اختصاصی بسپار/ گفت و گو با حمید شهمیرزادی، مدیر عامل پلی یورتان رازین: توسعه باید حفظ و افزایش کیفیت را هدف بگیرد

بسپار/ایران پلیمر
حمید شهمیرزادی، کارشناس ارشد مدیریت کارآفرینی
مدیر عامل شرکت پلی یورتان رازین
تولیدکننده انواع گریدهای پی ال و سیستم های مهندسی پلی یورتان
پشتوانه نزدیک به دو دهه تجربه در تولید و تامین مواد مهندسی در گروه رازین
شهمیرزادی: فعالیت اولیه واحدهای ما از یک مجموعه شرکت مشاور سرمایهگذاری شروع شد که حوزه تخصصیاش صنایع شیمیایی و پتروشیمی بود. از دل ایدههایی که ارزیابی میکردیم بسیاری از سرمایهگذاریهای مشترک شکل گرفت. اولین سرمایهگذاری شرکت آلیاژهای رازین پلیمر است که آمیزههای پلیمری را تولید میکند. بعد از آن واحد دیگری با نام رازین پلیمر راه ابریشم راه اندازی شد که تولید شیتهای پلیمری را برای تولید شیشههای ایمنی انجام میداد. بعد از راه اندازی این واحد، موضوع پلی اورتان شکل گرفت که منجر به شکلگیری شرکت توسعه سیستم های پلی اورتان رازین شد.
صنعت پلی اورتان صنعت قدیمی و حجیم با حوزه کاربرد گسترده است که عمده آن در صنایع عایق، ساندویچ پنل ساختمانی، مبلمان، فومهای پلی اورتان و کفش پلی اورتان است. ما با توجه به توانمندیهای خود و زیرساختهای موجود داخلی در حوزه پلی اورتان به این صنعت ورود کردیم. ابتدای کار ما با بازرگانی و فروش بود. محصولات روتین بازار ایران را شناسایی میکردیم و واردات انجام میدادیم. بعد از آن وارد پروسه تولید این محصولات شدیم. پروسه تولید صنایع پلی اورتان ماهیتاً دو بخش دارد یک بخش قالب سیستم هاوس دارد که ترکیب مواد و فرمول بندی را شامل میشود. بخش مهمتر و سختتر کار بخش فرایندی است که بتوان مواد پایه را سنتز و تولید کرد. ما از همین قسمت سخت شروع کردیم چون مواد اولیه داخلی وجود داشت.
بسپار- از جمله اهداف راهبردی این مجموعه چیست؟
شهمیرزادی: هدف گذاری ما ارائه محصول با کیفیت بود و الزاماتی مثل خرید تجهیزات خوب و نیروی انسانی متخصص و استفاده از دانش روز دنیا را در اولویت قرار دادیم. در خرید تجهیزات با اینکه بخشی از آنها در داخل قابل تامین بود اما کیفیت مد نظر ما را نداشت و تجهیزات را از طریق واردات تامین کردیم. در نیروی انسانی هم از اساتید دانشگاه مشاوره گرفتیم و از فارغ التحصیلان دکتری و کارشناسی ارشد مهندسی شیمی و پلیمر استفاده کردیم. همچنین با تجربه ای که داشتیم و قراردادهای مشاوره ای که بستیم، توانستیم پیچیدگی بخش تولید فرایندی را با قدرت پیش ببریم و به عنوان یک شرکت دانش بنیان ثبت شویم. شروع کار تولید ما از سال ۹۶ بود و سال ۹۸ پروانه بهرهبرداری گرفتیم و دو سال بعد هم دانش بنیان بودن مجموعه را به ثبت رساندیم.
بسپار- بازار های هدف شما کجاست و چه سهمی در آنها دارید؟
شهمیرزادی: تمرکز فعلی ما در عایقها، مبلمان و کفشی است. با توجه به اینکه ما در یکی دو سال اخیر شروع به کار کردهایم نمیتوان گفت که سهم زیادی از بازار را داریم، اما نکته این است که به مشتریان شاخص بازار جنس میفروشیم. از جمله شرکتهای لوازم خانگی در تبریز و تولید کنندگان قم و پنل سازها که پنل سازها دو گروه دارند یک گروه غیر پیوسته هستند که تولیدات سردخانه را انجام میدهند و گروه پیوسته که تولیدات حجیم را برای سولههای صنعتی انجام میدهند. ما تمام این گریدها را در یک بازه زمانی دو سه ساله به تایید مشتریان خود رساندهایم. خط مشی ما برای توسعه، حفظ و افزایش کیفیت محصول است.
صنعت ایران به دلیل شرایط اقتصادی و قیمتهای تمام شده، در بخش تولیدکننده، گرایش به سمت محصول قیمت تمام شده پایینتر پیدا کرده است تا جایی که بر کیفیت هم تاثیر میگذارد. ولی ما سعی کردهایم حتی از حاشیه سود خود کم کنیم اما کیفیت محصول کم نشود. چون علاوه بر فروش محصولات در داخل در بلند مدت برنامه صادرات هم داریم.
از طرف دیگر بحث تنوع بخشی به محصولات را داریم که در حال حاضر علاوه بر اینکه گرید ریجید یعنی همان گرید عایق را داریم گرید فلکسیبل را در برنامه کاری برای فرمول بندی و عرضه تا پایان امسال قرار داده ایم. همچنین طرح توسعه و افزایش ظرفیت را الزامی میبینیم که منجر شد ما در شهرک شکوهیه قم زمینی را بگیریم و احداث واحد را انجام دهیم.
بسپار- در پایان؟
شهمیرزادی: به عنوان عرض پایانی امیدوارم فضای اقتصادی کشور بهتر از این بشود. چون شرایط برای تولیدکننده و مصرف کننده سخت شده. ما در تامین مواد اولیه دچار مشکل هستیم با اینکه به سمت مواد اولیه داخلی آمدهایم ولی برخی از مواد اولیه مثل کاتالیستها نیازمند تامین از خارج است. بازه زمانی اقدام برای خرید تا تحویل مواد طولانی شده و تامین سرمایه در گردش دشوار است. بانکها هم به مقدار نیاز شرکتها سرمایه در گردش عرضه نمیکنند امیدوارم شرایط بهتر پیش برود و ما جایگاه خود را در صنعت پلی اورتان پیدا کنیم و بازارهای منطقه را به دست بیاوریم و حتی با شرکتهای چینی میتوانیم رقابت کنیم که این مساله نیاز به بهبود اوضاع بیرونی دارد.
(ادامه دارد …)
متن کامل این گفت و گو را در شماره 251 دوماهنامه پوشرنگ از گروه مجلات بسپار که در پایان شهریور 1402 منتشر شده است، می خوانید.
در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه و فیدیبو قابل دسترسی است.