اخبار

کارگاه آشنایی با مستربچ های پلیمری برگزار شد

بسپار می نویسد، چهارشنبه 6 خرداد کارگاه آشنایی با مستربچ های پلیمری با همکاری شرکت پایون در تالار شهید رجب بیگی دانشگاه تهران برگزار شد. با خوشامدگویی مهندس علیرضا بهرام زاده، راس ساعت 16 مراسم آغاز شد. کاظم ظهیری مدیرعامل شرکت ایران بُرِس، سخنران اول برنامه بود. وی با بیان اینکه خام فروشی سودی ندارد، از اساتید دانشگاه و اهالی صنعت خواست که به صنایع تکمیلی توجه نشان دهند و همچنین بهبود رابطه دانشگاه و صنعت را عامل توسعه دانست. در ادامه برزویه ظهیری، مدیرعامل پایون پلیمر سخنرانی کرد. وی با اشاره به اینکه عمده فعالیت پایون پلیمر در زمینه مستربچ رنگی و پرکننده و افزودنی است، بیان کرد که همواره خواسته اند متفاوت تر عمل کنند و با رابطه ی بهتر با دانشگاه از فارغ التحصیلان دانشگاه استفاده کنند. وی افزود که به دلیل احساس نیاز در زمینه آموزش از پیشنهاد مهندس بهرام زاده برای تشکیل این کارگاه استقبال کرده است. مهندس ظهیری رسیدن به وضعیت روشن در آینده را منوط به همکاری صنعت و دانشگاه دانست و اعلام کرد اگر دانشجویان طرح نویی در زمینه کامپاند مستربچ داشته باشند، از پیشنهادات استقبال خواهند کرد.
پس از استراحتی کوتاه بخش بعدی برنامه شروع شد. در این بخش ابتدا دکتر حسین علی خنکدار عضو هیئت علمی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران ارائه ای در زمینه مستربچ های پلیمری انجام داد. وی با تعریف علمی مستربچ، انواع آن ( رنگی-پرکننده-افرودنی) را تشریح و کاربردهایشان را برشمرد. دکتر خنکدار با ذکر مزیت مستربچ نسبت به روش سنتی رنگ کردن پلاستیک ها، علل مساله مهاجرت مستربچ از بالک به سطح را تشریح کرد. وی با اشاره به مستربچ های نانو و خصوصیات آن، توسعه های اخیر در مستربچ را بیان کرد. معرفی مستربچ مایع بخش دیگر سخنان او بود. در انتها دکتر خنکدار با معرفی ماشین آلات تهیه مستربچ روش های تولید آن را شرح داد. پس از اتمام ارائه نیز به سوالات شرکت کنندگان در کارگاه پاسخ داده شد.
سپس مراحل تولید مستربچ با نشان دادن عکس، گام به گام توضیح داده شد. عنوان سخنرانی بعدیِ بخشِ دومِ کارگاه ، اصول رنگ سنجی در پلیمرها، با ارائه دکتر کیوان انصاری عضو هیئت علمی پژوهشگاهه علوم و فناوری رنگ بود. ایشان ادارک متفاوت انسان ها نسبت به نور و وجود منابع نوری متفاوت را دلیل لزوم استاندارد رنگی و منبع نور استاندارد دانست. وی با معرفی کابینت نوری، فایده آن را بیان کرد و همچنین با اشاره به اسپکتروفوتومتر، تفاوت آن با کالری متر را تشریح کرد. بخش دیگر سخنان وی به تشریح پدیده متامریزم اختصاص داشت. بیان یک رنگ با مختصات ریاضی (x,y,z) و تشریح سه جنبه رنگ از دیدگاه مانسل، CIE L*a*b، CIELch قسمت دیگر سخنان ایشان بود. وی سپس مقدار قابل قبول برای پذیرش اختلاف رنگ را بیان کرد. اندازه گیری رنگ بخش انتهایی ارایه دکتر انصاری بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا