اخبار

اختصاصی بسپار/تحلیل های اقتصادی صاحبان صنعت پلیمر و پوشش در خصوص سال های 1401 و 1402/ نجمه میررضایی، مدیرعامل آرسام پلاست راز: اقتصاد ایران متغیری از روابط دیپلماتیک و سیاسی داخلی و خارجی است

بسپار/ ایران پلیمر  سال بد سال باد سال اشک سال شک …

بدون هیچ توضیح و حاشیه نویسی، آنچه در ادامه می خوانید پاسخ گروهی از مدیران صنعت پلیمر و پوشش به سوالاتی است که در ابتدای مطلب آورده ایم. نمی خواستیم کامتان را تلخ تر کنیم. می خواستیم همه مان بدانیم در وضعی که هست چه قدر شبیهیم.

– مهم ترین رویداد اقتصادی سال 1401 چه بود و چه تاثیراتی روی کسب و کار شما در صنعت پلیمر و پوشش داشت؟

– مثبت ترین و منفی ترین تصمیم اقتصادی دولت در سال 1401 را چه می دانید؟

– بزرگترین دستاورد سازمان شما در سال 1401 چه بود؟

– بزرگترین چالشی که در سال 1401 در حیطه فعالیت حرفه ای و تخصصی خود با آن مواجه شدید، چه بوده است؟

-پیش بینی شما برای آینده اقتصادی کشور چیست؟

– نکته دیگری را اگر لازم می دانید، بفرمایید.

 (این گفت و گوها در شماره نوروزی مجلات بسپار و پوشرنگ به چاپ رسیده و به تدریج منتشر خواهد شد.)

 

نجمه رضایی: به نظر اینجانب علی رغم برگزاری ایونت های متعدد در حوزه پلیمر هنوز مهمترین رویداد در ایران، نمایشگاه ایران پلاست می باشد. در این رویداد کلیه فعالان این حوزه اعم از پایین دستی و بالادستی شرکت می کنند و نیاز مندی ها مبادله و در فضایی بزرگ، افراد به ارایه توانمندی ها و دستاورد های خود می پردازند.

بدترین تصمیم اقتصادی دولت که عدم‌توازن‌عرضه و‌تقاضا در بازار به نوبه خود باعث افزایش نرخ ارز آزاد در کشور شد، تک نرخی اعلام‌کردن ارز ۲۸۵۰۰ بود. با توجه به نبود زیرساخت تامین ارز به میزان تقاضا و هجوم به بازار آزاد بازار ارز بسیار نابسامان شد که تاثیر آن بر همه موارد دیده می شود.

تصمیم مثبت را حذف یارانه به اقلامی همچون نان می دانم. به نظر بنده هر چه قدر ما در دنیایی آزادتری فعالیت اقتصادی داشته باشیم، کنترل و افزایش بین همه اقلام تقسیم می شود و تورم های نقطه ای کمتری را شاهد خواهیم بود.

در سالی که گذشت مجموعه ما با تمرکز بر صادرات با افزایش دوبرابری این حوزه تلاش کرد بخش مناسبی از سبد فروش خود را به صادرات اختصاص دهد. با توجه به اشباع بازار کامپاندینگ در کشور، دیر یا زود همه اعضای این صنف باید با توجه به مزیت رقابتی مواد در دسترس، باید به این حوزه توجه ویژه داشته باشند.

بزرگ‌ترین چالش های ما هم در دو حوزه تغییرات نرخ ارز و وضعیت بورس کالا خلاصه می شود!

این موارد هم در بازارهای داخلی و هم خارجی ما را دچار مشکلات عدیده ای می کند و امکان همکاری مداوم با قیمت های رقابتی را از ما می گیرد.

اقتصاد در ایران متغیری از قیمت ارز و وضعیت روابط دیپلماتیک و سیاسی داخلی و خارجی مانند برجام خواهد بود. در هر سه مورد وضعیت کنونی و آتی ایران با رشد افسار گسیخته ای به سمت شرایط نامطلوب در حال حرکت است.

البته علی رغم این شرایط، همه پیش بینی ها رشد اقتصادی مناسبی برای این دوره متصور هستند، اما باید دید با این شرایط غیر قابل تحمل تورمی برای مردم، دولت چه تصمیمات استراتژیکی را اتخاذ خواهد کرد.

(ادامه دارد …)

متن کامل این گفت و گو را در شماره 245 ماهنامه بسپار که در نیمه اسفند ماه 1401 منتشر شده است، بخوانید.

در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه  و  فیدیبو  قابل دسترسی است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا