اخبار

پلاستیکی که خود را ترمیم می کند

دانشمندان موفق به تولید ماده ای شده اند که می تواند پس از شکسته شدن یا بریده شدن خود را دوباره ترمیم کرده و به حالت اول بازگرداند.
به گزارش خبرگزاری مهر، این نوع پلاستیک جدید را می توان به سادگی و با فشردن دو قطعه به یکدیگر بدون نیاز به چسب یا دیگر مواد دوباره ترمیم کرد. این می تواند به آن معنی باشد که نشستن تصادفی بر روی عینکها دیگر مانند گذشته فاجعه بار نیست و می توان آن را با سرعت و با فشردن قطعات شکسته شده به یکدیگر دوباره ترمیم کرد.
دانشمندانی که ساخت این ماده را به عهده داشته اند ادعا می کنند می توان از این ماده در ساخت شاسی خودروها استفاده کرد تا در صورت بروز آسیب دیدگی نیاز به پرداخت هزینه های گزاف برای تعمیر خودرو نباشد. این ماده توسط شرکت “AkzoNobel” با همکاری دانشمندان دانشگاه “آیندهوون” در هلند ساخته شده است.
گراهام آرمسترانگ مدیر هماهنگی، توسعه و نوآوری AkzoNobel می گوید این شرکت در حال مطالعه بر روی پلیمرهایی است که می توانند خود را ترمیم کنند. در ساخت این پلیمر از شیمی ابرمولکولی که بر اساس تجربیاتی که از ترکیب پروتئینها در بیولوژی به دست آمده استفاده شده است.
پلاستیک جدید که Supra B نامیده می شود از نوعی ویژگی اتصالی که منجر به ایجاد کشش سطحی و چسبندگی در آب می شود بهره برده است. این نوع اتصال که به اتصال هیدروژنی شهرت یافته از کشش میان اتمهای هیدروژن و دیگر اتمها از قبیل اکسیژن و نیتروژن استفاده می کند.
بر اساس گزارش تلگراف، دانشمندان در ساخت Supra B تعداد اتصالات هیدروژنی را میان مولکولهای پلاستیکی یا پلیمری چهار برابر کرده اند و به این شکل پلاستیکهایی مقاوم به وجود آورده اند که در عین استحکام برای ترمیم شدن قطعات بریده یا شکسته شده به واکنشهای شیمیایی نیازی ندارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا