اختصاصی بسپار/ گفت و گو با رضا هامونی، عضو هیات مدیره شمس جاوید اروند: 60 درصد تولیدات خود را صادر می کنیم

بسپار/ایران پلیمر شرکت شمس جاوید اروند، با به کارگیری فناوری روز و دارا بودن بیش از 25 خط تولید، آزمایشگاه مجهز و نیروی انسانی متخصص، یکی از تولیدکنندگان آمیزه ها و محصولات پلیمری در کشور است.
رضا هامونی به خبرنگار بسپار گفت: مدیران شرکت از سال 1380 در زمینه تولید قطعات تزریقی مشغول به فعالیت بودند. پس از آن در سال 1396 اقدام به تاسیس کارخانه جدید در منطقه آزاد اروند کردند. زیربنای این مجموعه تقریبا 20 هزار متر مربع است. ما چندین خط تولید داریم که از جمله آن می توان به تولید وکس پلی اتیلن به صورت پودری، انواع کامپاندها و مستربچ های پلیمری، پالت پلاستیکی، بشکه های چندلایه با ظرفیت های مختلف تا 220 لیتر (ال رینگ و دبل رینگ) اشاره کرد.
بسپار- در بخش تولید کامپاندهای مهندسی عمدتا با چه صنایعی در ارتباط هستید؟
هامونی: با توجه به اینکه کشور های منطقه مصرف بسیار بالایی در این زمینه دارند، ما سعی کردیم تولیدات خود را در حوزه صادرات محور بودن پیش ببریم. ما با صنایع خودرو سازی، لوله سازی و همچنین قطعات لوازم خانگی و پوشش های صنعتی در ارتباط هستیم و تقاضای آنها را تامین می کنیم.
بسپار- امروز گفت و گوی ما بیشتر بر روی تولید قطعات خودرو متمرکز خواهد بود. شرکت شما چه نوع کامپاندهایی را برای چه محصولاتی در صنایع خودروسازی تولید می کند؟
هامونی: ما انواع کامپاندهای پلی پروپیلن/ تالک، همینطور پلی آمید الیاف شیشه، پلی پروپیلن/ الیاف شیشه و ABS های تقویت شده را تولید می کنیم که موارد کاربردی در قطعه سازی خودرو دارند.
بسپار- با توجه به حرکت به سمت خودروهای الکتریکی آیا شرکت های قطعه ساز داخلی درخواست کامپاندهای تخصصی برای این نوع قطعات و خودرو ها دارند؟ آیا چشم اندازی از این مسیر دارید؟ و چه چالش هایی در پیش روی این مسیر ارزیابی می کنید؟
هامونی: تا به امروز هیچگونه درخواستی حداقل به واحد ما برای این نوع از خودروها اعلام نشده. قطع به یقین این خودروها تا چندسال سال آینده در دنیا متقاضی بیشتری خواهند داشت که بحث آلایندگی را به حداقل می رساند اما موضوع مهمی که وجود دارد این است که در کشور ما با توجه به اینکه زیر ساخت ها تضعیف شده، تا زمانی که به شرایط نرمال خود نرسد، احتمال توسعه در این بخش را خیلی کمرنگ می بینم. اصولا صحبت در مورد خودروهای برقی در کشور بیشتر از هر چیزی نمایشی است و بیشتر از آن نیست.
بسپار- آیا طرح توسعه ای در دست دارید؟
هامونی: ما در موضوع طرح توسعه، به دنبال پروژه های بخش بسته بندی مجموعه هستیم. در زمینه کامپاندها، ماشین های تازه ای خریداری شده که بتواند محصولات جدیدی را پشتیبانی کند که در طی چند ماه آینده فرآیند نصب و راه اندازی آنها انجام می شود. همینطور در زمینه قطعات پزشکی در حال مذاکره با شرکت های مختلف هستیم تا بتوانیم در این موضوع نیز ورود کنیم. در آینده سهم بزرگی از بازار کشور به این گروه آمیزه ها اختصاص پیدا می کند.
بسپار- در بخش صادرات و وادات با چه کشورهایی برای چه نوع محصولاتی همکاری دارید؟
هامونی: ما با کشورهای اطراف ایران یعنی عراق، ترکیه، آذربایجان، حوزه CIS، پاکستان، افغانستان، هند و یک بخشی در چین فعالیت های صادراتی داریم. 60 درصد تولیدات شرکت ما صادر می شود. این موضوع نتیجه چندین سال برنامه ریزی از جمله حضور در نمایشگاه های مختلف داخلی، منطقه ای و فعالیت جدی و مستمر گروه بازرگانی شرکت است.
بسپار- در تامین مواد اولیه و ماشین آلات خطوط تولید با چه چالش های احتمالی روبرو هستید؟
هامونی: در مورد ورود ماشین آلات به کشور، با توجه به تحریم های موجود و کمبود ارز موجود گاها در بخش ثبت سفارش، تخصیص ارز و موارد این چنینی چالش داریم که این امر مبتلابه همه واحدهای داخلی است. در هر حال ما باید بر اساس شرایط موجود عمل کنیم. هر چقدر کار بیشتری انجام دهید، میزان مشکلات هم بیشتر خواهد شد.
بسپار- وضعیت اقتصادی کشور را با توجه به تغییر دولت چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا چشم انداز اقتصاد کشور به طور معناداری تغییر خواهد کرد یا خیر؟
هامونی: در هیچ کجای دنیا کارکردن آسان نیست. وقتی در حال کار هستید حتما مشکلات وجود دارند حتی اگر بازرگان امریکایی باشید. برای همین استنباط بنده این است که ما باید نوع نگاه تجارتمان با توجه به وضعیت کشور سنجیده بشود.
تغییر وضعیت یک فرایند است! ما صحبت های جذابی از جناب آقای پزشکیان شنیدیم. قطع به یقین تیمی که در حال فعالیت است نسبت به دوره های گذشته از تحصیلات بهتر و سنجیده بودن سخن برخوردار است اما جامعه جهانی آیا این موضوع را می پذیرد و اجازه شروع یک رابطه سالم اقتصادی داده می شود؟
این امر ربط به سیاست های کلان و حاکمان کشورها دارد و به هیچ عنوان بنده نمی توانم درباره آن نظری بدهم. سیاست ده ها لایه دارد و ما تنها لایه اول را به عنوان عوام متوجه می شویم و درکی از لایه های درونی تر دیگر نداریم. با توجه به جمیع جهات، اوضاع و احوال اقتصادی کشور برای واحدهای تولیدی در صورت رفع قطعی برق، خوب است و فقط باید بر اساس کمبودهای موجود در کشور، برنامه ریزی کنیم.
بسپار-در پایان؟
هامونی: در پایان از مسوولان سیاسی کشور درخواست دارم، کمی آرامتر، آرمان ها را تعدیل کنیم. امیدواریم ثبات حاکم شود و مسیر توسعه با سرعت و آرامش طی شود.
(ادامه دارد …)
متن کامل این گفت و گو را در شماره 265 ماهنامه بسپار که در نیمه آبان ماه 1403 منتشر شده است، می خوانید.
در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه و فیدیبو قابل دسترسی است.