سرمایه گذاری، به اطلاعات بودجه نهایی حسابرسی شده که در سایت کدال منتشرمیشود مراجعه کنند بنابراین، این اطلاعات صرفا به منظور ارائه دورنمایی از وضعیت عملکرد آتی و برمبنای اطلاعات موجود ارائه شده و قابلیت تغییر و تعدیل دارد.
وضعیت مالیاتی هلدینگ
همچنین در توضیح وضعیت مالیاتی شرکت عنوان شده است که این شرکت تا قبل از تغییر ساختار به هلدینگ، مجری طرح الفین دوازدهم بوده و به همین لحاظ از نظر سود و زیان و نیز مالیات فاقد ارقام قابل ملاحظه ای است با عنایت به انتقال مالکیت شرکتهای تحت پوشش در شهریور ماه 1390 و ذکر این نکته که سال مالی این شرکت در 31 خرداد ماه 1391 به پایان رسیده است، با برگزاری مجمع و تسلیم اظهارنامه، وضعیت مالیاتی اولین دوره فعالیت خود در قالب هلدینگ را ابراز خواهد کرد.
این در حالی است که با توجه به تبصره 4 ماده 105 قانون مالیاتهای مستقیم سود سهام دریافتی از شرکتهای سرمایه پذیرمشمول مالیات دیگری نیست و از آنجا که بخش عمده (99 درصد) درآمد این شرکت از محل سود حاصل از سرمایه گذاری در شرکتهای زیرمجموعه ماست، بنابراین به نظر می رسد مالیات دوره جاری (در صورت وجود) مبلغ بسیار ناچیزی باشد.
عرضه 3 درصد در روز اول
در حالی که شرکت تأمین سرمایه نوین به عنوان مشاور جهت آماده سازی شرکت جهت ورود به بورس برای درج و پذیرش سهام این شرکت بوده است که سازمان خصوصی سازی متعهد به عرضه 5 درصد از سهام شرکت به صورت 3 درصد در روز اول جهت کشف قیمت و 2 درصد به صورت تدریجیبا توجه به شرایط بازار و کشش تقاضا است.
به گزارش ایسنا، شرکت هلدینگ خلیج فارس که به عنوان بزرگترین شرکت بورسی در فهرست واگذاری‌های امسال قرار داشت متشکل از 15 شرکت پتروشیمی از طیف‌های مختلف تولیدی، تامین‌کننده یوتیلیتی و خدماتی با سرمایه‌ای حدود 2400 میلیارد تومانی است و هیات ‌پذیرش اوراق بهادار در اردیبهشت امسال با پذیرش این شرکت در بورس تهران موافقت کرد.
اما در حالی که قرار بود پنج درصد از سهام این شرکت در خرداد و سپس شهریور ماه در بورس تهران عرضه شود که مهلت شش ماهه هیات پذیرش برای عرضه این شرکت در آبان ماه به پایان رسید و واگذاری این شرکت به دلیل بحث شورای رقابت در خصوص عدم واگذاری شرکتهای فجر و مبین در ساختار هلدینگ به تاخیر افتاد.
به این ترتیب بعد از برطرف شدن بحث های مربوط به شورای رقابت و تصویب واگذاری شرکتهای فجر و مبین، مجوز افزایش سرمایه 2400 میلیارد تومانی این شرکت توسط سازمان بورس صادر شده و این شرکت در بورس تهران مورد پذیرش قرار گرفت اما درج نام آن منوط به ثبت افزایش سرمایه در اداره ثبت شرکتها و ارائه صورتهای مالی تلفیقی شش ماهه و بودجه حسابرسی شده بود که انجام این اقدامات باعث ارائه زمان های مختلف برای درج نام و واگذاری این شرکت شد.
اما در نهایت با برگزاری جلسات مختلف توسط وزارت اقتصاد و وزارت نفت این اقدام انجام و نام هلدینگ خلیج فارس در بورس تهران درج شد تا تالار شیشه ای در آخرین روزهای سال از رکود خارج شده و با عرضه سومین شرکت جدید خود در سال 91 نشاط از دست رفته را به تالار شیشه ای برگرداند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا