اخبار

وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: جزییات تامین مالی بنگاه‌ها در سال 94

بسپار می نویسد، وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور تحقق نقشه راه تولید واحدهای صنعتی برای سال جاری تامین 350 هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش را پیش‌بینی کرده که 30 درصد از رقم مذکور از سوی واحدهای تولیدی و 70 درصد مابقی نیز از طریق تسهیلات بانکی تامین خواهد شد.

براساس پیش‌بینی صورت گرفته از سوی این وزارتخانه سرمایه در گردش مورد نیاز بخش صنعت و معدن برای سال 1392 برابر با 154 هزار میلیارد تومان بوده که این رقم در سال گذشته به 216 هزار میلیارد تومان رسید و حال وزارت صنعت، معدن و تجارت سعی دارد برای سال جاری سرمایه در گردش مورد نیاز بخش صنعت و معدن را به 350 هزار میلیارد تومان افزایش دهد. وزارت صنعت، معدن و تجارت ظاهرا به امید بهبود روند نقل و انتقال ارز در صورت حصول نتیجه مذاکرات ایران با گروه 1+5 افزایش 134 هزار میلیارد تومانی سرمایه در گردش مورد نیاز واحدهای تولیدی برای سال جاری را پیش‌بینی کرده است؛ رقمی که تحقق آن می‌تواند بخش اعظمی از مشکلات نقدینگی واحدهای تولیدی را برطرف کند.

از سوی دیگر آمار اعلام شده بیانگر آن است که ارزش تولیدات صنعتی در سال 1392 برابر با 440 هزار میلیارد تومان بوده که در سال گذشته ارزش تولیدات صنعتی با رشدی 170 هزار میلیارد تومانی به 610 هزار میلیارد تومان رسید. برای سال جاری نیز این وزارتخانه سعی دارد تا ارزش تولیدات صنعتی را به 700 هزار میلیارد تومان برساند؛ رشدی که لازمه آن تحقق ارزش داده‌ها و ملزومات تولید (مواد اولیه) است که در این خصوص نیز وزارت صنعت برای سال جاری سرمایه 500 هزار میلیارد تومانی را در نظر گرفته است. همچنین براساس آمار اعلام شده ارزش داده‌ها و ملزومات تولید در سال 1392 برابر با 308 هزار میلیارد تومان بوده که این رقم برای سال گذشته به 430 هزار میلیارد تومان رسید.

در بخش تسهیلات بانکی مورد نیاز نیز وزارت صنعت در سال 1392 رقمی معادل 108 هزار میلیارد تومان را برای بخش تولید پیش‌بینی کرد که این رقم در سال گذشته به 150 هزار میلیارد تومان و برای سال جاری نیز 175 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی مورد نیاز را پیش‌بینی کرده که ارقام برمبنای دوبار چرخش مالی در سال در نظر گرفته شده است.

تسهیلات براساس پیشرفت فیزیکی

تامین تسهیلات مالی طرح‌ها به تفکیک پیشرفت فیزیکی یکی دیگر از برنامه‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت برای سال جاری است. براساس آمار اعلام شده برای طرح‌هایی که از پیشرفت فیزیکی 20 تا 40 درصد برخوردار هستند در مجموع 6400 جواز تاسیس صادر شده است که برای طرح‌های با این پیشرفت فیزیکی پیش‌بینی رقم سرمایه‌گذاری برابر با 50 هزار میلیارد تومان بود و برآورد سه ساله تسهیلات مورد نیاز این طرح‌ها نیز برابر با 30 هزار میلیارد تومان است.

از سوی دیگر در حال حاضر 5600 طرح با پیشرفت فیزیکی 40 تا 60 درصد نیز در کشور وجود دارد که برای این طرح‌ها 30 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده که برآورد تسهیلات مورد نیاز سه ساله آنها نیز برابر با 15 هزار میلیارد تومان خواهد بود.

همچنین در حال حاضر 8 هزار و 300 طرح با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد با پیش‌بینی سرمایه‌گذاری 49 هزار میلیارد تومانی در کشور موجود است که براساس برآورد سه‌ساله تسهیلات 15 هزار میلیارد تومانی برای این طرح‌ها در نظر گرفته شده است.

اقدامات صورت گرفته برای رشد سرمایه

وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تحقق سرمایه در گردش مورد نیاز بخش صنعت و معدن رایزنی با بانک‌های عامل را برای تامین سرمایه در گردش واحدهای صنعتی و معدنی را نیز در دستور کار خود قرار داده، به طوری که براساس گزارش منتشر شده سال گذشته تسهیلات پرداختی به بخش صنعت و معدن رشدی در حدود 50 درصدی داشته است. از سوی دیگر پیگیری برای گردشی کردن تسهیلات ریالی صندوق توسعه ملی از دیگر اقداماتی است که وزارت صنعت معتقد است به رشد تزریق سرمایه در گردش واحدهای تولیدی کمک کرده است.

استفاده از فاینانس خارجی یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته در سال گذشته برای تامین سرمایه مورد نیاز بخش صنعت و معدن است، در این خصوص نیز فعال‌سازی منابع فاینانس چین برای راه‌اندازی طرح‌های فولادی و آلومینیومی به میزان 8/ 3 میلیارد دلار در سال گذشته صورت گرفت.

معرفی منابع داخلی بانک‌ها در سفرهای استانی یکی دیگر از راه‌های تامین سرمایه مورد نیاز بخش تولید بوده که در این خصوص نیز برای حدود 1870 طرح منابع مالی 14 هزار میلیارد تومان و 7/ 4 میلیارد یورو در نظر گرفته شد. همچنین اختصاص 8 هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش برای بیش از 3400 واحد و فراهم کردن زمینه برای استفاده از منابع سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به میزان 9/ 1 میلیارد دلار که از سوی هیات سرمایه‌گذاری خارجی مصوب شده را می‌توان از دیگر اقدامات صورت گرفته برای تامین سرمایه مورد نیاز بخش تولید دانست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا