اخبار

پژوهش بر روی مبارزه با فقر جایزه 9 میلیون کرونی نوبل اقتصاد را برای سه محقق به ارمغان آورد/ جوانترین برنده جایزه نوبل اقتصاد این جایزه را دریافت کرد

بسپار/ ایران پلیمر آکادمی سلطنتی علوم سوئد روز گذشته جایزه نوبل اقتصاد در سال ۲۰۱۹ را به یک زوج هندی-فرانسوی و یک اقتصاددان آمریکایی الاصل اهدا کرد. آبیجیت بانِرجی و استر دوفلو از ام‌آی‌تی آمریکا به همراه میشل کرِمر از دانشگاه هاروارد به عنوان برندگان جایزه نوبل اقتصاد در سال ۲۰۱۹ معرفی شدند.

اعضاء آکادمی سلطنتی علوم سوئد این سه اقتصاددان را به پاس نقش قابل توجه مطالعات آنها در یافتن عوامل تاثیرگذار بر کاهش فقر جهانی شایسته دریافت جایزه نوبل سال ۲۰۱۹ دانستند. بر پایه اعلامیه این آکادمی نتایج مطالعات این سه اقتصاددان تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر بهبود و موفقیت سیاست‌های اعمال شده برای کاهش سطح فقر در جهان داشته است.

آقای بانرجی، اقتصاددان آمریکایی هندی الاصل، متولد سال ۱۹۶۱ در شهر کلکته هند است. او تحصیلات خود را در دو دانشگاه جواهر لعل نهرو و هاروارد انجام داده و در حال حاضر استاد مؤسسهٔ فناوری ماساچوست(ام‌آی‌تی) است.

دیگر برنده جایزه نوبل اقتصاد، استر دوفلو که همسر آقای بانرجی هم هست، متولد سال ۱۹۷۲ در شهر پاریس است. او تحصیلات دانشگاهی خود در رشته اقتصاد را از مدرسه اقتصاد پاریس آغاز کرد ولی اکنون استاد اقتصاد ام‌آی‌تی است. خانم دوفلو جوان‌ترین و تنها زن برنده جایزه نوبل اقتصاد به شمار می‌رود.

سومین برنده جایزه نوبل اقتصاد، میشل کرمر در سال ۱۹۶۴ در آمریکا به دنیا آمده و تحصیلات خود را نیز در گرایش اقتصاد توسعه در دانشگاه هاروارد به پایان رسانده و در حال حاضر نیز محقق و استاد همین دانشگاه است.

مطالعات برندگان سال ۲۰۱۹ جایزه نوبل اقتصاد تحت تاثیر دستاوردهای آمارتیا سِن، اقتصاددان شهیر هندی بوده که در سال ۱۹۹۸ جایزه نوبل اقتصاد را از آن خود کرده بود.

 

جایزه نوبل اقتصاد توسط آلفرد نوبل پایه‌گذاری نشده و در سال ۱۹۶۸ میلادی اولین برنده آن معرفی شد. جایزه آن همانند سایر رشته‌های این جایزه حدود ۹ میلیون کرون سوئد است.

یورونیوزفارسی

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا