اخبار

20 درصد سهم صادرات جهانی متانول در اختیار ایران است

بسپار/ ایران پلیمر مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه هم‌اکنون ۲۰ درصد سهم صادرات جهانی متانول در اختیار ایران است، گفت: آمریکا هنوز وارد کننده است اما در سال‌های آینده بازیگر اصلی می‌شود .

نشست تخصصی «مازاد تولید متانول، آثار قیمتی و تکمیل زنجیره ارزش» عصر روز چهارشنبه (هشتم بهمن‌ماه) در دومین روز از ششمین کنگره راهبردی و نمایشگاه نفت و نیرو به ریاست بهزاد محمدی، معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد.

حسن عباس‌زاده، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی در این نشست تخصصی با اشاره به اینکه هم‌اکنون ۲۰ درصد سهم صادرات جهانی متانول در اختیار ایران است، گفت: آمریکا هنوز وارد کننده است اما در سال‌های آینده بازیگر اصلی می‌شود و به سمت بازار چین حرکت می‌کند بنابراین ایران باید حدود ۴۵ درصد صادرات جهان را داشته باشد تا بتواند متانول را صادر کند.

وی مصرف گاز در کشور را برای واحدهای متانولی به‌ویژه در سال‌های آینده بسیار نگران‌کننده عنوان کرد و افزود: از مقدار کنونی توزیع گاز در کشور حدود ۶ تا ۷ درصد به پتروشیمی‌ها اختصاص می‌یابد که عمده آن صرف یوتیلیتی‌ها شده و سهم خوراک حدود سه تا چهار درصد است. اگر روند مصرف گاز به همین شکل در کشور باشد در سال ۱۴۰۴ با تکمیل واحدهای متانولی جدید، اقتصاد این شرکت‌ها نگران‌کننده خواهد بود.

عباس‌زاده با بیان اینکه طرح‌های MTP به دست بخش خصوصی اجرا می‌شود، ادامه داد: در این مسیر حمایت دولت لازم است تا با استفاده از مشوق‌هایی در بحث خوراک و مالیات جذابیت این طرح‌ها را بالاتر ببریم.

وی به ارائه دانش فنی MTP ازسوی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی اشاره کرد و گفت: قرارداد خرید این دانش فنی با چند شرکت امضا شده است و در حال بهینه‌سازی این دانش به‌ویژه برای بخش پروپیلنی به سمت شیمیایی‌ها هستیم.

عباس‌زاده با اشاره به اینکه افزون بر الگوی توسعه صنعت پتروشیمی براساس خوراک، الگوی مارکت پول نیز در شرکت ملی صنایع پتروشیمی بررسی شده است، اظهار کرد: از یک سال گذشته، واردات محصولات پتروشیمی بررسی شد و براساس آن تصمیم به افزایش تولید پروپیلن و توسعه صنایع پایین‌دستی آن به‌منظور جلوگیری از واردات و خروج ارز گرفته شد.

نیپنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا