اخباراخبار ویژه

اختصاصی بسپار/ کمبود نیروی کار ماهر در صنعت پلاستیک، چالش‌ها و راه حل‌ها

بسپار/ ایران پلیمر  کمبود نیروی کار ماهر چالش‌های قابل توجهی را برای صنعت پلاستیک ایجاد می‌کند. Sven Weihe، عضو هیئت مدیره انجمن صنایع فراورش پلاستیک آلمان در مصاحبه ای با مجله‌ی K، با موضوع “سیاست آموزشی، آموزش حرفه ای و مدیریت بازرگانی”، علل اصلی کمبود متخصصان واجد شرایط و اقدامات انجمن برای مقابله با آن را توضیح می‌دهد.

Weihe بر اهمیت آموزش بیشتر و تنوع تاکید می‌کند. وی روشن می‌کند که رویکردهای خلاقانه و افزایش تبلیغات برای حرفه‌های فنی به منظور تضمین آینده‌ی صنعت پلاستیک در دراز مدت ضروری است.

 

آقای Weihe، بسیاری از بخش‌های صنعت از کمبود فعلی کارکنان ماهر شکایت دارند. به نظر شما چه عواملی تاثیر بیشتری در کمبود نیروی کار ماهر در صنعت پلاستیک دارند؟

Sven Weihe: یکی از دلایل اصلی کمبود مهارت، تغییرات جمعیتی است. نیروی کاری که بازنشسته می‌شود به اندازه‌ی نیاز با نیروی کار جدید جایگزین نمی‌گردد. اشتیاق به حرفه‌های علمی و فنی نیز به طور کلی در جامعه رو به کاهش است. در عین حال، بسیاری از جوانان معتقدند که حتماً باید به دانشگاه بروند. البته سامانه‌ی آموزشی دوگانه‌ی آلمان که در سراسر جهان مورد تحسین است، فرصت‌های آموزشی هیجان انگیز زیادی را برای جوانان ارائه می‌دهد. به عنوان یک صنعت، ما باید این را بیش از پیش ترویج کنیم تا جوانان بخواهند به ما بپیوندند.

 

انجمن چه اقداماتی را برای مقابله با کمبود نیروی کار ماهر در دست دارد؟

Sven Weihe: انجمن صنایع فراورش پلاستیک آلمان، و چهار انجمن حامی آن، از جمله pro-K، سهم عمده‌ای در مقابله با کمبود نیروی کار ماهر در صنعت دارند: دست کم ما نمایه شغلی را تقویت کرده ایم و آن را با محتوای جدید در جنبه‌های دیجیتالی شدن و پایداری ارتقا داده‌ایم و نوین کرده‌ایم. هدف انجمن جلب توجه‌ها به زمینه‌های حرفه ای در صنعت ما از طریق طیف گسترده‌ای از فعالیت‌ها است. ما همچنین این کار را با فعالیت در نمایشگاه K یا با اهدای جایزه گونتر شوانک به ده کارآموز برتر در بخش پلاستیک در آلمان انجام می‌دهیم.

 

برنامه‌های آموزش و بازآموزی بیشتر چه نقشی در مبارزه با کمبود کارکنان ماهر دارند؟

Sven Weihe: اهمیت برنامه‌های آموزشی بیشتر، احراز صلاحیت و بازآموزی را نباید در جستجوی استعدادهای جوان دست کم گرفت. این کار می‌تواند گام مهم دیگری در جذب افراد از سایر مشاغل به صنعت فراورش پلاستیک باشد. جوانان می‌توانند از طریق برنامه‌های بازآموزی هدفمند، صلاحیت‌های لازم را برای حرفه‌های موجود در صنعت پلاستیک کسب کنند. متأسفانه، شرکت‌های کوچک و متوسط اغلب دسترسی به آموزش‌های حرفه‌ای بیشتر را دشوار می‌دانند. با وجود یارانه‌های دولتی برای آموزش بیشتر، شرکت‌های کوچک و متوسط اغلب با کمبود منابع لازم و چالش‌های قانونی، زیرساختی و سازمانی مختلفی روبرو هستند.

 

در این راستا تنوع نیروی کار ماهر در صنعت پلاستیک چقدر اهمیت دارد؟

Sven Weihe: تنوع اغلب در شرکت‌ها مهم است و بیش از حد یک طرفه به آن پرداخته می‌شود. تنوع در وجود نیروی کار مرد و زن با تفاوت در فرهنگ، سن، زمینه اجتماعی-اقتصادی، تجربه حرفه‌ای، تحصیلات، توانایی‌های ذهنی و جسمی است. افراد دارای معلولیت اغلب مورد بی توجهی قرار می‌گیرند. با این حال، تنوع و شمول می‌تواند از عوامل موفقیت اقتصادی برای شرکت‌ها باشد. شرکت‌هایی با نیروی کار متنوع از دیدگاه‌ها، تجربیات زندگی، دانش و طرز فکر کارمندان خود بهره می‌برند.

 

چه راهبردهای بلندمدتی را برای مبارزه پایدار با کمبود نیروی کار ماهر در صنعت پلاستیک ضروری می‌بینید؟

Sven Weihe: نمایشگاه K مکانی ایده آل برای برخورد مستقیم و گفتگوی شخصی بین شرکت‌ها و متخصصان جوان است. این نمایشگاه محل ملاقات صنعت پلاستیک و لاستیک جهانی و ویترین صنعت برای راه حل‌های فنی و نوآوری‌های پیچیده است. اینجا جایی است که افراد با شرکت‌های متوسط ​​و استارتاپ‌ها و همچنین بازدیدکنندگان تجاری با متخصصان فردا ملاقات می‌کنند. ما در نمایشگاه k به متخصصان جوان برتر صنعت خود بستری عالی برای گفتگو و تبادل نظر ارائه می‌دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا