اختصاصی بسپار/ ارزش صنعت بازیافت پلاستیک در 2023 چه قدر بود؟ رشد 9.3 درصدی تا سال 2035

گروه ترجمه و تولید محتوا در بسپار/ایران پلیمر صنعت بازیافت پلاستیک در سال 2023 ارزشی معادل 45.5 میلیارد دلار داشت. پیش بینی می شود تا پایان سال 2035، این صنعت با نرخ رشد مرکب 9.3 به 129.5 میلیارد دلار برسد. از طریق پیشرفتهای صورت گرفته در فناوریهای بازیافت، مانند بازیافت شیمیایی و پیرولیز انتظار می رود نرخ بازیافت افزایش یابد و مواد بازیافتی می توانند کیفیت بالاتری داشته باشند. پلاستیک، یک ماده پرمصرف و مقرون به صرفه است که امروزه به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. اما مشکل اصلی پلاستیک، پایان عمر مصرفی آن است. از 70 سال گذشته، تقریباً نیمی از پلاستیک های استفاده شده در جهان بر روی هم تلنبار یا دفن شده اند و تنها 10 درصد آن به درستی بازیافت شده است.
سالانه حدود 0.5 درصد از زبالههای پلاستیکی جهان وارد اقیانوسها میشود که باعث آسیب زیست محیطی قابل توجهی تا به امروز شده است. امروزه بازیافت پلاستیک به یک فرآیند الزامی تبدیل شده است و برای کاهش اثرات زباله های پلاستیکی بر محیط زیست ما ضروری است.
برخی از شرکت های پیشرو بازار روند افزایش استفاده از پلاستیک بازیافتی در کاربردهای صنعتی را برای صرفه جویی در هزینه ها و کاهش ردپای کربن پیش گرفته اند. به عنوان مثال، صنعت خودروسازی از پلاستیک بازیافتی برای قطعات داخلی خودرو استفاده می کند، در حالی که صنایع بسته بندی و ساخت و ساز آن را برای ظروف و مصالح ساختمانی ترجیح می دهند.
امروزه برخی محصولات مصرفی مانند بطری های آب، کفش های ورزشی سازگار با محیط زیست، و مبلمان فضای باز نیز از پلاستیک بازیافتی ساخته شده اند.
تکنیکهای بازیافت مختلفی وجود دارد، اما روشهای سنتی اغلب محدودیتهایی را به دلیل تغییرات ویژگی در پلاستیک بازیافتی ایجاد میکنند. که این خود باعث پیشرفت فناوریهای شیمیایی مانند پیرولیز شده است. آینده بازیافت پلاستیک با این پیشرفت ها امیدوار کننده به نظر می رسد. سیاستهای نظارتی مطلوب نیز صنعت را هدایت میکند. به عنوان مثال، اروپا قصد دارد تا سال 2030 حدود 55 درصد از زباله های بسته بندی پلاستیکی را بازیافت کند.
طی 20 سال گذشته، بازیافت پلاستیک بهویژه در آسیا، اقیانوسیه و اروپا رشد چشمگیری داشته است. چین و هند در این رشد در منطقه آسیا نقش مهمی داشته اند.
افزایش تقاضای مصرفکنندگان برای بستهبندی و محصولات پایدار میتواند پلاستیکهای بازیافتی را به مواد اولیه با ارزشتری تبدیل کند و در نتیجه سرمایهگذاریها در زیرساختهای بازیافت افزایش یابد. مشوق ها و مقررات ممکن است توسط دولت ها در سراسر جهان برای کاهش زباله های پلاستیکی و ترویج بازیافت پلاستیک اعمال شود.
راه حل های بسته بندی پایدار می تواند با آگاهی مصرف کنندگان از آلودگی پلاستیکی محبوب تر شود. بازیافت پلاستیک، استفاده از مواد زیست تخریب پذیر، و ایجاد جایگزین هایی برای بسته بندی، مانند ظروف قابل استفاده مجدد و جایگزین های بدون بسته بندی، همه راه هایی برای دستیابی به این اهداف هستند.