اخباراخبار ویژه

اختصاصی بسپار/ بخش مسکن، عامل کنترل بازار پوشرنگ های آفریقا در سال 2024

بسپار/ایران پلیمر در سال ۲۰۲۴، تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان پوشرنگ در آفریقا این چشم انداز برای خود دیده¬اند تا کسری هاي ۵۶ میلیون واحد مسکونی را برطرف کنند.
طبق تخمین بانک توسعه آفریقا (AfDB) ، رشد اقتصادی آفریقا در سال 2024 به 8/3 درصد می¬رسد که نسبت به 4/3 درصد سال ۲۰۲۳، بهبود ناچیزی را نشان می‌دهد، اما دولت‌ها و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برنامه‌های عظیم سرمایه‌گذاری را با تمرکز در بخش پرمصرف پوشرنگ مسکن اجرا کرده‌اند.
رشد بانکی در سال جاری 8/3 درصد بود که نسبت به پیش بینی های قبلی که 4 درصدی بوده دچار تغییر شده است که به گفته مؤسسه¬های وام‌دهنده می تواند به خاطر «اثرات طولانی مدت کووید-19، تنش‌ها و درگیری‌های ژئوپلیتیکی، شوک‌های اقلیمی، کندی اقتصاد جهانی و فضای مالی محدود برای دولت‌های آفریقایی باشد که واکنش مناسب به شوک‌ها و حفظ دستاوردهای اقتصادی پس ازبهبود همه‌گیری نداشته اند.”
برخلاف رشد اقتصادی اندک مورد انتظار در سال 2024، چندین کشور در حال پیشرفت در سراسر آفریقا در ساخت پروژه های مسکن مقرون به صرفه در حال فعالیت هستند و اخیراً از طرح های مشابه و جدید برای ساخت سرپناه برای تامین جمعیت رو به افزایش، شهرنشینی رو به رشد و مسکن بهتر برای طبقه متوسط رونمایی کرده اند.
بنابراین برای تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان پوشرنگ در آفریقا، سال 2024 احتمالاً با این انگیزه شکل خواهد گرفت که کسری 56 میلیون واحد مسکونی با هزینه4/1 تریلیون دلاری را بدون احتساب هزینه زیرساخت‌های عمده برآورده کنند.
طبق برآورد جمعیت در این قاره در حال حاضر که به بیش از 5/1 میلیارد نفر می رسد، که نسبت به سال ۲۰۲۰ که ۱.۴ میلیارد نفر بوده افزایش یافته است، تقاضا برای مسکن مقرون به صرفه همچنان رو به افزایش است و پیمانکاران بخش دولتی و خصوصی مشتاق استفاده از فناوری جدید در ساخت و ساز خانه مقرون به صرفه برای جمعیت طبقه متوسط و پایین هستند، بنابراین تولید کنندگان پوشرنگ به فرصت¬های گسترده¬تر برای تولید محصولات پوششی با کیفیت تر جلب می شوند.
توسعه این پروژه های مسکن مقرون به صرفه بیشتر در مناطق شهری آفریقا متمرکز شده است، تا جایی که انتظار می رود تا سال 2030 میزان تجمع جمعیت شهري این قاره از 36 درصد به حدود 50 درصد افزایش یابد. طبق گزارش AfDB، طبقه متوسط آفریقا که نیروی محرکه ی این قاره هستند، در 30 سال گذشته بیش از سه برابر شده است و به 313 میلیون نفر رسیده است. در واقع این نیروي محرکه بیش از 34 درصد از جمعیت این قاره را تشکیل می دهد، در نتیجه تقاضا برای مسکن جدید افزایش یافته است.مایک سلاوو، مدیر زیرساخت و توسعه شهری AfDB می گوید: آفریقا به سرعت در حال توسعه شهرنشینی است. همچنین او گفته است: طبق پیش بینی های انجام شده در مقایسه با امروز، تقریباً یک میلیارد نفر دیگر تا سال 2050 در شهرهای آفریقایی زندگی خواهند کرد، پس تقریباً 60 درصد از کل جمعیت آینده در این قاره خواهند بود.
به عنوان مثال در حال حاضر بزرگترین بازارهای پوشرنگ در آفریقا در کشورهایی مانند کنیا، آفریقای جنوبی، مصر، نیجریه، مراکش و الجزایر طرح هایی برای ساخت هزاران واحد مسکونی مقرون به صرفه و ارتقای محله های فقیر نشین در مناطق شهری را در دستور کار خود قرار داد¬اند. کنیا در حال ساخت 500000 واحد مسکونی تا سال 2030 تحت پروژه مسکن مقرون به صرفه در کشورش است.
اداره تجارت بین المللی ایالت متحده می گوید:با ادامه گسترش اقتصادی، کنیایی‌های بیشتری مناطق روستایی را به مقصد مناطق شهری ترک خواهند کرد تا به دنبال مشاغلی با درآمد بالاتر باشند، روندی که هم¬اکنون تقاضا را برای مسکن در شهرهایی مانند نایروبی، مومباسا و کیسومو به شکل فزاینده ای افزایش داده است.
به گفته محمد چارانیا ، رئیس Crown Paints کنیا، یکی از بازیگران بازار پوشرنگ در این کشور: “گسترش مسکن جدید، فرصت های بیشتری را برای ما ایجاد می کند تا حضور خود را در بازار گسترش دهیم.”
با این حال، او خاطرنشان می‌کند که پروژه‌های عظیم «رقابت سختی در بین شرکت ها» ایجاد کرده است و شرکت ها را مجبور می‌کند که بازنگری مجددی بر روی استراتژی هایشان داشته باشند . او همچنین توضیح داد که رقابت از سوی شرکت‌های تازه وارد در بازار پوشرنگ‌های کشور نه تنها در خطوط تولید مشابه ایجاد رقابت می‌کنند، بلکه محصولات مکمل را نیز معرفی خواهند کرد.

مترجم: مهندس سارا فضلی شکوهی، دانشجو دکتري مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

(ادامه دارد …)

متن کامل این گفت و گو را در شماره 261 دوماهنامه پوشرنگ از گروه مجلات بسپار که در نیمه تیرماه 1403 منتشر شده است، می خوانید.

در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه  و  فیدیبو  قابل دسترسی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا