اخبار

کامپوزیت پلیمرسرامیک به جای بافت های استخوانی

جایگزین استخوانی با استفاده از كامپوزیت پلیمرسرامیك در دانشگاه صنعتی امیركبیر ساخته شد
فرانك كاویان مجری طرح و دانش آموخته كارشناسی ارشد گفت: مهندسی بافت علم طراحی و تولید بافت های جدید برای ترمیم اندام های آسیب دیده و جایگزین قسمت های از دست رفته به علت عوامل مختلف می باشد. در بین بافت های بدن، استخوان پتانسیل بالایی برای تولید مجدد دارد و از این رو یك نمونه مناسب برای مهندسی بافت به شمار می رود.
بسپار به گزارش سانا و به نقل از وی می نویسد: در این پروژه با بهره گیری از ماده جدید سرامیكی كلسیم- منیزیم- سیلیكاتی كه به تازگی خواص فعالیت زیستی آن ثابت شده است در ماتریس پلیمری از جنس پلی لاكتیك گلایكولیك اسید (PLGA) و تهیه داربست متخلخل به روش solvent casting/particulate leaching به بررسی مورفولوژی، فعالیت زبستی، خواص مكانیكی و تخریب آن پرداخته شده است. داربست های كامپوزیتی با 10، 20 و 30 درصد پودر سرامیكی تهیه شدند.
دانش آموخته این دانشگاه گفت: با استفاده از 90 درصد ماده حفره ساز (NaCl ) با اندازه ذرات در محدوده 250-180 میكرون به تخلخل مناسب و متصل بهم ساختار كه مناسب برای رگزایی بافت استخوان می باشد دست یافتیم. وی افزود: این ماده سرامیكی زیست سازگار می باشد كه در سال 2008 به عنوان یك ماده بیواكتیو معرفی شده و به دلیل فعالیت زیستی بالاتر بعنوان جایگزین ماده استخوانی هیدروكسی آپاتیت معرفی گشته است. پلی لاكتیك گلایكولیك اسید (PLGA) سالهاست به عنوان ماده زیست سازگار با تاییدیه FDA دارای كاربردهای بیولوژیكی می باشد. مجری طرح خاطر نشان كرد : افزایش یك پركننده بیوسرامیك منجر به افزایش فعالیت زیستی و تحریك استخوان سازی در داربست های پلیمری می گردد همچنین، خواص فیزیكی و مكانیكی آن بهبود می یابد. وی تاكید كرد: توسعه مواد كامپوزیتی در مهندسی بافت از جذابیت خاصی برخوردار می باشد زیرا خواص داربست ها قابلیت كنترل بیشتری پیدا می كنند. وی افزود: این پژوهش با راهنمایی دكتر فتح الله مضطرزاده به سرانجام رسیده است.
منبع این خبر روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیركبیر و خبرنامه انجمن کامپوزیت ایران می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا