اخبار

بزرگترین توافق تجاری در جهان میان 15 کشور، با محوریت چین و بدون حضور امریکا امضا شد

بسپار/ایران پلیمر گروه “همکاری اقتصادی جامع منطقه‌ای” متشکل از ۱۰ عضو انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسه‌آن) و ۵ کشور چین، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و نیوزیلند است.

این ۱۵ کشور در آسیا و اقیانوسیه دیروز یکشنبه (۱۵ نوامبر/ ۲۵ آبان) با امضای توافقنامه‌ای بزرگترین گروه تجارت آزاد را تشکیل دادند؛ در این توافق که مورد حمایت چین است، آمریکا حضور ندارد.

توافق تشکیل گروه “همکاری اقتصادی جامع منطقه‌ای” (موسوم به “آرسی‌ایی‌پی”) در یک نشست مجازی منطقه‌ای به میزبانی هانوی در ویتنام به امضا رسیده است.

این گروه ممکن است به چین به عنوان شریک اصلی تکیه کند و نقش این کشور را در اقتصاد جهان پر رنگ‌تر کند؛ قدرتهای بزرگ اقتصادی در جنوب شرقی آسیا نظیر ژاپن، کره جنوبی در همکاری با چین ممکن است با شرایط جدید در وضعیت بهتری برای ساماندهی قوانین تجاری منطقه قرار گیرند.

هدف این گروه در سالهای آینده کاهش تعرفه‌ها در بسیاری از مناطق است.

تشکیل گروه “همکاری اقتصادی جامع منطقه‌ای” می‌تواند به چین کمک کند وابستگی خود را به بازارها و فن‌آوری خارجی کاهش دهد.

انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسه‌آن) متشکل از کشورهای مالزی، سنگاپور، برونئی، کامبوج، اندونزی، لائوس، میانمار، فیلیپین، تایلند و ویتنام است.

گروه “همکاری اقتصادی جامع منطقه‌ای” (موسوم به “آرسی‌ایی‌پی”) متشکل از ۱۰ عضو انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسه‌آن) و ۵ کشور چین، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و نیوزیلند است.

غیبت آمریکا از این توافق و همچنین پیمان تجاری اقیانوس آرام (ترانس پاسیفیک) این کشور را از دو گروه مهم تجاری خارج کرده که کشورهای دارای سریعترین رشد اقتصادی منطقه را در اختیار دارد.

بعضی از تحلیلگران می‌گویند بنظر نمی‌رسد جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا در آینده نزدیک آمریکا را به پیمان تجاری اقیانوس آرام (ترانس پاسیفیک) ملحق کند؛ چون دولت جدید آمریکا احتمالا باید به اولویتهایی نظیر مهار کووید-۱۹ در آمریکا بپردازد.

نگوین ژوان، نخست وزیر ویتنام در این جلسه مجازی گفته است: ” گروه همکاری اقتصادی جامع منطقه‌ای به زودی به تصویب کشورهای امضاکننده خواهد و اجرایی خواهد شد؛ که این در بهبود اقتصادی پس از سپری کردن کرونا مشارکت خواهد داشت.”

او گفته: “این گروه ۳۰ درصد اقتصاد جهان را در اختیار خواهد داشت؛ ۳۰ درصد جمعیت جهان و بیش از ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر مشتری در جهان را پوشش خواهد داد.”

در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا تنش تجاری میان آمریکا و چین به جنگ تجاری منجر شد که دو کشور در مقاطعی تعرفه‌ها را بالا بردند.

مناقشه بین این دو کشور که از سال ۲۰۱۸ میلادی آغاز شد، باعث اختلال در مبادلات تجاری در جهان ، کند شدن رشد اقتصادی دنیا و اضطراب در میان سرمایه‌گذاران در بازارهای مالی شد./ BBC


سهام آسیا اقیانوسیه در شروع معاملات هفتگی بازارها، تحت تاثیر امضای بزرگ‌ترین توافق تجارت آزاد جهان بین کشورهای آسیایی که دیروز انجام شد، رشد کردند. در بازار ارز نیز، ارزهای آسیایی در مقابل دلار تقویت شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا